• Gepubliceerd in Clubnieuws

De winter is echt begonnen. Moeder natuur had voor een wit deken gezorgd op het dak van de mooie kantine van DAW.

Als eerste de pre vragen. De antwoorden hiervan waren:

Vraag 1 de stemmen: Anja Maathuis (Bruna) Nico Geurts (DAW) Theo Potjes (Potter)

Vraag 2 de voetballessen: Piet Keizer

Vraag 3 de moordenaar: Ceelen bijnaam “de Ceel”

Vraag 4de voetballer: Cees van Kooten

Vraag 5 de fotovraag: Van Grinsven kraanverhuur.

Na deze antwoorden nagekeken te hebben bleken vier teams met de volle vijf punten te beginnen namelijk: de Dorstvlegels, Hij Nie, Meer blauw in de kantine en Er zijn, is al moi zat.

Snel werd er begonnen met de vragenronde Sport.

Hierbij kwamen vragen over DAW, zoals wie was de trainer van DAW 1 tijdens het kampioenschap van 1978, maar ook welke Nederlandse judoka won de bronzen plak op het WK judo in Rusland.

De teams die bij dit onderdeel goed scoorden waren met joker Ut Wurd Wa 1, Dorstvlegels en VAW maar ook een aantal teams zonder joker scoorden hier goed: Slimmste Mensch Maltisbaba en Boek de Feestneger 1.

Na deze ronde was het tijd voor de Mystery Guest. Mieke en Linda hadden weer hun best gedaan om deze persoon zo onherkenbaar mogelijk te maken.

"De vrouw met de twee gezichten" kwam te voorschijn, en voor de deelnemers kon het wikken en wegen beginnen.

 MG wvtilburg2014

Na het nakijken van de blinde gok bleek dat de schminkers eer van hun werk hadden want geen enkel team had de juiste naam weten te geven. Na de cryptische omschrijvingen “zwartrijder” en “meer blauw op straat” waren er enkele teams die de gok namen. Voor veel teams werd het hier "gegokt en verloren", want maar 1 team had het bij het juiste eind. De Voetbalvrouwen konden 10 punten bij hun totaal bijschrijven.

Dan moest de vragenronde maar uitkomst bieden voor de resterende teams. Met vragen als: Bent u een ondernemer?, Bent u actief voetballer?, heeft u een kind wat zijn huis te koop heeft staan? en Bent u in Februari jarig?, kwamen steeds meer teams uit bij het juiste antwoord.

24 teams hadden het na het vragenstellen het goede antwoord op papier. Achter de schmink en de rits kwam Willie van Tilburg tevoorschijn. Een echte DAW-er, en tevens de oudste actieve voetballer bij DAW!. Daarnaast is Willy natuurlijk bekend van Van Tilburg's taxi- en vervoersdiensten. Willie werd bedankt met een bloemetje en een fraai applaus vanuit de zaal. Hierna mocht hij nog aan het rad draaien en zo werd de blinde ronde op “de mens” bepaald.

 MG wvtilburg2014 2

"De mens" bleek te gaan over alles wat je maar bij het menselijk lichaam kunt bedenken.

Hierbij zaten moeilijke vragen als wat is de afkorting van DNA maar ook wat makkelijker als hoe heten de twee botten in je onderarm.

De dames teams bleken hier goed op te scoren, Meer blauw in de kantine, Co & zo en Voetbalvrouwen maar ook de Reservebank van wa’n moi kantine en Zij wel!! scoorden hier prima.

Als laatste onderdeel kwam Algemeen nog aan bod. Voor sommige teams erop of eronder.

Met regio vragen zoals welk thema had Moeschakamp dit jaar of meer kwisvragen als van welke cactusssoort wordt tequila gemaakt? Een mooie mix van makkelijke en moeilijke vragen.

De best scorende teams waren de Loltrappers 1 en Loltrappers 2, Scherp Zand, BVOB en gasten en Goud van Oud.

 STB27122014

Als laatste werden ook de punten van de benaderingsvragen bijgeschreven.

De teams die 5 punten bij mochten schrijven waren Vroege ploeg, Voetbalvrouwen, Makt me niks, Zij wel!! en de Loltrappers 1.

Loltrappers 2 mocht 3 punten bijschrijven.

De Dorsvlegels, VAW en de Stuntpiloten mochten 1 punt bijschrijven.

Na alle deze punten bij elkaar opgeteld te hebben was er een uniek moment in de geschiedenis van Simply the Best. De dames van Voetbalvrouwen schreven historie door als eerste vrouwenteam een voorronde te weten te winnen.

Daarnaast bleek dat er 3 teams waren waarvan het merendeel vrouw was wat naar de finale gaat op 10 januari: de dames van EMOS die pleiten voor meer blauw in de kantine, Voetbalvrouwen en Co & Zo.

 STB27122014voetbalvrouwen

Hieronder staat de gehele lijst waarbij de eerste 10 doorgaan naar de finale op 10 januari.

 

STBeindstand271214

 

Nog enkele foto's: 

tn IMG 1917

tn IMG 1918

tn IMG 1919

tn IMG 1947

tn IMG 1964kopie

Tagged under Simply the Best