• Gepubliceerd in Clubnieuws

Jaarlijks bedankje!

Zoals ieder jaar gebruikelijk is wordt de jaarlijkse kaderavond gebruikt om onze vrijwilligers te bedanken voor de inzet van het afgelopen seizoen. Vrijwilligers die onmisbaar zijn in ons bestaan, want met alle inzet die wordt gedaan kunnen we als vereniging voetbal en korfbal aanbieden van jong tot oud. De activiteitencommissie, voorzien van vers bloed afgelopen seizoen, wist de kantine met behulp van de maandagmorgenploeg prachtig aan te kleden. Dit jaar was het 'White Edition', wat ervoor zorgde dat de kantine wit kleurde.

 

Groot vrijwilligersbestand

Door voorzitter Henrie Lamers werd kort terug geblikt op het afgelopen jaar. Een jaar dat het eerste volledige seizoen was waarin voetbal en korfbal een plaats kregen op onze accommodatie met alle bijkomstige uitdagingen, zoals het uitrollen van een nieuwe kledinglijn en het samen laten smelten van de verschillende commissies van beide verenigingen. Voor de cijferfreaks onder ons; Onze vereniging heeft liefst 391 kaderleden die in totaal 462 kaderfuncties vervullen. Uiteraard werd ook nog Nico Geurts benoemd. Nico staat symbool voor het vrijwilligerswerk dat wordt verricht voor DAW Schaijk. Zijn verkiezing tot Clubheld van het Jaar van het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad was kon dan ook niet onbenoemd blijven. Met liefst 778 stemmen liet hij de concurrentie ver achter zich!

 

Gestopte kaderleden

Ieder jaar komen er nieuwe kaderleden bij en stoppen er kaderleden. Gelukkig blijven nagenoeg alle functies ingevuld!  Hieronder worden de namen vernoemd van degenen die langer dan 10 jaar een bepaalde functie hebben vervuld, maar in die rol gestopt zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat zij geen vrijwilliger meer zijn binnen onze vereniging. Zij werden tijdens de kaderavond in het zonnetje gezet!

 

Willy van der Zanden; De voormalige keeper van ons eerste elftal stopte na 10 jaar als leider van DAW Schaijk 4. Altijd fanatiek en gedreven, zoals we Willy als keeper ook herinneren.

Mari van der Venne; Mari 'Cool', zoals we hem van het jeugdkamp kennen. Liefst 11 jaar de scepter gezwaaid als voorzitter van de jeugdactiviteitencommissie. Ook voor feesten en partijen als presentator in te huren!

Robbert Knipping; 'El Capitano' van het vlaggenschip van DAW Schaijk. Liefst 13 jaar jeugdleider geweest, vooral bij de standaardteams. Fanatiek, gedreven en een voorbeeldige mentaliteit. Een echt voorbeeld voor de jeugd. Robbert gaat verder binnen de Commissie Jeugd Technische Zaken (CJTZ).

Ruud Loeffen; 16 jaar jeugdleider en ook 8 jaar lid van de CJTZ. Voetbalinhoudelijk sterk, waarbij zijn achtergrond als docent uiteraard goed van pas komt. Normen en waarden hoog in het vaandel. Op handen gedragen door zowel ouders als kinderen. Een echt voorbeeld voor het jeugdkader van de vereniging.

Henry van Boekel; 11 jaar lid van de CJTZ, waar hij ook enkele jaren de voorzittershamer hanteerde. Gedreven en fanatiek. In zijn jaren als lid van de CJTZ heeft de jeugdopleiding mooie stappen gemaakt wat uiteindelijk te zien is in het kwaliteit bij het eerste elftal.

Harrie van der Heijden; We kennen Harrie uiteraard al als goudeerlijke assistent-scheidsrechter van het eerste voetbalelftal, maar Harrie heeft ook liefst 16 jaar als barvrijwilliger gefungeerd. Op zondagochtend achter de bar, 's middags aan de zijlijn. Een echte clubman!

Ton van Paassen; 28 jaar verzorger van de A-selectie geweest en 18 jaar jeugdleider/trainer. Ton niet meer actief bij DAW: haast ondenkbaar! Fijn in de omgang, betrokken en altijd bereid om te helpen.

Heren, bedankt voor jullie jarenlange trouwe inzet voor onze vereniging!

 

Jubilarissen

Zes kaderleden werden gehuldigd voor 12,5 jaar in een bepaalde functie. Hieronder een omschrijving van wat zij betekend hebben (en betekenen) voor onze vereniging!

Anke van der Wijst; 12,5 jaar jeugdopleiding (trainer/coach). Lid geworden in 1999 en vanaf 2010 spelend in het eerste korfbalteam. Vanaf 2005 trainer/coach van diverse teams en vanaf 2010 doelgroepcoördinator en vanaf dit seizoen trainster van de A1 met Carlijn. Op dit moment bezigt met de organisatie van de opleiding tot KT2-trainster. Als dochter van Riny en Kitty te omschrijven als serieus, fanatiek en gedreven!

Kim School; 12,5 jaar organisatie korfbalkamp. Lid sinds 1993 en jarenlang in de korfbalselectie gespeeld. Tegenwoordig actief in het midweekteam. Sinds 2005 zit ze in de organisatie van het korfbalkamp, wat toch wel echt een begrip is in de korfbaltak! Een kei in het bedenken van leuke sport- en spelactiviteiten. Daarnaast is Kim ook voorzitter van de arbitragecommissie waarvoor ze in 2017 ook een beleidsplan heeft geschreven.

Geert Manders; 12,5 jaar jeugdscheidsrechter. Al zijn hele leven lid van onze vereniging en vanaf 2002 kaderlid, destijds begonnen als leider van de F8 bij zijn zoontje Rik. Daarna volgde nog veel meer: lid van het jeugdbestuur, secretaris (dé rechterhand van Marcel v.d. Heuvel), lid van de PR-commissie (met als ultieme kroon op het werk het jubileumboek). Vorig jaar gestopt met deze beide rollen, maar deze voormalige Clubman van het Jaar is gelukkig nog wel actief als jeugdscheidsrechter. En hopelijk nog voor lange tijd!

Joost van Dongen; 12,5 jaar jeugdleider/trainer. Ook al een heel voetballeven lid van DAW. Deze voormalige selectiespeler begon in 2005 bij de C1, destijds met Rik van der Linden en Tom Appelhof. Voltooide vervolgens de TC III opleiding en trainde na de C1 ook de B1 en momenteel de JO 19-1. Staat tussen de jongens, maar is ook een leidersfiguur. Het fanatisme zit erin. Niet voor niks presteert de JO 19-1 momenteel uitstekend in de sterke Hoofdklasse.

Monique van den Hoogen; 12,5 jaar jeugdleider/trainer; In 2006 begonnen als trainer van zoon Luc (F10), samen met Henrie Lamers. Daarna meegegaan met Luc om vervolgens te blijven hangen bij de E1 samen met Henny en Hans. Nu bij JO 13-1. Wetenswaardigheid: zelf gevoetbald bij SES uit Langenboom. Fanatisme en gedrevenheid zijn bij haar twee kernwoorden!

Jan Janssen; 12,5 jaar lid van de PR-commissie. Bij Jan weten we het haast zeker: Er stroomt oranje bloed door zijn aderen. De Clubman van het Jaar 2014 is lid geweest van het hoofdbestuur (als voorzitter van de sponsorcommissie) en is momenteel tevens lid van de Technische Commissie en organiseert Simply the Best. Jan kunnen we omschrijven als de historicus van onze vereniging. Heeft wetenswaardigheden (en nog steeds!) boven tafel weten te halen die van historisch belang zijn voor onze vereniging. Zijn bijdrage aan het jubileumboek was dan ook evident! Nu focust Jan zich met name op het 1e elftal, waar hij trouw de voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen schrijft.

 

DAW Schaijk bedankt alle vrijwilligers voor hun trouwe inzet voor onze vereniging. Samen kunnen we onze vereniging draaiende houden en houden we sport laagdrempelig voor iedereen!

kaderavond2018 1

kaderavond2018 2

kaderavond2018 3

kaderavond2018 4