• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

OSS | FC Oss heeft zich versterkt met verdediger Joep van de Rande. De Schaijkenaar, afkomstig van Willem II, maakt de overstap op amateurbasis. Van de Rande (20) is centraal achterin op z'n best, maar kan ook als rechtsback uit de voeten.

Trainer Klaas Wels kent de nieuweling, want Van de Rande liep tijdens de laatste weken van vorig seizoen stage bij de club. "Hij is sterk in de duels, leergierig en qua persoonlijkheid een goede jongen voor de groep", weet Wels. "Ik ga graag met Joep aan de slag. Dat hij uit de regio komt, is extra mooi."

Willem II O23
Van de Rande speelde bij verschillende jeugdelftallen van RKC Waalwijk en Willem II. Vorig seizoen maakte hij deel uit van de Tilburgse O23-selectie, maar hier was geen toekomst voor hem weggelegd. Toen FC Oss aanklopte, hoefde hij niet lang na te denken. "Het is in de buurt én we spelen Jupiler League", vertelt hij. "Een mooi podium om me te ontwikkelen."

Op de fiets
In zijn jonge jaren trapte Van de Rande van Schaijk naar het Mondriaan College, de school die op een steenworp afstand van het stadion ligt. "Ik kan de fiets weer pakken", knipoogt de speler. "In de E-jeugd heb ik nog bij de voetbalschool van TOP Oss gezeten. Het is dus bekend terrein."

Bron: Kliknieuws.nl

 

Joep van de Rande

Tagged under Voetbal