• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW-Korfbal B1, A1, het 3e, 2e en 1e spelen (steeds) beter.

Waar de heenwedstrijden nog verloren werden, was DAW er dit weekeinde erop gebrand te gaan winnen.

De trainingen van de afgelopen week waren naast de normale items en soms wat krachtwerk erop gericht de tegenstanders het zo moeilijk mogelijk te maken en zelf te scoren.

Scoren van afstand is het motto. Niet alles naar binnen op de doorloop, maar meer kansen creëren voor het schot.

M.u.v. het 2e, wat zeker niet slecht speelde, hebben de teams gewonnen. Een DAW-korfbal weekeinde om trots op te zijn!

DAW B1- VIOS B1
194183DSC01311Na de vorige keer verloren te hebben, begonnen de meiden fel aan de wedstrijd. De opdracht was de bal langer in de aanval houden en de kansen te benutten. Afgelopen week werd er vooral op schot getraind. DAW kwam door een mooi afstandsschot en een goed genomen vrije worp met 2-0 voor. We hielden daarna langer balbezit en bleven fel en geconcentreerd. Ruststand 4-1.

Na de rust kwam VIOS toch nog dichterbij tot 6-5, maar DAW bleef fel en wist deze spannende wedstrijd met 7-5 te winnen.

SPES A1 - DAW A1 196C2542536 8415 4141 B757 E34186543388
196C2542536 8415 4141 B757 E34186543388Vandaag stond de wedstrijd tegen SPES op het programma. Twee weken geleden hebben we deze tegenstander in Schaijk mogen ontvangen. De uitslag van deze wedstrijd was 10-10. De meiden waren er vandaag dus extra op gebrand om de punten deze keer mee naar Schaijk te nemen. DAW begon goed aan de wedstrijd. Er werden goede aanvallen gespeeld en er werd consequent verdedigd. DAW ging met 1-4 de rust in.

Na de rust kreeg SPES meer grip op de wedstrijd en namen een voorsprong van 5-4. DAW raakte in paniek en ging geforceerd spelen. Na het nemen van een time-out, waarin we de rust terug probeerde te pakken en nogmaals onze afspraken werden herhaald, kwamen we terug in de wedstrijd. De stand liep gelijk op tot 7-7. Sara en Isa wisten in de laatste drie minuten nog beide te scoren, waardoor DAW de winst binnen kon slepen. Eindstand 7-9.

DAW 3 – SPES 3
Nadat de korfbaldames van DAW 3 de uitwedstrijd tegen Spes uit Milsbeek nipt hadden gewonnen stond vandaag de return op het programma.

In de wedstrijd van november was het nog zichtbaar dat het derde aan de nieuwe teamsamenstelling moest wennen.
Daar was deze wedstrijd echter niks meer van te zien. Aanvankelijk bleef het scoren nog uit, maar nadat de diesels op gang waren gekomen, liep DAW 3, door middel van mooie combinaties, uit naar een verdiende 12-5 eindstand.

199IMG 3694DAW 2- Spes 2
Dit voorbeeld moesten de korfbaldames van DAW 2 volgen. Ook zij moesten spelen tegen Spes. Een belangrijke wedstrijd waarbij de punten voor DAW 2 hard nodig zijn.

Twee keer eerder werd er dit korfbaljaar al tegen Spes gespeeld. Zowel in de veldcompetitie, als in de uitwedstrijd van de zaalcompetitie werd er tegen Spes 2 een gelijkspel behaald na een spannende wedstrijd.
Zou het spreekwoord: driemaal scheepsrecht gelden voor DAW? Spes wist echter binnen 5 minuten al op een 4-0 voorsprong te komen.
DAW had in de aanval moeite met de vang te pakken door de zakkende dames van Spes.

Halverwege de eerste helft kreeg DAW grip op de manier van verdedigen van Spes en wist de achterstand weg te werken tot 5-5. 200IMG 3692
Daarna volgde een gelijk opgaande strijd, waarbij Spes aan de goede kant van de score bleef.
DAW wilde graag nog scoren, maar hun aanvallen werden te geforceerd. Helaas zonder resultaat.
Spes speelde hun wedstrijd beheerst uit. Eindstand 10-13 in het voordeel van Spes.

DAW 1-Oxalis 1
De 1e wedstrijd van het zaalseizoen tegen Oxalis werd ongelukkig verloren met 1 doelpunt verschil. We hadden toen geen antwoord op het snijden, het op het blok lopen en er ging veel fout in de overname.
Vrijdag op de training al e.e.a. besproken en beoefend. Vandaag viel alles op z’n plek. Opvallend is het groeiende zelfvertrouwen, zeker als we beginnen met een of twee doelpunten verschil in ons voordeel. Waar we de vorige wedstrijden nog veel doelkansen nodig hadden om te scoren, viel het vandaag mooi op zijn plek. De sterke verdediging hield het goed dicht en maakte bijna geen fouten. De aanval nam de tijd en wist op juiste momenten de kansen af te maken.

De voorspong van 2-0 stond na 2 minuten al op het scorebord. Na het wisselen en niet opletten, was er al snel een doelpunt van Oxalis. Na nog een paar fouten bij het opwerken van de bal naar onze aanval, hadden we de wedstrijd in de hand en hebben we Oxalis bijna geen ruimte meer gegeven.

Halverwege na rust viel het scoren even stil en wist Oxalis nog wel iets terug te komen. Dat was van korte duur en DAW liep met 6 doelpunten achter elkaar uit naar een eindstand van 15-9. Onze reserves van vandaag Annerieke en Lyn vielen weer verdienstelijk in. Wij zijn blij met zulke gemotiveerde reserves.

198IMG 3695Na de wedstrijd nog even goed geluisterd naar Demy, die weet het wel :)

Tot slot moeten we ook Gera, pupil van de week, nog even bedanken. Zij scoorde het 1e doelpunt en hield op de bank goed de tijd en de stand in de gaten. Ze was zelfs actief bij het droog maken van de vloer.