• Gepubliceerd in Clubnieuws

Wie?
Café Feesterij ‘De Potter’. Midden in Schaijk en midden in de samenleving. Uitbater Theo Potjes behoeft geen introductie, iedereen kent hem. Zoon John draait al jaren mee in de zaak, naast zijn werk als timmerman.

Vanaf januari 2022 gaat er toch wat veranderen. De DAW’ers John en zijn vriendin Bo Hendriks gaan mee regeren bij ‘De Potter’. John stopt met timmeren en Bo stopt met haar werk bij het kinderdagverblijf. Theo gaat zijn best doen zijn werkweek terug te brengen naar 40 uur.

Wat?
Theo werkt al vanaf de jaren ’80 in de horeca. In 2007 heeft hij zijn baan bij Heijmans in Rosmalen voor één dag in de week opgezegd en is hij gestart met ‘De Potter’. “De eerste vijf jaar was het vier dagen Rosmalen en drie dagen op het thuisfront. Het was flink aanpoten met de feesten en partijen, het café en de vele evenementen. Ondertussen veranderde de horeca snel en met een frisse blik en een doses ambities had ik ideeën om aan de slag te gaan op een locatie met meer mogelijkheden zoals een gezellig café, mooi terras, restaurant, feestzaal en leuke evenementen. In samenwerking met Willy Jonkergouw kon ik in 2019 deze droom waar maken, hier in het markante pand tegenover de pastorie”, zegt Theo vol trots.

Voor zoon John was dit ook een keerpunt. Hier ontdekte hij zijn passie. “Ik vind het mooi om mensen het naar de zin te maken”, aldus John. Het hoogtepunt is de grote ‘Moeshutte’ feesttent met de carnaval. “Dat is hard werken en veel genieten”, glundert John.

Waarom?
Theo is een verengingsmens pur sang. “Ik vind het belangrijk om hier mijn verantwoordelijkheid in te nemen door te sponsoren. Zowel in Schaijk als in Reek”, geeft Theo aan.

Wat wil je nog kwijt?
“Ik kijk uit naar de volgende generatie. Het is toch mooi dat wij dit bedrijf met onze zoon en schoondochter mogen runnen. Dat is toch geweldig!” zegt Theo genietend. “En, dan hoop ik ook weer wat tijd te krijgen om er met de camper op uit te trekken en het tonpraten weer eens op te pakken!”

De Potter

Café Festerij 'De Potter', klaar voor de volgende generatie