• Gepubliceerd in Clubnieuws

Beste leden,

Eind maart vond het tweede deel van de contributieheffing voor het seizoen 2023-2024 plaats. Hieronder meer informatie over deze contributieheffing. Zijn er na het doorlezen van dit bericht nog steeds vragen? Neem dan contact op via via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contributiebedragen seizoen 2023-2024

Hieronder staan de contributiebedragen voor het sportseizoen 2023-2024. Hiervan wordt in deze heffing de helft geincasseerd. De bedragen liggen in lijn met het voorgaande jaar, aangepast met de inflatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

VOETBAL Categorie 2023-2024
Kabouters 70
O-11, O-9, O-7 124
O-11, O-9, O-7 124
O-11, O-9, O-7 124
O-15, O-13, O-12 140
O-15, O-13, O-12 140
O-15, O-13, O-12 140
O-19, O-17, G-voetbal 148
O-19, O-17, G-voetbal 148
Seniorenvoetballer 190
Seniorenvoetballer met kaderfunctie 116
Juniorenvoetballer met kaderfunctie 90
Walking Football 124
Walking Football met kaderfunctie 78
Rustend lid 58
   
KORFBAL Categorie  
Senioren 194
Senioren met kaderfunctie 120
Junioren 172
Junioren met kaderfunctie 114
Aspiranten 160
Pupillen 148
Welpen 142
Kangeroes en G-korfbal 124
Invalkracht korfbal 58
Rustend lid 24
Kaderlid zonder te korfballen 0
 

Bardiensten

In de contributieheffing worden ook de (helft van de) kosten opgenomen voor de actieve voetballers en korfbalsters die ervoor hebben gekozen om in het huidige seizoen geen bardiensten (of dienst wedstrijdsecretariaat) te draaien. Als je niet bent komen opdagen tijdens jouw bardienst, wordt dit op het einde van het seizoen apart in rekening gebracht via de incasso. Meer weten? Kijk dan hier https://www.dawschaijk.nl/clubinfo/leden/diensten

Beleidslijn ten aanzien van het lidmaatschap en bijbehorende contributieverplichting

Conform statuten (artikel 9, lid 9) is voor een lid contributie verschuldigd voor het gehele seizoen 2023-2024 als men bij de start van het seizoen (1 juli 2023). Dit geldt daarmee ook voor tussentijdse opzegging van het lidmaatschap.

(Veelgestelde) vragen

Uiteraard is geprobeerd de ledenadministratie met grote zorgvuldigheid te voeren. Met zo'n 1.300 leden is het echter een illusie te denken dat dit geheel foutloos gaat. Schroom daarom niet vragen te stellen als in jouw ogen de contributieheffing geen recht doet aan de werkelijkheid! Vragen of opmerkingen kunnen uitsluitend worden gesteld via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ga ervan uit dat we binnen circa één werkweek contact met je opnemen om een en ander af te handelen!

Hieronder een vraag- antwoordenrubriek. Wellicht dat jouw vraag hieronder wordt beantwoord.

Ik heb in het seizoenmaar één bardienst gedraaid, hoe zit dit dan m.b.t. contributieheffing?

Iedere actieve speler die qua leeftijd in aanmerking komt voor het draaien van bardiensten, komt in één seizoen maximaal twee keer aan de beurt. Heb jij echter slechts één dienst gedraaid, dan heeft dit uiteraard geen effect op de contributieheffing.

Zitten in de contributieheffing de gele en rode kaarten verwerkt (voetbaltak)?

Nee, deze strafzaken worden, evenals de waskosten voor de van de A-selectie en JO 19-1, aan het einde van het seizoen (juni/juli) geïncasseerd. Op dat moment is in totaliteit bekend wat de gele en rode kaarten DAW gekost heeft. Hiervoor worden de tarieven die de KNVB aan DAW per kaart in rekening brengt, gebruikt.

Ik heb een zware blessure opgelopen waardoor ik de rest van het seizoen 2023-2024 niet meer in actie kan komen.

Het is altijd vervelend als je jouw favoriete sport door een zware en langedurige blessure niet kunt uitoefenen. Een blessure die zo zwaar is dat ervoor zorgt dat je de rest van het seizoen niet meer in actie kunt komen is uiteraard de schrik van veel korf- en voetballers. DAW wil hierin met de contributieheffing uiteraard meedenken. Wellicht dat een rustend lidmaatschap wat voor je is in de periode dat je niet als actief voetballer op het veld kunt staan. De tarieven vind je in de tabel hierboven. Hiermee blijf je toch lid en verbonden met de vereniging ondanks dat je niet op het veld staat! Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zoeken een passende oplossing.

De contributieheffing klopt niet met de leeftijdscategorie waarin ik speel.

Dispensatie kan hiervan een reden zijn. Bij DAW betaal je afhankelijk van je eigen leeftijd de contributie die op jouw leeftijdscategorie van toepassing is. Het komt voor dat jeugdspelers dispensatie hebben waardoor zij een jaar extra in een lagere leeftijdscategorie doorbrengen. Andersom komt het wellicht nog vaker voor. Jeugdspelers die actief zijn in de seniorenafdeling. Vooral bij de damesafdeling voetbal is dat dit seizoen het geval. Deze dames betalen de contributie die zij anders als juniorenvoetbalster zouden betalen.

Bij mij is geen contributie in rekening gebracht via automatische incasso. Hoe kan dit en wat nu?

Dit kan enkele redenen hebben. Voorbeelden: te weinig saldo, een gewijzigd rekeningnummer, een geblokkeerd rekeningnummer. Ook zou het kunnen dat we geen IBAN-rekeningnummer van je hebben. Doet deze situatie zich voor, dan wordt contact met je opgenomen. Zelf contact opnemen kan uiteraard ook! Om dit zoveel mogelijk te beperken is het handig als bij een gewijzigd rekeningnummer dit wordt doorgegeven aan DAW. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan bepalen we samen wat het meest handig is voor de betaling van dit seizoen.

Energielasten 2022-2023

Tijdens de Algemene Ledenvergadering in het najaar van 2022 werd medegedeeld dat DAW Schaijk sinds vorig jaar is geconfronteerd met stijgende energielasten. De extra energielasten worden vooralsnog NIET doorberekend aan de leden als gevolg van steunmaatregelen waar onze vereniging een beroep op heeft gedaan. 

Ik kan de contributie voor mijn minderjarige zoon/dochter niet betalen. Wat zijn mijn opties?
Het is belangrijk dat sport voor iedereen bereikbaar is. Als het betalen van de contributie moeilijk voor je is, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen, vertrouwelijk, met je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. DAW Schaijk neemt deel aan het Niemand Buitenspel-programma, een actie met medewerking vanuit de ING Bank en de KNVB.