• Gepubliceerd in Clubnieuws

Geen normaal sportseizoen...

Normaal gesproken zijn de herfstmaanden de periode waarin je op je bankrekening kijkt en ziet dat de eerste termijn van de contributie van de bankrekening is afgeschreven. Dat is tot heden echter nog niet gebeurd en dat heeft een reden. Vooralsnog is dit namelijk een seizoen waar geen peil is te trekken op het verdere verloop.

 

Het verloop van het sportseizoen '20-'21 tot heden (en het vervolg?)

Het seizoen begon alleraardigst in augustus/september. Er kon volop worden getraind en er werden oefen-, beker-, en competitiewedstrijden gespeeld. Begin oktober kwam daar abrupt verandering in. We kregen te maken met de tweede coronagolf die ook onze gemeente trof met een hoge besmettingsgraad. De Nederlandse regering trad op en zette een streep door veel van onze sportactiviteiten. Onze jeugd kan weliswaar zonder beperkingen trainen, maar geen oefen- of competitiewedstrijden spelen. Onze senioren kunnen ook trainen, maar slechts in groepjes van 4 personen. Natuurlijk zijn er trainers die alsnog leuke oefenvormen binnen deze mogelijkheden weten te bedenken, maar het spelen in competitiewedstrijd wordt door eenieder node gemist. 

 

Passend contributievoorstel naar onze leden!

Als bestuur van onze verenging hebben we gekeken naar de mogelijkheden van contributiereductie. Daarom is besloten om vooralsnog geen contributie te incasseren, maar dit te parkeren tot het begin van het nieuwe jaar. We verwachten namelijk dat in de wintermaanden meer duidelijk wordt over het vervolg van dit sportseizoen. We gaan vervolgens op zoek naar een passend contributievoorstel voor onze leden. DAW Schaijk is een financieel solide vereniging en dat zorgt ervoor dat we een gedeelte van onze reserve kunnen inzetten om leden een contributieverlaging voor te leggen.

Daarbij nemen we de volgende elementen mee: 

- De noodzakelijke contributie die onze vereniging nodig heeft om haar voortbestaan te waarborgen. 

- Het verdere verloop van dit sportseizoen. Waarschijnlijk zal de komende maand/maanden duidelijk worden hoe het seizeon verder wordt vervolgd. Als vanaf het voorjaar tot aan de zomer volop kan worden gesport, een (gedeelte van) de competitie kan worden afgewerkt, dan geeft dat een ander gevoel dan dat het seizoen op de huidige manier voort hobbelt.

- Het verschil in doelgroepen. Onze jeugdadeling kan (gelukkig) al bijna het gehele seizoen zonder beperkingen trainen in groepsverband, onze senioren niet. 

- De financiĆ«le compensatie vanuit de rijksoverheid en de kortingen/compenstaties vanuit bijv. de gemeente, KNVB en KNKV. 

 

Wordt vervolgd. Maar bedenk dat we zo veel mogelijk met onze leden proberen mee te denken!  Hopelijk tot snel op ons sportpark. 

 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur van DAW Schaijk

Tagged under Lidmaatschap