Onnodig verlies DAW bij Real Lunet.

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 261

 

DAW leed een onnodige nederlaag in Vught, het kreeg grote kansen maar deed er veel te weinig mee. De balvaardige Lunetenaren waren een stuk efficiënter. Het zat allemaal niet mee, mede door de vele blessures. 3-2 (rust 2-1)

Het spelbeeld golfde in de openingsfase op en neer en was best aardig om te zien mede door het hoge tempo, kansen over en weer de beste voor Irey Sadal, huizenhoog over het doel. Na een kwartier een goede combinatie tussen Roel Janssen en Jacco van der Heijden, het bekeken schot van Jacco via een Vughts been naast het doel. Een kwartier later de 1-0 Faysal el Ghamarti krijgt de bal aan de linkerkant, omspeelt Niels de Groot, krijgt een zee van ruimte, geen rugdekking en schiet in de verre hoek raak. Vier minuten later grote kans op de gelijkmaker, Roel Janssen wint zijn duel, vrij voor de keeper, hoek voor het uitzoeken maar recht in de handen van de doelman. Vijf minuten later een buitenspelmoment, Jacco van de Heijden scoort, Grensrechter Toon van Uden ziet buitenspel, grote vraagtekens in het DAW kamp niet voor het laatst deze avond, tja clubgrensrechters. Twee minuten voor rust Mark Megens verliest een zeldzaam duel op het middenveld, Youssef Johri pikt op loopt vrij door, blijft rustig en schiet de 2-0 in de boeken. In de laatste minuut goede aanval DAW, de uitstekend spelende Wessel Bens!, op Siem van Merwijk, Siem legt bekeken terug op Bart Vos, Bart scoort in de verre hoek de aansluittreffer 1-2 rust.

Na een uur soleert Roel janssen prachtig door de Vughtse linies komt vrij voor de keeper, de afronding, recht in de handen van de doelman.  Een minuut later, strakke voorzet Huib van Merwijk, Bart Vos kan er net niet bij. Vijf minuten later Dieuci Zawali komt schuin voor het doel en schiet de 3-1 tegen de touwen. DAW doet vijf minuten later gelijk wat terug voorzet Noah van Deijne vanaf rechts, Bart Vos scoort vallend met het hoofd 3-2. DAW ruikt de gelijkmaker, kopbal Rens Vogels een meter over het doel. A – speler Puck van Casteren is in het veld gekomen en speelt een prima laatste kwartier, moet aan de noodrem trekken vijf minuten voor tijd en kan met rood vertrekken erg zuur!! De vrije trap van Real Lunet, snoeihard maar de redding van Rick van Aalst is fantastisch. Nog een schot van Abdel Haya op de paal in de laatste minuut. Aan de andere kant, diepe bal op Mark Megens, valt goed, de schietkans half vallend net naast. Eindstand 3-2.

DAW is inmiddels door Emplina achterhaald en staat op een vijfde plek, er zal gewonnen moeten worden as zondag. Dan komt Helvoirt op bezoek.

stand per 17-5

   

Volharding

23-55

 

SVSSS

23-46

 

CHC

23-45

 

Emplina

23-40

+16

DAW Schaijk

23-40

+9

Heeswijk

23-33

 

Olympia'18

23-32

 

Prinses Irene

23-30

 

Helvoirt

23-29

 

Volkel

23-25

 

Real lunet

23-22

 

EVVC

23-20

 

Vianen Vooruit

23-18

 

Venhorst

23-13

 
     

Programma

22-5

 
     

DAW

Helvoirt

 

Venhorst

Prinses Irene

 

Emplina

Heeswijk

 

SVSSS

Real lunet

 

Volharding

Vianen Vooruit

 

EVVC

CHC

 

Volkel

Olympia'18

 
   
     
     
     
     
     
     
     

Sponsor van de Maand - Schoppema Schaijk

  • Geschreven door Bart Bardoel
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 166

Wie?
Familiebedrijf Schoppema Schaijk, inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Friso Schoppema is een bekend gezicht in Schaijk en uiteraard bij DAW. Friso is getrouwd met Anita en samen hebben zij twee zoons, Joep (11) en Kas (8). “Ik wil dat de vakken in de winkel goed gevuld zijn en alles moet er mooi en verzorgd uitzien. Ik vind het belangrijk dat de collega’s er plezier in hebben, zodat de klanten met een grote glimlach de winkel uitgaan”, legt Friso lachend uit.

Wat?
Bij Schoppema Schaijk kun je terecht voor alles op gebied van huishouding, speelgoed, decoratie, meubels én seizoenartikelen. Friso is sinds tien jaar verantwoordelijk voor de winkel en bezorging. Een jaar geleden heeft de winkel een metamorfose ondergaan. Friso zorgt nu zelf voor de inkoop. Als vakman is hij graag op de winkelvloer aanwezig en hij weet heel goed wat de klant wil. De uitstraling van de winkel is ook veranderd. Daar heeft Anita een belangrijk aandeel in. Met haar achtergrond als grafisch vormgeefster zorgt ze onder andere voor de folders en natuurlijk voor de webshop van Schoppema Schaijk.

Waarom?
In zijn jongere jaren heeft Friso zelf bij DAW gevoetbald. Beide zoons voetballen ook bij DAW Schaijk. Samen met Gertjan Peters geeft Friso elke week voetbaltraining aan de JO11-3, het team van zoon Joep. Voor Friso is het heel vanzelfsprekend dat Schoppema Schaijk sponsor is van onze vereniging. Friso geeft aan “We hebben elkaar allemaal nodig. De voetbalclub heeft ons nodig en wij de voetbalclub!”

Wat wil je nog kwijt?
“We mogen trots zijn wat we in Schaijk hebben staan. Het verenigingsleven, het winkelaanbod. De saamhorigheid is groot. Als we allemaal iets doen, dan is het zo geregeld, dat is de kracht van Schaijk”, aldus een trotse Friso.

Foto Schoppema Schaijk
"We hebben elkaar allemaal nodig. De voetbalclub heeft ons nodig en wij de voetbalclub!" 

 

Ere-voorzitter Ad Brouwers overleden - in memoriam

  • Geschreven door Bestuur DAW Schaijk
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 304

“Elk afscheid betekent de geboorte van een herinnering”

Op maandag 18 april bereikte ons het droeve bericht dat ons clublid

Ad Brouwers

op 89-jarige leeftijd is overleden.

Ruim 25 jaar, verdeeld over twee perioden in de jaren '60, '70, '80 en '90, onze voorzitter. Een bestuursvernieuwer en cultuurbouwer voor onze vereniging. In 1994 benoemd tot erevoorzitter en onderscheiden met de gouden KNVB-speld, daarna een zeer betrokken DAW'er gebleven.

Ad we zullen je missen!

Wij wensen Annette, kinderen Ank, Wijnand en Evert en hun partners, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met het verlies van Ad.

Bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren DAW Schaijk
Bestuur en leden Supportersvereniging DAW Schaijk

De uitvaartdienst vindt plaats op maandag 25 april om 11.00 uur in de H. Antonius Abt kerk in Schaijk.

 

IN MEMORIAM

Op maandag 18 april bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van onze ere-voorzitter Ad Brouwers op 89-jarige leeftijd. Ad was nog zeer vitaal, zowel lichamelijk als geestelijk. Vorige week werd Ad echter getroffen door een zware griep en was een ziekenhuisopname noodzakelijk. Toen daar ook nog een longontsteking bij kwam heeft Ad het leven los moeten laten en is hij in de vroege ochtend van tweede paasdag overleden.

Ad is gedurende 2 perioden in totaal ruim 25 jaar voorzitter geweest van DAW. Ad kwam in 1964 in Schaijk wonen i.v.m. zijn aanstelling als directeur van de Mariaschool, de huidige Regenboogschool.

Al snel werd hij gevraagd om voorzitter te worden van DAW. De club kende hij alleen van een wedstrijd die hij met zijn club Sparta’25 uit zijn geboorteplaats Beek en Donk tegen DAW gespeeld had. Zijn eerste periode als voorzitter duurde van 1965 tot 1969. Toen een aantal bestuursleden ermee stopten en Ad niet alleen voorzitter maar ook secretaris en penningmeester was, werd dat een beetje te veel van het goede. Omdat hij op school ook een drukke baan had besloot Ad dan ook om te stoppen als voorzitter van DAW.

In 1974 werd Ad wederom gevraagd om voorzitter te worden van DAW. Samen met secretaris Cor Arts, aangesteld in 1971, en penningmeester Jan Danen, aangesteld in 1973, heeft Ad ruim 20 jaar nadrukkelijk sturing gegeven aan het bestuur en de vereniging DAW. Normen, waarden en respect stonden bij Ad hoog in het vaandel en dat droeg hij dan ook alle dagen uit binnen de vereniging. Bestuurlijk heeft Ad DAW duidelijk op een hoger niveau gebracht en met een dergelijk lange bestuursperiode bracht dat natuurlijk ook rust en stabiliteit. Hij zag in hoe een vereniging geleid moest worden, nam medebestuursleden daarin mee en droeg dat uit naar de leden. Er was bovendien sprake van een veranderende samenleving, van terughoudendheid naar je mening durven geven. En dit heeft Ad ook op een goede manier in de vereniging ingebracht. Ad had een duidelijk visie, maar stond ook open voor andere meningen en gaf mensen de ruimte om die te ventileren.

Bij zijn aftreden als voorzitter in 1994 is Ad voor zijn grote verdiensten voor DAW dan ook zeer terecht benoemd tot ere-voorzitter. De KNVB waardeerde zijn bestuursperiode bij DAW met het toekennen van de gouden KNVB speld tijdens zijn afscheidsreceptie.

Na zijn stoppen in het bestuur bleef Ad een betrokken DAW-er die de club nadrukkelijk volgde en graag op de hoogte bleef van het reilen en zeilen bij DAW.

Ad, bedankt voor alles, wij gaan je ontzettend missen!

Wij wensen Anette, kinderen Ank, Wijnand en Evert, hun partners, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Ad.

Bestuur, leden, vrijwilligers en sponsoren DAW Schaijk.
Bestuur en leden supportersvereniging DAW Schaijk.

Ad Brouwers