• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na afloop van het seizoen 2017-2018 is de all-time ranglijst met aantal officieel in DAW 1 gespeelde wedstrijden weer bijgewerkt. Met 26 competitiewedstrijden, 5 bekerwedstrijden en 4 nacompetitiewedstrijden speelde DAW 1 liefst 35 officiële duels in het voorbije seizoen en dat had effecten op de ranglijst. Onder deze link vind je de lijst:

https://www.dawschaijk.nl/voetbal/historie/daw-1/aantal-wedstrijden

 

Hieronder enkele feitjes/wetenswaardigheden:

  • Nieuw in de lijst: Rick van Aalst (35 caps), Wout Cuijpers (16 caps), Roel Janssen (1 cap), Rick Reijs (33 caps) en Yuri van der Venne (3 caps).
  • Uit de categorie 'de appel valt niet ver van de boom' treden Roel en Yuri in de voetsporen van hun vaders. Vader Wilfred Janssen kwam tot 15 optredens in de hoofdmacht, terwijl Ronald van der Venne liefst 197x het oranje tenue om zijn schouders hees. Het wordt een hele kluif om als vader/zoon duo ooit het totaal van bijna 700 caps van vader Piet Lange (391) en zoon Joris (298) te verbreken, maar wie weet!
  • Aanvoerder Robbert Knipping heeft inmiddels de grens van 200 caps bereikt en dat op 27-jarige leeftijd. Ook bezig aan een gestage opmars: Mark Megens (142 caps)
  • Bas van der Ven speelde afgelopen seizoen één wedstrijd mee (de legendarische bekerwedstrijd tegen Roggel-uit) en ging daarmee over DAW-icoon Harrie van der Zanden heen en klom hierdoor naar de zesde plaats op de ranglijst met 316 optredens.

Ook dit seizoen houden we de statistieken uiteraard weer bij!

 

Piet Lange

Piet Lange in een wedstrijd georganiseerd ter ere van zijn 50ste verjaardag

 

 

Tagged under Voetbal