• Gepubliceerd in Jeugdnieuws

Op maandagavonden trainen de talenten van DAW Schaijk JO8-1 aan de Bossestraat in Schaijk. Dat geldt niet voor maandag 9 oktober. Dan staat het teamuitje naar PSV op het programma. De spelers uit de voetbalhoofdstad van Nederland nemen het dan op tegen CF Pachuca uit Mexico.
Op initiatief van de technische staf uit Schaijk, wordt besloten de training te skippen en kennis op te gaan doen in het Philips-stadion. Rond 19:00 betreden we het stadion, net op tijd voor de aftrap. De jongens zijn erg druk en kijken vol spanning het eerste kwartier. De ene oh na de andere oeh bij schoten op de paal en net naast. Daarna gebeurde er niet veel meer op het veld, zodat de heren rustig het stadion goed konden bekijken. Een van de hoogtepunten volgde vlak voor rust toen iemand een papieren vliegtuigje vanaf de tweede ring gooide en op het veld terecht kwam. Al snel werden er stapels papier tevoorschijn gehaald en vliegtuigjes gevouwen en gegooid. Aan snoep en drinken ontbreekt het niet zodat het suikerniveau goed op peil blijft.
Gedurende de tweede helft daalde de spanningsboog en werd er vooral samen gelachen. Nog een keer hard gejuicht voor een doelpunt wat na verloop van tijd een schot in het zijnet bleek. Speciaal hoogtepunt was de invalbeurt van oud-DAWer Joey Konings in de Eindhovense hoofdmacht.
Een mooi uitstapje voor de boys die nu gezien hebben hoe ze de 0 moeten houden. Helaas geen doelpunten gezien, maar daar schort het bij de talenten niet aan met gemiddeld meer dan 10 goals per wedstrijd. Donderdag gewoon weer trainen op sportpark d’n Heuvel en zaterdag tegen Berghem Sport. Topavond gehad met een leuke groep enthousiaste voetballertjes.

JO8PSV1

JO8PSV3

JO8PSV4