Logo

Eindelijk is het zover voor het vaandelteam van de jeugd. Bij winst kan DAW Schaijk JO19-1 haar eerste prijs van het seizoen winnen, de tweede periodetitel in de hoofdklasse! De tegenstander en tevens concurrent voor het kampioenschap is Schijndel JO19-1. De mannen beginnen aan een warming up terwijl de trainers van DAW zich voorstellen aan de trainers en verzorgster van Schijndel. Na een prima warming up is het tijd om het veld te betreden.

DAW begint wat slap aan de wedstrijd en mag van geluk spreken dat het nog 0-0 staat na een kwartier. De wonderschone redding van Levy Geurts is er eentje om in te lijsten. Na de stormloop van Schijndel komt DAW steeds beter in de wedstrijd en wordt de bovenliggende partij. Er ontstaan enkele kleine kansen en verder wordt achterin niets weggegeven. In de 31ste minuut is het Max Ruijters die naar de grond gaat in het zestienmetergebied. De scheidsrechter is onverbiddelijk, strafschop. Tegen alle wetten in, neemt Max Ruijters zelf de strafschop en met succes! 1-0 voor DAW! Het laatste kwartier van de tweede helft is het aftasten voor beide teams. Er volgt nog een doelpunt voor DAW, deze wordt echter op aanraden van de Schijndelse grensrechter afgekeurd vanwege buitenspel. De ruststand is dan ook 1-0.

Na de thee, geserveerd door Koen van Herpen, is het tijd om weer de vertrouwde wei in te gaan op Sportpark Dn Heuvel. Het begin van de tweede helft is van beide teams redelijk zwak. Schijndel probeert de druk op te voeren, maar wordt zelden gevaarlijk. Er zijn dan ook weinig hoogtepunten. Doordat Schijndel in de loop van de tweede helft steeds aanvallender gaat spelen, ontstaan er logischerwijs ruimtes in de omschakeling voor DAW. DAW probeert te blijven voetballen, waardoor de bal in de 81ste minuut bij Jacco van der Heijden terecht komt. Een goede aanname zorgt ervoor dat hij zijn tegenstander kwijt is en het eens kan gaan proberen van een meter of twintig. Dat doet Jacco dan ook en hij zet iedereen te kijk door de bal over de keeper heen te stiften. De bal valt onderkant lat binnen en de periode lijkt dichterbij dan ooit, 2-0! Schijndel gaat vervolgens va-banque spelen. In de 86ste minuut is het Joris Lamers die de ontstane ruimte ontdekt en de bal perfect in de loop mee geeft aan stiftmeister Jacco. Jacco kapt de bal terug naar zijn linker en ziet wederom dat de keeper voor zijn doel staat. Zonder aarzeling herhaalt Jacco het kunststukje en wordt het 3-0! In de 89ste is er nog ruimte voor het debuut van Sjoerd van der Blij die invalt voor zijn goed spelende broer Simon.

De goed leidende A.J. Spierings fluit enkele minuten later voor het einde van de wedstrijd, waardoor de periode binnen is! Het feest dat volgde duurde tot in de vroege uurtjes!