• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

25DAW Schaijk Korfbal A1 pakt overtuigend de leiding in hun klasse

De inzet, motivatie, het willen leren en het winnen komen steeds beter tot uiting.

Helaas bleek aan het begin van de wedstrijd er geen scheidsrechter te zijn. Pr. Irene had ook geen scheidsrechter, maar gelukkig kon de scheidsrechter, van DAW, die daarvoor gefloten had de wedstrijd fluiten. Nooit zo leuk om je eigen vereniging te fluiten, maar het ging verder prima.

Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, DAW het initiatief, maar Pr. Irene kwam steeds weer langszij. Na ongeveer 10 minuten spelen, stond de verdediging van DAW beter en wist de ploeg met mooie acties uit te lopen naar een 8-6 ruststand. Het verschil was al even eerder 4 doelpunten geweest maar we lieten Pr. Irene nog te makkelijk terugkomen. In de rust werd door beide coaches nog even de belangrijkste zaken besproken en de 2e helft moest en kon beter. DAW wist dan ook gelijk na rust goed uit te lopen en komt zelfs op 6 punten voorsprong.

28Pr. Irene doet nog wel wat terug, maar we bleven de veilige marge goed houden. Dat we beter raak zijn gaan schieten, elek week wat extra aandacht tijdens het spreekuur,  bewijzen Lynn en Demi, door 2 achtereen op afstand raak te schieten.

Met een einduitslag van 15-10 zijn we de terechte winnaar. Met een wedstrijd minder gespeeld, mooi aanvoerder in de poule. Met minder doelpunten tegen en het scoren wat steeds beter gaat, een mooie uitgangspositie voor dit team.

Doelpunten: Lynn 4x, Sjuul 3x, Demi, Sara en Meike 2x en Daniek en Fleur elk 1x

DAW 1 en 2 speelde elk hun uitwedstrijd.

Veel goeds valt daar niet over te schrijven, wij presteerde niet goed en ook andere factoren speelde ons parten. Uiteindelijk kun je de wedstrijd alleen maar winnen door meer doelpunten te maken en dat lukte niet. Onze senioren stonden er vandaag gewoon niet.

Bladella-DAW 1 (13-7) en DDW 2 – DAW 2 (21-16)26