• Gepubliceerd in Clubnieuws

Na een korte rit van anderhalf uur arriveren we op het welbekende 'gezellige' sportpark van Amstenrade. Aangekomen in ons kleedlokaal volgt er meteen een rits van klachten, geen stopcontact wat betekent geen muziek, een lucht waar je bang van wordt en een ijskoude betonvloer...

Met de warming-up achter de rug nog even een korte peptalk van Tee en Sander in het kleedlokaal.

De scheids kwam ons ophalen om aan de wedstrijd te starten. Na een hele rare nieuw bedachte tos van de scheids won onze aanvoerster (Elles van der Linden) de tos maar de verliezer mocht kiezen...

Het fluitsignaal klonk en iedereen wist wat ze te doen stond. Amstenrade zette meteen veel druk naar voren, DAW verdedigde goed maar kwam er voetballend niet helemaal uit. Na een goed opgezette aanval kwam Linda aan de bal en ging op de keepster af. Helaas was er nog een verdediger die aan kwam stormen en Linda onderuit haalde, waardoor de keepster ook in deze botsing terechtkwam.
Na 10 minuten speeltijd betekende dit einde wedstrijd voor de keepster, die het veld verliet met een enorm ei op haar kaak.
Van beide kanten zijn er wat aanvallen geweest, maar beide wisten de kansen niet te benutten.
De scheids vond het ook erg raar dat Amstenrade geen reservebal had klaarliggen want als ze achter zouden komen konden ze het spel niet snel genoeg hervatten. (helemaal niet partijdig)
Met de brilstand gaan we de rust in en we weten dat er hier wat te halen valt.
Tijd voor wat advies van de coaches...
Met een lekkere sterke ranja achter de kiezen mogen we het veld weer betreden.
De verdediging die goed haar mannetje stond wist wat ze te doen stond en dat Amstenrade nog meer druk zou gaan zetten.
Na een kwartier te hebben gevoetbald zette Amstenrade de aanval in, een zeer mooie uitgespeelde aanval waardoor de aanvalster vrij kon schieten en 1-0 op het scorebord zette.
DAW liet de kopjes niet hangen en pepte elkaar op.
Helaas hielp de scheids ons niet echt mee en floot hij veel overtredingen tegen. Hieruit volgde een paar minuten later een vrije trap voor Amstenrade op ongeveer 25 meter van ons doel. De speelster legde de bal goed en maakte een prachtig doelpunt strak in de kruising, de keepster had dit niet kunnen voorkomen. 2-0 Amstenrade.
DAW werd een beetje overdonderd en hierna volgde al snel de 3-0. Maar opgeven? Met nog 25 minuten te gaan, dat nooit.
In de 70e minuut floot de scheids een overtreding tegen Amstenrade, Inge ging achter de bal staan en nam een mooie vrije trap. De keepster redde netjes maar de rebound kwam in de voeten van Linda en die maakte netjes af. 3-1. Snel de bal pakken en door!
Vijf minuten later wilde DAW weer een aanval inzetten, er kwam een hoge lange bal waarop de keepster ver uitkwam en de bal wegkopte op de 16 meterlijn, deze kwam in de voeten van Bief en iedereen riep van alle kanten dat ze moest schieten. Bief twijfelde geen moment en schoot op het doel waar de keepster nog naar op zoek was...3-2!
Iedereen begon weer te geloven en werkte hard voor elkaar. De verdediging stond er strak op en wist dat het dicht moest blijven. De aanval moest scherp zijn en elke kans benutten die nog kwam.
Vijf minuten voor tijd vond een verdedigster van Amstenrade het nodig om Bianca te schoppen terwijl er geen bal in de buurt was, penalty. Chantal nam plaats achter de bal en schoot binnen waarop we weer helemaal gelijk stonden aan Amstenrade 3-3! In een kwartier tijd hadden we onszelf weer helemaal teruggewerkt.

De scheids floot af.
Iedereen vroeg zich af of het verlenging zou worden of meteen penalty's.
Het werden penalty's.

Theo en Sander overlegden met de dames wie er zouden gaan nemen en we gingen met z'n allen klaarstaan. De tos werd gewonnen door Amstenrade waardoor zij moesten beginnen.
Na één redding van de keepster van Amstenrade en één redding van onze killer keepster Kelly was het gelijke stand bij 5 genomen penalty's. 4 – 4.
De zesde was aan de beurt bij Amstenrade. Wat een spanning!
Maar gelukkig voor ons schoot ze mis. Wat waren wij blij! Maar nu moesten we zelf nog.
Linda was aangewezen om deze te nemen en ging rustig met een beetje spanning naar het zestien meter gebied, maar ze deed wat ze moest doen en scoorde!!!!!