De selecties bij DAW Schaijk Korfbal krijgen vorm.

Afgelopen weken hebben er weer vele (selectie)trainingen plaatsgevonden en is er bij de jeugd op zaterdag onderling gekorfbald.

De selectie voor het 1e en 2e is deze week afgerond en de nieuwe teams zijn bekend.

Daarnaast heeft Tom, onze trainer/coach voor het 2e, afgelopen donderdag met een intensieve, maar leuke training zijn visitekaartje afgegeven. Beide trainers sluiten goed op elkaar aan en zo krijgen de teams veel meer individuele aandacht.

Selecteren, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat?

Uitgaande van mijn jarenlange ervaring heb ik een aantal objectieve selectiecriteria waar ik de speelsters op bekijk. Dat bekijken, zoals vele denken, doe je niet tijdens de selectietrainingen, maar eigenlijk het hele seizoen door. Natuurlijk is het voor junioren die overgaan naar de senioren extra lastig om ineens met anderen (senioren) samen te spelen, maar daar zijn dan ook de extra trainingen voor.

Verder zal een trainer altijd uitgaan van objectieve criteria en overlegt soms met TC-leden en/of bestuur.

Zo kijken we naar de algehele fysieke-, mentale conditie en weerbaarheid. Natuurlijk staat de bal- en looptechniek op het lijstje en worden specifieke aanvallende- en verdedigende acties bekeken.

Tot slot wordt gekeken naar de teamsamenstelling, zijn daar de nieuw speelsters in te passen en kan de coach het maximale resultaat met deze speelsters (coachbaarheid) bereiken.

Voor de senioren 1 en 2 verwelkomen we 5 nieuwe speelsters vanuit de junioren en nemen we afscheid van 4 seniorendames.

Samen met Tom, Anita en Danielle gaan we vol vertrouwen het nieuwe seizoen in. 

Bij de junioren heeft een 1e schifting plaatsgevonden en gaan we de komende weken de laatste puntjes op de I zetten. We gaan met name nog kijken naar techniek toepassing en/of we dat nog kunnen verbeteren. Daarnaast zoeken we ook naar de juiste samenstelling van speelsters.

Als ik zeg we, wil ik ook graag de 4 dames benoemen die bij de junioren, mij terzijde staan.

Demy, Renske, Nicole en Amber bedankt.

Oproep: Zijn er (oud)speelsters die bij de jeugd nog actief trainen willen geven en/of op de zaterdag een team willen coachen. Nu we een complete trainersstaf hebben, geven we graag onze kennis door aan nieuwe trainsters.

IMG 6807.JPEG1

De junioren selectie groep 2020-2021

IMG 6811.JPEG3

Mooi schot op afstand

IMG 6809.JPEG2

Fijn dat ook speelsters uit de selectie, meehelpen met fluiten 

IMG 6812.JPEG4

Net weer uit de nachtdienst en alweer paraat. Weten hun mening over de verschillende prestaties goed te verwoorden.

IMG 6814.JPEG5

Na de wedstrijden even napraten en mentale weerbaarheid testen