Historische promotie DAW Schaijk

• Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 577

In Asten werd vandaag op 16 juni historie geschreven via een 3-0 overwinning op VV RVU in de finale van de nacompetitie. Daardoor speelt DAW volgend jaar voor het eerst in haar bestaan in de 1e klasse.

DAW en RVU begonnen beide sterk aan de wedstrijd, de linksbuitens Roel Janssen (DAW) en Agit Sahin (RVU) waren een plaag voor de defensie. Zo ontstond een boeiend voetbalgevecht, RVU in het eerste kwart met meer kansjes. In de 4e minuut voorzet van Corik Megens, de acrobatische halve omhaal van Mike van de Ven schampte echter het leder, zodat er geen serieuze doelpoging opgetekend kon worden, bal voorlangs. Na twintig minuten diepe bal Igor Boileau, Casper Spierings schiet de bal voorlangs het doel van DAW coryfee Rick van Aalst. Halverwege de eerste helft goed druk zetten van de DAW voorwaartse, Igor Boileau verslikt zich, Roel Janssen ontfutselt de verdediger de bal, gaat alleen op het doel af, rond beheerst in de verre hoek af. 1-0 DAW Schaijk. Na een half uur Jacco van der Heijden op Roel Janssen, schot in de verre hoek, redding keeper Julian Breemers. Zeven minuten voor de thee een schot van richting veranderd door Koen Veugen Rick van Aalst red. Ruststand 1-0.

Meteen na rust kan DAW de genadeklap geven, aanval via Hidde van der Heijden en Corik Megens over de rechterkant, Corik legt terug op Roel Janssen, schot via een verdedigend been net langs het doel. Na een klein uur grote kans voor RVU, Kevin Senden, in de zestien aangespeelt, legt af op Kennith Schenk raakt de bal niet goed het blijft 1-0. Een dik uur spelen, aanval op rechts Jacco van der Heijden met Bart Spierings, Bart is snel op de eerste meters, stoomt sterk op, trekt de bal uitstekend terug op Jacco, die de bal door het midden eenvoudig binnenschuift. Een pracht aanval! 2-0. Vier minuten voor tijd, invaller Noah van Deijne zet strak voor, Jacco van der Heijden vanuit een schier onmogelijke hoek prikt de bal in de verre hoek. 3-0 wedstrijd gespeeld!

Twee minuten voor tijd komt Bart Vos voor Bart Spierings die volgend seizoen bij UDI’19 te bewonderen zal zijn. Tim Jans vervangt Rick van Aalst!!! De nestor van deze groep, belangrijk in de kleedkamer en daarbuiten., super fanatiek, neemt afscheid van het keepersvak, een mooi en ontroerend moment.

Na het laatste fluitsignaal is de historische promotie een feit. 14 jaar geleden pas, promoveerde DAW via een kampioenswedstrijd op 9 mei tegen SDDL vanuit de vijfde!!! Klasse. Een ware opmars door het amateurtoneel van de KNVB.

DAW thuis tegen Rhode in de nacompetitie

• Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 845

Zondag as. is Rhode de eerste tegenstander in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. De winnaar van deze tweeluik strijd tegen de winnaar van de wedstrijd RKSV Minor – RVU op neutraal terrein voor één plek in de 1e klasse. Trainer Rob van de Ven blikt voorruit.

Rob; "Na de overwinning op Prinses Irene hebben we het seizoen afgesloten op de tweede plek. Een aardige prestatie, maar wederom net niet. Dit is met name te wijten aan enkele teleurstellende wedstrijden tegen specifieke tegenstanders waarbij het niet alleen om goed voetballen gaat. Als je tegen Boekel Sport, Handel en Berghem Sport maar twee punten uit zes wedstrijden haalt dan wordt het lastig en geeft dat ook direct aan waar we aan zullen moeten werken. In onze eerste wedstrijd in de nacompetitie treffen we in Rhode een bekende tegenstander waar we in de competitie vier punten tegen behaald hebben. Dit wil absoluut niets zeggen. Rhode scoort het meest van alle teams in onze competitie, heeft de topscorer in de gelederen en heeft ook afgelopen zondag tegen vv Schaesberg laten zien dat ze prima om kunnen gaan met de druk en een tegenstander die het randje op weet te zoeken. Het zal een wedstrijd worden waarbij de verschillen, zoals eerder dit seizoen, enorm klein zullen zijn.  Gezien de speelwijze van beide teams kan het wel weer eens een mooie open wedstrijd voor het publiek worden.

Het bereiken van de bekerfinale is een fantastische prestatie geweest, maar het seizoen is pas geslaagd als we opnieuw een finale kunnen spelen, maar dan voor promotie".

Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de hr Meijers geassisteerd door de heren van Boxtel en van Doren. De wedstrijd begint om 14.30.