De fusie tussen DAW en EMOS leidt tot een geheel nieuwe vereniging. De naam wijzigt, de clubkleuren, het logo, de kledinglijn, het bestuur, de veldindeling, de bezetting in de kantine, etc. Natuurlijk kunnen de PR-kanalen niet achterblijven. Twee clubbladen worden samengevoegd en uiteraard gaan we ook over tot één geïntegreerde website en een nieuwe app.

Om met de nieuwe website te beginnen: als basis voor www.dawschaijk.nl heeft de website van voetbalvereniging DAW gediend, omdat deze al beschikte over de gewenste functionaliteiten en verreweg de meeste informatie. De kleurstelling is uiteraard aangepast, het nieuwe logo is opgenomen en de korfbaltak is geïntegreerd. De website is opgebouwd uit een vijftal hoofdopties. Deze vind je in de blauwe menubalk. Vanzelfsprekend de homepagina waarop je het algemene clubnieuws, het nieuws van de voetbaltak, het nieuws van de korfbaltak, de laatste foto’s en de activiteitenagenda kunt vinden.

Naast de homepagina is er een knop specifiek voor de voetbaltak en eentje specifiek voor de korfbaltak. Onder deze knoppen meer algemene informatie en informatie over de historie van deze specifieke tak. Waarschijnlijk de belangrijkste menuopties onder de knoppen voetbal en korfbal zijn die van ‘matchcenter’. Hier vind je alles over de wedstrijden. Bij de voetbaltak zie je hier het programma, de uitslagen, de afgelastingen, teaminformatie. Deze informatie wordt geboden middels de samenwerking met mijnclub.nu. Deze informatie kan nog niet worden geboden voor de korfbaltak. Momenteel is het wedstrijdsecretariaat in samenwerking met de mensen achter mijnclub.nu aan het onderzoeken of ook de wedstrijdinformatie van de KNKV op deze wijze kan worden aangeboden. Tot die tijd vind je onder de knop ‘matchcenter’ bij het korfbal overzichten van het speelschema, maar hopelijk kan er snel dezelfde informatie worden geboden als voor de voetbaltak.

Verder is er nog een knop gewijd aan clubinformatie, zoals contactgegevens, het rooster voor bardiensten en informatie voor sponsoren. En tenslotte de knop fanzone waaronder je allerlei leuke zaken vind, zoals informatie over de kledinglijn (hier zal een knop komen naar de webshop), foto’s, video’s en informatie van/over de supportersvereniging.

Het zal misschien even wennen zijn, maar de informatie van beide oude websites is opgenomen en te vinden op een logische plek.

Dan over naar de app. De oude app van voetbalvereniging DAW moest er gewoonweg uit. Problemen met de stabiliteit en met het geven van de juiste data: de informatie van de KNVB kon nog wel worden doorgegeven, maar DAW-specifieke informatie (oefenwedstrijden, toernooien, teams die geen officiële competitie spelen, etc.) zou niet meer in de app verschijnen. Dat was voor ons reden om de stekker uit de app te trekken. Wij wilden een app die exact dezelfde informatie kon doorgeven als de website. Hiervoor hebben we een oplossing gevonden. We hebben nu niet gekozen voor een app die moet worden gedownload via Google Play of de Apple Store. Dit soort apps moet apart worden onderhouden en continue van updates worden voorzien. Een tijdrovende en vooral dure aangelegenheid. We hebben gekozen voor een app in de vorm van een mobiele website. Deze app biedt altijd dezelfde informatie als de gewone website, maar is specifiek gemaakt voor gebruik op een mobiel apparaat.

Screenshot 20170913 161144

Meer over het gebruik en de functionaliteiten van onze app op deze pagina.

Wij denken met deze 2 zaken onze clubinformatie, ons nieuws en alles omtrent onze wedstrijden weer goed bij alle geïnteresseerden te krijgen. Zoals ook in de Algemene Ledenvergadering aangegeven zal de website (en app) hét kanaal vormen voor communicatie naar leden. Daar worden berichten klaargezet om ‘op te halen’. Er zullen geen brieven meer gestuurd/gemaild worden, dus wij hopen dat iedereen snel de weg gaat vinden naar de website.

Veel plezier op de website van DAW Schaijk!

Tagged under Club