Op maandag 21 december bereikte ons het droeve bericht dat ons clublid Leo van Mun op 69-jarige leeftijd is overleden. Iedereen kende Leo, zowel binnen DAW als van alle bezoekende verenigingen, natuurlijk van het wedstrijdsecretariaat bij DAW. En als er al ooit iemand was die Leo niet kende, dan hoefde je maar te zeggen ‘die man bij DAW met dat Ajax petje op’.

29 jaar was Leo het gezicht van DAW in het wedstrijdsecretariaat. Tegenstanders ontvangen, scheidsrechters ontvangen, alles regelen rondom de wedstrijden, handelend optreden bij ongeregeldheden, invullen van formulieren, contacten met de KNVB. Leo zat helemaal in zijn rol, temeer omdat hij als geen ander kennis had van de spelregels. Als oud-scheidsrechter lag daar ook z’n interesse en als begeleider van scheidsrechters in opleiding bleef hij op de hoogte van de jaarlijkse spelregelwijzigingen.

Daarnaast zat Leo 17 jaar in de functie van wedstrijdsecretaris in het hoofdbestuur. Na een structuurwijziging in 2017 verviel deze functie in het hoofdbestuur maar Leo was blij, en DAW natuurlijk ook, dat hij zijn taken kon blijven voortzetten. De laatste maanden werd dat steeds moeilijker en had hij veel steun aan zijn vriend Jacques Schriks. Het is dan ook mooi en bijzonder, zeker ook voor Leo, dat Jacques zijn taken bij DAW veelal gaat overnemen.

Leo was ook 10 jaar, van 1991 tot 2001, leider en grensrechter van DAW 1. Naast een betrokken lid van de technische staf betitelde trainer Gerard van Zwam Leo ook als zijn ‘kookmaatje’ tijdens weekendjes weg met de selectie door voor het eten te zorgen of een BBQ te regelen.

Tenslotte was Leo ook sinds 4 jaar lid van de maandagochtendploeg om allerlei klusjes op ons sportpark te doen.

Kortom, Leo was iemand die zich jarenlang op velerlei vlak ingezet heeft voor zijn DAW. Voor al deze verdiensten is Leo op 5 januari van dit jaar gehuldigd voor meer als 25 jaar kaderlidmaatschap. Daarnaast is Leo op 1 januari 2018
gehuldigd als clubman van DAW van het jaar 2017. Met Leo verliezen wij een betrokken clubman en een echter DAW’er.

Leo, we zullen je enorm gaan missen, bedankt voor alles!
Bestuur DAW Schaijk

Leo ppt