• Gepubliceerd in Clubnieuws

Kunstgrasvelden voor korfbal en voetbal in Schaijk

Er komen kunstgrasvelden en extra opslagruimte voor voetbalvereniging DAW en korfbalvereniging EMOS. Dit heeft het college van de gemeente Landerd dinsdag 11 juli besloten. Met dit besluit gaat de wens van de verenigingen in vervulling. De kunstgrasvelden worden dit jaar aangelegd. Een van de belangrijkste overwegingen bij het nemen van het besluit was de maatschappelijke meerwaarde van de fusie tussen DAW en EMOS. De verwachting is dat de fusie aan het begin van seizoen 2017-2018 rond is.  


Wethouder Ben Maathuis: “Ik ben erg blij met dit besluit en de samenwerking van de verenigingen. Ik zie een grote maatschappelijke meerwaarde en efficiëntieslag door de fusie. Samen op één plek betekent minder vrijwilligers, meer leden en minder financiële lasten. Verschillende sporten en leeftijden samen zorgt ook voor een nieuwe dynamiek. Sportpark d’n Heuvel wordt zo een sportieve ontmoetingsplek voor jong en oud.” 


Het besluit van het college omvat: twee kunstgraskorfbalvelden, één half kunstgras voetbalveld, en extra opslagruimte voor korfbal. De huidige velden van korfbalvereniging EMOS blijven beschikbaar voor gebruik van DAW. Het grasveld naast basisschool Den Omgang wordt geschikt gemaakt voor gebruik en toegevoegd aan sportpark D’n Heuvel. Ook de basisschool moet gebruik kunnen blijven maken van de sportvoorzieningen. 


De gemeente Landerd en de verenigingen DAW en EMOS praten binnenkort verder over de concrete invulling van de voorwaarden.

Einde persbericht.

Tagged under Fusie