• Gepubliceerd in Jeugdnieuws

In het volgend seizoen 2020 – 2021 starten we met 20 jeugdteams: een kangoeroeclubje/ welpen/ pupillen F1 – F2 – F3 / pupillen E1 – E2 – E3 – E4 – E5 / pupillen D1 – D2 / aspiranten C1 – C2 – C3 / G-team korfbal / aspiranten B1 – B2 / junioren A1 – A2. De volledige indeling zie je hier.

Bij het indelen en het selecteren ( vanaf de asp C ) is de jeugdcommissie korfbal zorgvuldig te werk gegaan. Uitgangspunten voor het samenstellen van de nieuwe teams zijn de richtlijnen van de KNKV ivm de leeftijdsgrenzen en daarbij is bij de jeugdteams vanaf de aspiranten C gekeken naar de volgende aspecten : inzet – conditie – techniek – spelinzicht – leerbaarheid en het sociaal-emotionele aspect.
In samenwerking met de huidige leiding is men tot een weloverwogen indeling gekomen. Helaas zijn de junioren A-teams en de aspiranten B-teams erg groot. Er waren te weinig speelsters om een team meer te maken.

Laten we hopen dat het een volledig seizoen gaat worden zonder beperkende maatregelen en dergelijke.

Bij bijna alle jeugdteams zijn de kaderleden bekend. Fijn dat er zoveel mensen bereid zijn om een jeugdteam te begeleiden.

Ook zijn de trainingstijden van de veldtrainingen bekend. Helaas is het nog niet mogelijk om de trainingstijden in de zaal bekend te maken omdat we hierover nog volop in overleg zijn met de gemeente.

Indien er vragen en/of opmerkingen zijn m.b.t. de nieuwe teams, dan kan men dit via de mail kenbaar maken. Dit kan t/m vrijdag 3 juli via het volgende mailadres: jeugdkorfbal@ dawschaijk.nl.

Allemaal een fijne vakantie gewenst en tot in het nieuwe seizoen.

Jeugdcommissie korfbal
DAW Schaijk