Beste DAW’ers,

 

Normaal gesproken zijn deze maanden dé bruisende maanden van het sportseizoen, zo ook bij onze vereniging. Hoe anders is de situatie momenteel. Het coronavirus treft eenieder van ons in het dagelijkse reilen en zeilen en daarmee ook onze vereniging. Het sportseizoen zit sinds enkele weken tot nader order op slot. Voor onze korfbalsters is dit seizoen inmiddels definitief voorbij. Over het vervolg van het voetbalseizoen volgt spoedig een uitspraak. Ook hier lijkt een voortijdig einde van het seizoen onvermijdelijk. Dat heeft behalve sportieve gevolgen ook andere niet wenselijke gevolgen.

De media staan er de laatste dagen inmiddels vol mee. Veel sportverenigingen maken zich grote zorgen over hun financiële situatie. De inkomsten stoppen terwijl de gebruikelijke vaste lasten daarentegen voor een groot deel gewoon doorlopen. Het NOC*NSF (de overkoepelende Nederlandse sportorganisatie) is samen met de nationale sportbonden (waaronder de korfbal- en voetbalbond) in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten. Doel is om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen eraan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken. Deze compensatie van de overheid en NOC*NSF zal naar verwachting echter slechts een schrale pleister op de wond zijn.

DAW Schaijk is in de gelukkige omstandigheid dat door stabiel beleid een financieel gezonde vereniging op poten staat. Het gevolg daarvan is dat DAW voetbal en korfbal tegen lage contributiebedragen kan aanbieden. Daarmee is sporten bij onze vereniging laagdrempelig en daarmee voor jong en oud toegankelijk. Dit willen we ook in de toekomst zo houden. De ledencontributie is daarbij een belangrijke inkomstenbron voor onze vereniging en draagt in grote mate bij aan deze financieel gezonde situatie. Inkomsten die we ook nu niet kunnen missen. Dat leidt ertoe dat DAW Schaijk heeft besloten de contributieheffing van de 2e seizoenshelft van seizoen ’19-’20 binnenkort uit te voeren tegen de vastgestelde tarieven. Mocht uw financiële situatie dit niet toelaten of als er inhoudelijke bezwaren zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Daar waar mogelijk denken wij graag met onze leden mee!

We wensen dat eenieder in goede gezondheid door deze moeilijke tijd heen komt en jullie snel weer op onze sportpark te mogen begroeten. Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: blijf gezond, probeer aan voldoende lichaamsbeweging te doen en pas vooral goed op jezelf en elkaar. Hopelijk kunt u begrip opbrengen voor ons standpunt. Zodra er weer nieuws is zullen wij u informeren via onze website. Heeft u zelf vragen en/of opmerkingen mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met sportieve groet,

Bestuur DAW Schaijk

 

Contributiebedragen tweede termijn seizoen 2019-2020

Hieronder de contributiebedragen voor de tweede termijn van het seizoen 2019-2020.

Voetbal

Bedrag 2e termijn seizoen 2019-2020

 

Korfbal (*)

Bedrag 2e termijn seizoen 2019-2020

Senioren

78

 

Senioren

79

O-19, O-17, G-voetbal

61

 

Recreanten

60,5

O-15, O-13, O-12

57

 

Junioren

70,5

O-11, O-9, O-7

50,5

 

Aspiranten

65,5

Kabouters

28,5

 

Pupillen

60,5

Seniorenvoetballer met kaderfunctie

47,5

 

Welpen

58

Juniorenvoetballer met kaderfunctie

36,5

 

Kangoeroes en G-korfbal

50

Walking Football

50

 

 Rustend lid

 9,5

Walking Football met kaderfunctie

31,5

     

Rustend lid / invalkracht voetbal

23,5

 

Invalkracht korfbal

23,5

Kaderlid zonder te voetballen

0

 

Kaderlid zonder te korfballen

0

(*) Korfballende kaderleden krijgen per halfjaar een korting van € 15,- op hun contributiebedrag. Dit wordt in de contributieheffing verwerkt.

Meer informatie over contributie (bijvoorbeeld over de bardienstenregeling versus contributie) is te vinden in de volgende link https://www.dawschaijk.nl/clubinfo/leden/lid-worden