• Gepubliceerd in Clubnieuws

Op donderdag 25 april jl. hield DAW de jaarlijkse sponsoravond, om alle sponsoren weer te bedanken voor hun trouwe steun aan onze vereniging. Dit jaar werden ook alle scheidsrechters uitgenodigd die binnen onze club actief zijn. En dat was niet geheel toevallig, want er stond weer een speciale act op het programma: uit het oosten des lands werden internationaal KNVB-scheidsrechter Bas Nijhuis en zijn flamboyante assistent Coen Droste ingevlogen.

Bas Nijhuis en Coen Droste staan al jaren samen op de Nederlandse voetbalvelden en vormen sinds twee jaar ook een duo langs de lijnen. Met gezonde Twentse humor en pure zelfspotĀ geven zij op locatie een inkijkje in het leven van een scheidsrechter en zijn grensrechter. Zo ook in de nieuwe kantine van DAW. Met mooie anekdotes over vrouwelijke escortes tijdens buitenlandse reizen, gesprekken via de oortjes, de vissen van Henk VosĀ en kapotte contactlenzen wisten zij het gevarieerde publiek de hele avond te vermaken.

Om het verhaal wat beter te kunnen illustreren, passeerde een groot aantal filmpjes de revue. Laatkomers werden ook hartelijk welkom geheten en na deze avond zullen de heren Nijhuis en Droste een opmerkelijk beeld hebben bij de parkeerplaats van DAW als ontmoetingsplaats voor man en vrouw, jong en oud. Het publiek werd ook nog getest op de kennis van het fenomeen buitenspel en confronterend genoeg kwam de winnaar niet uit de scheidsrechterspool, maar uit de sponsoren: Paul Graste van de Bouwklus werd beloond met een doos Droste chocola.

Aan het einde van de avond was er ruimte om beide heren een aantal vragen te stellen. Daarbij werd een tweede doos Droste chocola uitgedeeld, als beloning voor de eerste vraag van de avond die aan Coen Droste gesteld werd. Al met al maakten Bas Nijhuis en Coen Droste er een prachtige avond van, die zowel voor voetballiefhebbers als niet-voetballiefhebbers erg geslaagd was. Door de zorg en toewijding van het barpersoneel ontbrak het de sponsoren en scheidsrechters aan niets.

Tagged under Club