• Gepubliceerd in Clubnieuws

As donderdag is het zover! Het staat al een aantal weken rood-omcirkeld in de agenda van veel DAW-ers en Schaijkenaren.

De bekerfinale tegen UDI’19 in het verre Heerlen, een unicum en absoluut hoogtepunt voor DAW Schaijk!

DAW bereikte deze finale door na de poule-fase achtereenvolgens Avesteyn, Festilent, Wittenhorst, ZSV Zeilberg en EVV Echt uit te schakelen. UDI’19 won van Vianen Vooruit, IVO Velden, Margiet, GSV'28 en in de halve finale van SV Laar uit Weert.

In deze finale is 4e divisionist UDI’19 natuurlijk de favoriet. UDI’19 speelt 2 klassen hoger en kent een grote jeugdafdeling van waaruit jaarlijks de grootste talenten doorstromen naar de 1e selectie. Daarnaast is UDI’19 in staat om spelers van andere clubs uit de (wijde) omgeving aan te trekken. Dat doen overigens alle clubs op dat niveau.

Vorig seizoen degradeerde het immer ambitieuze UDI’19 uit de 3e divisie, met het aantrekken van de ervaren succestrainer Niels van Casteren is de weg naar boven weer ingezet.

UDI’19 is in goede vorm, na de gewonnen halve finale van het bekertoernooi werden ook de laatste 2 competitiewedstrijden winnend afgesloten, waarbij de overwinning op de aanstaande kampioen Goes van 2 weken geleden het meest opviel.

UDI’19 staat op de 4e plek in de competitie met 44 punten uit 27 wedstrijden. Nacompetitie kan niet meer gehaald worden dus UDI’19 heeft in alle rust naar de finale toe kunnen werken.

DAW Schaijk is bezig aan een formidabele serie wedstrijden en is in 2024 nog ongeslagen.

Het is natuurlijk de underdog in deze finale maar zal haar huid duur willen verkopen, hoofdtrainer Rob van der Ven hierover:

“Het bereiken van de finale tegen Udi’19 is een geweldige teamprestatie en een prachtig affiche waar we als club enorm trots op mogen zijn. Natuurlijk is Udi’19 de favoriet op 9 mei, maar we zullen er alles aan doen om er een spannende finale van te maken.

Kort terugkijkend op de eerdere twee bekerwedstrijden tegen teams uit de 4e divisie zijn we vooral tegen EVV met momenten boven onszelf uitgestegen. Waar we tegen Wittenhorst nog vooral gedwongen werden tot verdedigen en omschakelen, hebben we in de halve finale tegen EVV laten zien dat we aan de bal ook mee kunnen op dit niveau. Daarnaast zijn we niet achteruit gaan lopen, maar hebben we zelfs op momenten, zeker het eerste half uur, druk vooruit durven geven. Als je dan twee keer scoort in korte tijd, dan groeit het vertrouwen en zie je dat je als team kunt winnen van het individu en van clubs die twee klassen hoger actief zijn. 

Het feit dat we in 2024 al vijftien wedstrijden ongeslagen zijn (vier bekerwedstrijden en elf competitiewedstrijden) zegt wel iets over de flow waar we in zitten. Wat dat betreft is het zonde dat we na Heeswijk twee zondagen vrij zijn geweest. Al heeft dat meerdere spelers ook de kans gegeven om volledig te herstellen. We hebben ons in alle rust voor kunnen bereiden op de laatste weken van het seizoen waarbij de bekerfinale natuurlijk de voornaamste aandacht krijgt, maar ook promotie naar de 1e klasse (via de nacompetitie) nog gerealiseerd kan worden”.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit Erp. Hij wordt geassisteerd wordt door Bart Wilbers en Luc Scheijven. 4e Official is Thierry Schetsema.

Laten we er met zijn allen een onvergetelijke dag van maken, DAW hartstochtelijk aanmoedigen op een sportieve manier, en genieten van een mooie wedstrijd!

Aanvang wedstrijd 17.00 uur.

Sportpark A Gene Bek

Tacitusstraat 130

6417 TZ Heerlen


Om alvast in de stemming te komen: https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/udi19-en-daw-maken-zich-op-voor-bijzondere-bekerclash-het-maakt-niet-uit-waar-ik-kom-het-gaat-over-die-wedstrijd

En mocht je onverhoopt de wedstrijd in Heerlen moeten missen, dan zijn er twee alternatieven:

- de reguliere avonduitzending van Dtv op donderdag 9 mei (Ziggo digitaal kanaal 41, KPN kanaal 1399, Trined kanaal 501) of

- de live radio uitzending van Mfm (105.0 FM, Ziggo kanaal 916 digitaal of 87.5 FM analoog, KPN kanaal 1099) waar onze eigen Erwin Christiaans af en toe in de uitzending zal komen om verslag te doen van de wedstrijd vanuit Schaijks oogpunt (Fons Boekelder neemt de honneurs waar namens Udi'19).

Tagged under DAW 1