• Gepubliceerd in Clubnieuws

Wie?
Martien Potjes en zijn zoons Wim en Stefan van cultuurtechnisch bedrijf Gebroeders Potjes. In 1992 is het bedrijf gestart door de broers Frans, Eric en Martien. Gebroeders Potjes, een echt familiebedrijf, echte doeners en harde werkers. Aan het woord is Wim: “We hebben iets neergezet om trots op te zijn. In 2017 bestonden we 25 jaar, toen was het groot feest.”

Wat?
De gebroeders Potjes zijn gespecialiseerd in het buitenwerk. “Het aanleggen van straatwerk en halfverhardingen is onze hoofdtak”, aldus Wim. “Daarnaast zorgen we voor de aanleg van riolering, straatkolken en ook drainage.” Inmiddels werken er zo’n 12 personen en er is volop werk. Gebroeders Potjes werkt veel samen met bouwbedrijf Peter Peters. “We vormen een mooie combinatie”, vertelt Wim. De groene vrachtwagens en loaders Van Potjes kun je door Brabant en zelfs door heel Nederland tegen komen.

Waarom?
De gebroeders Potjes zijn al lang sponsor van DAW en dat is een vanzelfsprekendheid. “We willen de clubs en verenigingen in Schaijk graag een handje helpen. We vinden het belangrijk dat de gemeenschap de goede kant op gaat”, aldus Wim.

Wat wil je nog kwijt?
“We werken graag aan innovaties”, vertelt Wim trots. “We hebben zelf een smalle machine ontwikkeld om een grindbed te maken.” Met deze machine kan snel en netjes werk afgeleverd worden.

Gebroeders Potjes

“Een foto van ons drieën? Die hebben we niet, zet er maar een foto van het werk bij”, zegt Wim.