• Gepubliceerd in Organisatie

Het bestuur van sportvereniging DAW Schaijk (hierna te noemen: de vereniging) heeft twee personen aangesteld voor de functie van vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor de vereniging DAW Schaijk.

Waarom een vertrouwenscontactpersoon? 

Een VCP helpt tegen ongewenst gedrag binnen een vereniging en heeft een ondersteunende taak naar de (hulp)vragers. In de ideale wereld bestaan er geen problemen, doet iedereen wat hij/zij moet doen en heeft niemand last van de ander. De realiteit is echter anders. Ongewenste omgangsvormen komen helaas voor. 

Bij ongewenst gedrag kun je denken aan seksuele intimidatie, pesten, agressie en geweld, discriminatie en criminaliteit.

Het mooiste zou zijn als iemand meteen wordt aangesproken op zijn/haar gedrag als dit als ongewenst wordt ervaren (lees ook onze gedragscode). In de praktijk is dit niet altijd even gemakkelijk. Ook kan het lastig zijn als degene waarvan het gedrag als ongewenst wordt ervaren bijvoorbeeld een ouder of een trainer is. Een VCP is aanspreekpunt voor leden, ouders of vrijwilligers die te maken hebben met ongewenst gedrag. Een VCP luistert naar je verhaal en doet niets zonder eerst te overleggen met jou wat de beste oplossing kan zijn. Een VCP vertelt niets door zonder jouw toestemming, maar heeft wel (anonieme) meldingsplicht. 

De belangrijkste taken van een VCP zijn:  

- luisteren, eerste opvang bieden

- in samenspraak met de hulpvrager bepalen wat de volgende stap kan zijn

- melding maken bij het bestuur al dan niet anoniem

- bestuur/commissie adviseren tav preventie

De vertrouwenscontactpersonen zijn Ton van den Hoogen en Femke Peters. Zij stellen zich hieronder kort voor.

TonvdHoogenIk ben Ton van den Hoogen, 64 jaar oud en sinds januari 2018 met pensioen. Ik heb veertig jaar gewerkt in het middelbaar onderwijs (12 – 16 jarigen) en taken vervuld als docent, mentor, decaan, leerlingbegeleider en leidinggevende. Vijfentwintig van die jaren was ik werkzaam in Oss op het (locatie) Mondriaan College. Sinds ik woonachtig ben in Schaijk (1994) ben ik lid van DAW Schaijk en heb voor de vereniging meerdere taken vervuld. Ik ben vader van drie kinderen en opa van een kleindochter. In juni 2018 heb ik de cursus VCP via de NOC/NSF gevolgd.

 

 

 

FemkePeters

Mijn naam is Femke Peters, ik ben 33 jaar oud. Ik ben leerkracht op de basisschool in Batenburg, groep 6/7/8 op dit moment. Op deze school ben ik ook vertrouwenspersoon. Ik ben al vanaf mijn zesde jaar lid van Emos en nu natuurlijk van DAW Schaijk. Ik train en coach een jeugdteam. Ik korfbal zelf ook nog in het midweekteam op woensdagavond. Ik ben moeder van 3 kinderen.

 

 

 

Als je Ton of Femke wilt spreken, kun je met hun contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij proberen dan zsm te reageren (zorg dat ze je kunnen bereiken) en dan bepalen jullie samen hoe en waar het nader contact plaatsvindt en zullen ze je nogmaals uitleggen wat ze voor je kunnen betekenen.

Je kunt ook te allen tijde contact opnemen via e-mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar nummer 0900- 2025590.