Clubnieuws

DAW 1 voetbal: Vacatures Leider en Assistent scheidsrechter

Helaas hebben Bart van der Velden (leider), Frank van Rooij en Remco van Nistelrooij (beide assistent scheidsrechter) aangegeven na dit seizoen te stoppen met hun rol bij DAW 1 voetbal. We vinden dit erg jammer, maar respecteren hun besluit en willen hen op deze manier alvast bedanken voor hun inzet. Uiteraard zullen we op een later tijdstip passend afscheid nemen.

Vanwege dit vertrek staan vanaf heden 2 vacatures open:

 • Leider DAW 1 voetbal: Als leider ben je onderdeel van de staf op de wedstrijddagen. Je ondersteunt de hoofdtrainer in o.a. keuzes voor de wedstrijdselectie, communicatie met de spelersgroep en activiteiten ter bevordering van het team.
 • Assistent scheidsrechter DAW 1 voetbal: Als assistent ben je onderdeel van de staf op wedstrijddagen en tijdens de wedstrijd de grensrechter.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Dirk van den Hoogen, coördinator van de A-selectie. 06-28555793. 

Tegelijkertijd hebben Erik van den Heuvel (assistent trainer) en Henk van de Zanden (verzorger) aangegeven graag onderdeel te blijven van de staf van DAW 1 voetbal. Twee vertrouwde gezichten waar we ook volgend seizoen op kunnen bouwen.

UPDATE 4: maatregelen Coronavirus DAW Schaijk

Verlenging maatregelen tot en met 28 april
Eerder deze week hebben premier Rutte en minister De Jonge bekend gemaakt dat de maatregelen vanwege het Coronavirus die van kracht waren tot en met 6 april worden verlengd tot en met 28 april. Dit heeft ook voor sport en sportevenementen gevolgen. Hieronder de belangrijkste daarvan voor u op een rij:

 • Alle sportclubs en sportvoorzieningen zijn dicht; 
 • Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats. Voor informatie over het vroegtijdig stopzetten van competities, verzetten van toernooien en evenementen, kunnen sportverenigingen contact opnemen met hun sportbond;
 • Er vinden in ieder geval tot en met 28 april geen georganiseerde sportactiviteiten plaats in de openbare ruimte;
 • Voor sporten in de openbare ruimte geldt dat de groep uit niet meer dan 2 personen mag bestaan met in achtneming van de inmiddels bekende maatregelen zoals 1,5 meter afstand;
 • Blessuregevoelige sporten waardoor je aangewezen kunt zijn op medische hulp (bijvoorbeeld door een ongeval) dienen vermeden te worden;
 • Mensen die vallen in een risicogroep zoals ouderen, moeten zoveel mogelijk sociaal contact vermijden, samen sporten gaat dus ook even niet;
 • Op bovenstaande wordt gehandhaafd eventueel met geldboetes;
 • Voor de topsport wordt geen uitzondering gemaakt en gelden ook bovenstaande maatregelen;
 • Op uiterlijk dinsdag 21 april wordt bezien in hoeverre deze maatregelen verlengd worden.

Samenkomsten blijven tot 1 juni verboden waaronder voor de sport vallend; congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen, het betaald voetbal en toernooien.


Naast bovenstaande informatie die we vanuit de Gemeente Landerd ontvingen heeft de KNVB het volgende besloten inzake het amateurvoetbal:

De verlenging van de maatregelen vanuit de overheid heeft ons ertoe doen besluiten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Tot onze grote spijt. Ook ons voetbalhart doet zeer. Maar gezondheid gaat voor alles. Dit besluit geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland.

Hoewel dit een moeilijk besluit is geweest, vinden we het belangrijk om duidelijkheid te geven aan alle voetballiefhebbers van Nederland. Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Met de verlenging van de maatregelen kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om wedstrijden nog door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie in sommige regio’s al op 4 juli start.

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten hebben we ook besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en duidelijke besluit is. We weten dat elk besluit pijn zal doen, afhankelijk van de plek waarop een team op de ranglijst stond. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen - zoals gebruikelijk - inschrijven voor het gewenste niveau.

Mochten de overheidsmaatregelen nog voor de zomer worden afgeschaald en er weer veilig gevoetbald kunnen worden, dan ondersteunen we jullie uiteraard met het organiseren van activiteiten op jullie club zoals het organiseren van toernooien of oefenwedstrijden. Het weer op gang brengen van het verenigingsleven – zodra alles weer veilig is – heeft vanaf dat moment dan ook onze focus.

Geannuleerd: sponsoravond

Beste sponsor van DAW Schaijk,

De situatie rondom de ontwikkeling van het Coronavirus is erg onduidelijk en dus is het ook niet te voorspellen wat de situatie over een maand zal zijn.
Dat was nog geen twee weken geleden een passage uit het begeleidend schrijven bij de uitnodiging voor de sponsoravond van 16 april aanstaande.

Inmiddels weten we nog lang niet alles, maar wel heel veel meer…
Het zal voor u dan ook geen verrassing zijn dat de sponsoravond op 16 april niet doorgaat.

Daarnaast hebben wij besloten ook op een later moment dit jaar geen sponsoravond te laten plaatsvinden.
De situatie blijft onvoorspelbaar en daarnaast vinden wij het ongepast en voelt het niet goed om uberhaupt hiermee bezig te zijn.
Uiteraard zal in april 2021 de sponsoravond weer op de activiteitenkalender geplaatst worden!

Blijf gezond en let op elkaar!

Met vriendelijke groeten,
Sponsorcommissie DAW Schaijk / Bestuur DAW Schaijk

Contributie 2e termijn seizoen 2019-2020

Beste DAW’ers,

 

Normaal gesproken zijn deze maanden dé bruisende maanden van het sportseizoen, zo ook bij onze vereniging. Hoe anders is de situatie momenteel. Het coronavirus treft eenieder van ons in het dagelijkse reilen en zeilen en daarmee ook onze vereniging. Het sportseizoen zit sinds enkele weken tot nader order op slot. Voor onze korfbalsters is dit seizoen inmiddels definitief voorbij. Over het vervolg van het voetbalseizoen volgt spoedig een uitspraak. Ook hier lijkt een voortijdig einde van het seizoen onvermijdelijk. Dat heeft behalve sportieve gevolgen ook andere niet wenselijke gevolgen.

De media staan er de laatste dagen inmiddels vol mee. Veel sportverenigingen maken zich grote zorgen over hun financiële situatie. De inkomsten stoppen terwijl de gebruikelijke vaste lasten daarentegen voor een groot deel gewoon doorlopen. Het NOC*NSF (de overkoepelende Nederlandse sportorganisatie) is samen met de nationale sportbonden (waaronder de korfbal- en voetbalbond) in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten. Doel is om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen eraan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken. Deze compensatie van de overheid en NOC*NSF zal naar verwachting echter slechts een schrale pleister op de wond zijn.

DAW Schaijk is in de gelukkige omstandigheid dat door stabiel beleid een financieel gezonde vereniging op poten staat. Het gevolg daarvan is dat DAW voetbal en korfbal tegen lage contributiebedragen kan aanbieden. Daarmee is sporten bij onze vereniging laagdrempelig en daarmee voor jong en oud toegankelijk. Dit willen we ook in de toekomst zo houden. De ledencontributie is daarbij een belangrijke inkomstenbron voor onze vereniging en draagt in grote mate bij aan deze financieel gezonde situatie. Inkomsten die we ook nu niet kunnen missen. Dat leidt ertoe dat DAW Schaijk heeft besloten de contributieheffing van de 2e seizoenshelft van seizoen ’19-’20 binnenkort uit te voeren tegen de vastgestelde tarieven. Mocht uw financiële situatie dit niet toelaten of als er inhoudelijke bezwaren zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Daar waar mogelijk denken wij graag met onze leden mee!

We wensen dat eenieder in goede gezondheid door deze moeilijke tijd heen komt en jullie snel weer op onze sportpark te mogen begroeten. Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: blijf gezond, probeer aan voldoende lichaamsbeweging te doen en pas vooral goed op jezelf en elkaar. Hopelijk kunt u begrip opbrengen voor ons standpunt. Zodra er weer nieuws is zullen wij u informeren via onze website. Heeft u zelf vragen en/of opmerkingen mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met sportieve groet,

Bestuur DAW Schaijk

 

Contributiebedragen tweede termijn seizoen 2019-2020

Hieronder de contributiebedragen voor de tweede termijn van het seizoen 2019-2020.

Voetbal

Bedrag 2e termijn seizoen 2019-2020

 

Korfbal (*)

Bedrag 2e termijn seizoen 2019-2020

Senioren

78

 

Senioren

79

O-19, O-17, G-voetbal

61

 

Recreanten

60,5

O-15, O-13, O-12

57

 

Junioren

70,5

O-11, O-9, O-7

50,5

 

Aspiranten

65,5

Kabouters

28,5

 

Pupillen

60,5

Seniorenvoetballer met kaderfunctie

47,5

 

Welpen

58

Juniorenvoetballer met kaderfunctie

36,5

 

Kangoeroes en G-korfbal

50

Walking Football

50

 

 Rustend lid

 9,5

Walking Football met kaderfunctie

31,5

     

Rustend lid / invalkracht voetbal

23,5

 

Invalkracht korfbal

23,5

Kaderlid zonder te voetballen

0

 

Kaderlid zonder te korfballen

0

(*) Korfballende kaderleden krijgen per halfjaar een korting van € 15,- op hun contributiebedrag. Dit wordt in de contributieheffing verwerkt.

Meer informatie over contributie (bijvoorbeeld over de bardienstenregeling versus contributie) is te vinden in de volgende link https://www.dawschaijk.nl/clubinfo/leden/lid-worden