DAW snel klaar in Heeswijk: 0-4.

• Geschreven door Gerard Manders
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 295

Wat vooraf gezien werd als een erg lastige uitwedstrijd monde uit in een eenvoudige 0-4 zege. Op het  einde van een aanvankelijk stroeve 1e helft kwam DAW op een 0-3 voorsprong waardoor de wedstrijd gespeeld was en in de 2e helft de benen gespaard konden worden.

Al in de 8e minuut komt DAW op voorsprong. Uit een corner van Jacco van der Heijden kan broer Hidde de bal verlengen, Corik Megens tikt binnen bij de 2e paal: 0-1.

Daarna is de wedstrijd in evenwicht. DAW matig aan de bal, matig in de duels.  Heeswijk komt tot kleine kansjes via Stef Adank en Tjeu Dortmans, keeper Rick van Aalst is op zijn post.

Na zo'n 25 minuten wordt DAW duidelijk sterker, de vermoeidheid na afgelopen donderdag lijkt uit de benen verdwenen.  In de 28e minuut vuurt Mike van de Ven de bal op de paal, 5 minuten later komt Corik Megens in balbezit na geknoei in de Heeswijk-defensie. Sten van den Berg kan op de doellijn miraculeus redding brengen.

DAW is in deze fase oppermachtig en het wachten is op de 0-2. 34e minuut dieptepass Jacco op Siem van Merwijk, keeper redt knap. 36e minuut;  schitterende crosspass van Siem op Noah van Deijne die de bal volley neemt; snoeihard op de paal.

40e minuut, voorzet Mike van de Ven richting 2e paal, Jacco wordt opzichtig in de rug geduwd, scheidsrechter Kuppens is onverbiddelijk; strafschop. Mark Megens stuurt de bal keurig in het zijnet: 0-2.

Op slag van rust valt ook nog de 0-3. Corik Megens onderschept wederom een te korte terugspeelbal, bal in de rebound voor de voeten van Siem van Merwijk die resoluut binnenschiet. 0-3 Rust.

Na rust komt DAW snel op 0-4 wanneer Bart Spierings opkomt over de rechterflank, voorzet lang onderweg maar perfect op maat voor Hidde van der Heijden die de 0-4 binnenschiet.

Hiermee is de wedstrijd wel klaar en speelt DAW de wedstrijd gecontroleerd uit. We zien nog een aantal mooie acties van de invallers Roel Janssen en Bram van der Heijden, gescoord wordt er niet meer. Eindstand 0-4.

Door het gelijke spel van Handel staat DAW nu nog vaster op de 2e plek, het gat met koploper Boekel Sport blijft 5 punten.

Nu is DAW Schaijk1 twee weken vrij en is de volgende wedstrijd de bekerfinale tegen UDI'19 op Hemelvaartsdag 9 Mei.

Zondag Heeswijk-uit: altijd lastig

• Hits: 202

Na de geweldige bekeroverwinning op EVV Echt staat as zondag een lastige competitiewedstrijd op het programma. Heeswijk-uit zal een heel andere wedstrijd zijn dan de bekerwedstrijd tegen EVV Echt.

Het veld in Heeswijk is traditioneel niet al te best, Heeswijk vecht tegen directe degradatie en heeft eerder laten zien de fysieke duels niet te schuwen. Bovendien vielen in de slotfase tegen EVV de DAW-ers met bosjes tegelijk om met kramp en ander fysiek ongemak, het is maar de vraag in hoeverre alle spelers weer hersteld zijn van die wedstrijd (en de after-party).

Heeswijk heeft zich na de winterstop knap omhoog gewerkt en staat nu op de 11e plek die deelname nacompetitie zou betekenen. Het behaalde uit de laatste 5 wedstrijden 5 punten.

DAW Schaijk is al een tijdje in bloedvorm. In 2024 werd nog niet verloren in zowel competitie als beker. Het zal er alles aan doen om te winnen en het verschil met Boekel Sport niet onoverbrugbaar te laten worden.

Vorig seizoen won Heeswijk thuis – in een wedstrijd “op het randje” - met 2-1.

Hoofdtrainer Rob van der Ven blikt terug en vooruit:

"Een fantastische wedstrijd donderdagavond waarin we met enorm veel energie gestreden hebben en daarnaast ook voetballend hebben laten zien wat we in huis hebben. De eerste helft (en dan met name het eerste half uur) was misschien wel het beste half uur van DAW 1 in jaren. Mooi dat we op zo'n moment als team hebben kunnen pieken en natuurlijk kijkt iedereen dan al snel vooruit naar de bekerfinale op 9 mei.

Maar eerst zullen we morgen nog de belangrijke en vooral ook lastige uitwedstrijd spelen bij Heeswijk.

De knop zal om moeten en het besef moet er zijn dat deze wedstrijd cruciaal is, als we de competitie ook in mei nog spannend willen houden. We weten uit het verleden dat wedstrijden uit tegen Heeswijk enorm lastig zijn en dat dit soort wedstrijden vaak op basis van inzet en beleving beslist worden. Na donderdag zal niemand meer zeggen dat DAW dit niet in zich heeft.

Natuurlijk zal de bekerwedstrijd nog bij veel spelers in de benen zitten, maar dat mag geen excuus zijn.

Morgen moeten we er nog één keer staan en dan kunnen we ons in alle rust gaan voorbereiden op de bekerfinale".

3 - 3

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Loek Kuppens uit Budel.

Aanvang 14.00 uur!

Spelers en staf rekenen ook nu weer op de support van de grote DAW-aanhang!

Cupfighter DAW stunt opnieuw: Finale!

• Hits: 917

DAW Schaijk heeft voor een enorme stunt gezorgd door met 3-1 te winnen van EVV Echt en hiermee de finale van de districtsbeker te bereiken. In deze finale is UDI'19 de tegenstander op Hemelvaartsdag 9 Mei.

Er heerste een echte cupsfeer op sportpark d'n Heuvel. Vuurwerk, tromgeroffel en speciaal gemaakte sjaals zorgde voor een heerlijke ambiance langs de lijn. Ruim 800 toeschouwers moesten dringen voor een goed plaatsje langs het kunstgrasveld van DAW.

DAW schoot uit de startblokken. Sterk aan de bal, sterk in de duels, en al snel volgde er kansen.

15e minuut, actie Roel Janssen over de linkerflank, dribbel naar binnen, afleggen op Robbyen van der Heijden, schot gekeerd door keeper Steff Haemers.

3 minuten later is het wel raak; Jacco van der Heijden speelt diep op Corik Megens die uit de draai afspeelt op de mee opgestoomde Bart Spierings. Bart pegelt de bal strak binnen: 1-0.

DAW blijft de bovenliggende partij, jaagt EVV af zodra het kan en al snel staat het 2-0. Fraaie actie Roel Janssen, Corik Megens in de loop aanspelen, kassa: 2-0

Daarna komt de wedstrijd wat meer in evenwicht. EVV herpakt zich, zonder echte kansen te kunnen creëren.  Vrijwel uit het niets valt toch de aansluitingstreffer.

Aanvalsopzet door het midden, Chefrino Eind maakt de bal vrij en randje 16 meter rondt hij fraai af: 2-1, tevens ruststand.

Begin 2e helft gaat EVV Echt nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Aron Gielen pakt een bal volley uit een rebound, schot rakelings naast. DAW blijft goed voetballen, technisch vaardig, snelheid voorin en resoluut in de verdediging en wanneer er toch nog iemand tussendoor piept is daar Rick van Aalst die een uitstekende wedstrijd keepte.

In de 65e minuut snelt Noah van Deijne voorbij zijn tegenstander, voorzet op Jacco, inzet net voorlangs.

EVV probeert het met alle macht, echte kansen weet de 4e divisionist echter niet uit te spelen; het is DAW dat in de omschakeling er een paar keer razend gevaarlijk uitkomt.

In de 75e minuut heeft Marc van Heesch de beslissing op zijn schoen wanneer hij in de diepte weggestuurd wordt; zijn inzet kan nog gekeerd worden door keeper Haemers.

In de 80e minuut is het wel raak voor DAW. Fraaie aanvalsopzet over links, via Puck van Casteren gaat het via Noah van Deijne naar Jacco van der Heijden die de mee opgestoomde Maik van de Ven uitstekend aanspeelt. Het schot van Maik subliem en strak in de kruising: 3-1.

EVV Echt doet er nog alles aan om de nederlaag en dus uitschakeling af te wenden maar verder dan een schot van Chefrino Eind wat via Rick van Aalst de lat nog schampt komen de Limburgers niet.

Na 6 minuten blessuretijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Bijlsma voor de laatste keer en is de sensatie compleet: DAW naar de finale! Wat een geweldige prestatie!

RickvanAalst
DAW-doelman Rick van Aalst na de 2-0 (foto Peter van Huijkelom; Brabants Dagblad)