• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op zaterdag 19 moest het gebeuren. Voor het eerst in de geschiedenis van DAW Schaijk had een jeugdteam de mogelijkheid om te kampioen te worden in de hoofdklasse en te promoveren naar de derde divisie. Tegenstander van onze JO13-1 was Stiphout Vooruit, een tegenstander die volgens de standenlijst te pakken moest zijn. Maar zoals altijd in een kampioenswedstrijd waren de koppies strak en gespannen vooraf. Onterecht bleek achteraf. DAW boekte een klinkende overwinning, liet een kwartier voor tijd Stiphout nog scoren, maar prikte er zelf maar liefst 10 in. Een dik verdiend kampioenschap dus wat bij DAW gevierd werd met kampioensshirts, de balkon scene, friet en drinken. Ook de leiding en ouders deelden terecht mee in de feestvreugde.

Afgelopen zaterdag werd het seizoen in stijl afgesloten met een 8 – 0 overwinning thuis op FC De Rakt. Een zeer sportief gebaar voorafgaand aan de wedstrijd was de erehaag die FC De Rakt opstelde. Onder luid applaus van de FC De Rakt spelers mochten de kersverse kampioenen het hoofdveld betreden.

Onze JO13-1 heeft het gepresteerd om maar liefst 126 doelpunten te maken in de hoofdklasse, een zeer bijzondere prestatie en ze sluiten de competitie af met een positief doelsaldo van + 103!! Een zeer talentvolle lichting heeft laten zien waartoe ze in staat zijn.

Willy: “Ik heb al meer dan 10 kampioenschappen meegemaakt, maar dit is de mooiste!”.

Alle kinderen, Mark, Willy, Michiel en vlaggert Jos van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie. DAW Schaijk is trots op jullie!

JO13 1b

JO13 1c