• Gepubliceerd in Jeugdnieuws

CF967574 C9CB 45B2 8034 C425C29F3853DAW Schaijk Korfbal B1 wint toernooi

In de voorbereiding op de zaalcompetitie waar de B1 hoofdklasse gaat spelen speelde het team vandaag een toernooi bij de Korfrakkers.

Het waren weliswaar korte wedstrijdjes, maar best intensief.

Vooraf afspraken gemaakt over verdedigen, fysiek goed staan en met name vandaag proberen in de aanval wat rustiger op te bouwen en kans op kans te creëren.

De 1e wedstrijd tegen Oranje Wit verliep goed en de meeste kansen waren voor DAW. De 1e wedstrijd was binnen. In de nabespreking alle items m.b.v. tekeningen op de spiegel besproken en de volgende wedstrijd tegen de Korfrakkers B2, de organiserende vereniging, verliep wederom goed, maar wisten de korfrakkers op afstand goed te scoren en werd de wedstrijd nipt verloren. De ruimte die we af en toe weggaven in de verdediging was te groot en de aanvallen nog iets te onrustig.

De 3e wedstrijd voor DAW tegen HBSV, die fysiek wat groter en sterker waren verliep prima en werd ruim gewonnen.

De laatste wedstrijd was tegen een A-team van Korfrakkers en ook deze werd met ruime cijfers gewonnen. Met name in deze wedstrijd kwamen we het dichts bij de vooraf besproken doelstellingen. Hier creëerde we kans op kans.

Er waren vandaag diverse leermomenten en samen met de enthousiaste inzet een prima combinatie om in de competitie voor niemand bang te zijn. We kunnen in de hoofdklasse veel leren en leuke wedstrijden spelen.

Bij de prijsuitreiking van dit toernooi zijn 3 ploegen met evenveel wedstrijdpunten geëindigd. 3 ploegen met oranje shirts, Korfrakkers, Oranje-Wit en DAW. Op doelgemiddelde wint DAW het toernooi. Het is leuk om met zo’n enthousiaste ploeg een toernooi te spelen en te winnen!