• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na een succesvolle bekercampagne speelt DAW VR 1 zondag 21 mei de bekerfinale tegen VV Helden VR 1. Wat weten we van de tegenstander in de finale?
- VV Helden VR 1 is afkomstig uit het gelijknamige Helden en speelt in de 3e Klasse E. Daar is het op een vierde plaats geëindigd in de eindstand.
- Het is dezelfde klasse als waarin eerdere tegenstanders uit de beker in uitkomen, te weten Geusselt Sport (kampioen) en OVCS (tweede plaats).
- VV Helden VR 1 speelde voor promotie naar de 2e klasse, maar daarin is het team gestrand. Na een thuisnederlaag tegen OJC Rosmalen VR 1 heeft het de terugwedstrijd in Rosmalen niet meer gespeeld.
Op papier is het dus een tegenstander waar DAW VR 1 de favoriet is. DAW VR 1 komt namelijk zelf uit in de 2e Klasse. DAW spreekt middenveldster Anne Bongers voorafgaand aan de wedstrijd.

Voorbereiding op de wedstrijd
Anne: “Een leuk feitje is dat we in 2008, met de meisjes-A1, ook de bekerfinale hebben gespeeld tegen VV Helden MA 1. Toen wonnen we na strafschoppen”. Omdat DAW VR 1 een klasse hoger speelt dan Helden VR 1 is er geen ontkomen aan: DAW VR 1 is de grote favoriet. Hoe denkt Anne hierover? “Ze spelen weliswaar 3e Klasse, maar hebben nacompetitie voor promotie gehaald. Ze hebben dus een goed seizoen gedraaid!” Op welke wijze heeft de ploeg van trainer Cor van Gogh en leidster Petra Pashouwers zich voorbereid op de wedstrijd? Anne: “Afgelopen week hebben we gericht getraind en de laatste puntjes op de i gezet. Inclusief het trainen op strafschoppen, mocht dit nodig zijn. Maar hier gaan we niet voor!”

Schoenen aan de wilgen
Saillant detail is dat de bekerfinale de laatste wedstrijd van Anne is. Maar er stoppen meer sterkhoudsters, want ook aanvoerster Elles van der Linden, Bianca van den Hoogen en Linda van Mook hangen de schoenen aan de wilgen. Maakt dat de wedstrijd extra beladen? Anne: “Het zal inderdaad een beladen wedstrijd worden, waar we met zijn alle daarom ook extra voor zullen gaan strijden.”


Hoogepunt
We willen niet vooruitlopen op een eventuele overwinning, maar zou dit dan het hoogtepunt uit de carrière van Anne betekenen? “Als we morgen winnen zal dit zeker één van de hoogtepunten uit mijn voetbalcarrière worden! Daarnaast zijn er nog vele mooie hoogtepunten geweest waaronder de promotie naar de eerste klasse en in een verder verleden het kampioenschap met de MA1.”

Zwart gat
Bang om Anne in een zwart gat te zien vallen, hoeven we niet te zijn. De fysiotherapeute (werkzaam bij Fysiofit in Berghem) is namelijk te vinden op de tennisbaan, rent volgende week 14 km. tijdens de Breakoutrun, maar loopt binnenkort bijvoorbeeld ook de Nijmeegse Vierdaagse. En daarnaast heeft ze zichzelf ook nog een (halve) marathon en triatlon tot doel gesteld. Maar eerst de wedstrijd van morgen! De laatste vraag aan Anne: Heb je maandag alvast een vrije dag gepland? Anne: “Ik heb de maandagochtend vrij genomen, om zondag hopelijk nog even door te kunnen.” Dat is Anne, bekend om haar doorzettingsvermogen, wel toevertrouwd.

DAW wenst de dames veel succes!

 

Road to the final:

Poulefase:
Festilent VR 1 – DAW VR 1 0-1
DAW VR 1 – Prinses Irene VR 1 6-3

2e Ronde
PR Irene VR 2 – DAW VR 1 0-2

3e Ronde
OVCS VR 1 – DAW VR 1 1-4

Halve Finale:
Geusselt Sport VR 1 – DAW VR 1 0-1

De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark ‘Aan de Graanmolen’ dat in 2012 in gebruik werd genomen door voetbalvereniging SV Leveroy. De wedstrijd start om 14.30 uur!

Adresgegevens:
Sportpark Aan De Graanmolen
Graanmolen 4
6091 PN Leveroy
De scheidsrechter is R. Meijers.

 

Anne Bongers

Tagged under Dames