• Gepubliceerd in Clubnieuws

Op vrijdagavond 27 februari werd het jubileumjaar 2014 afgesloten met de presentatie van het DAW-jubileumboek. Het jubileumjaar startte in het voorjaar van 2014 met de ballonnenwedstrijd en groepsfoto, voerde ons in het laatste weekend van augustus langs een feest, een jubileumwedstrijd, een reunie en een tentoonstelling, om nu dan te eindigen met een feestelijke avond vol historie.

Zo’n 200 belangstellenden waren afgekomen op de boekpresentatie en zij kregen een uitgebreid programma voorgeschoteld. Wie zich had ingesteld op even snel het boek ophalen en dan weer weg, kwam bedrogen uit. Zorgvuldig werd toegewerkt naar het moment suprême. En dat was niet zonder reden: bij een boek van dit formaat hoort ook een presentatie van formaat. DAW-voorzitter Henrie Lamers, co-auteur van het boek, begon met het vertellen waarom de deadline van 1 januari 2015 niet gehaald was en ook waarom dat achteraf gezien alleen maar beter heeft uitgepakt. Daarna maakte Henrie het programma van de avond bekend.

Gestart werd met het inlossen van een belofte, gedaan op 1 januari 2015. Toen kon Mari Lange namelijk niet aanwezig zijn bij de huldiging van de Leden van Verdienste, maar uiteraard moest er ook aandacht geschonken worden aan deze onderscheiding voor Mari. De eerste gelegenheid ná de nieuwjaarsreceptie was de boekpresentatie en dus werd Mari, met partner Kai en diens dochter Jing naar voren geroepen. De lijst met verdiensten van Mari was een behoorlijk lange, zoals dat hoort bij een Lid van Verdienste. Ruim 32 jaar actief bij de DAW-jeugd als trainer, leider en bestuurslid, als trainer en leider van de lagere seniorenelftallen en ook bij verbouwingen kon er altijd een beroep gedaan worden op Mari. De huldiging eindigde met het uitreiken van het bijbehorende beeldje aan Mari en een bloemetje voor Kai.

De avond vervolgde met het opstarten van een prachtige fotoreportage. Tijdens de zoektocht naar fotomateriaal voor het boek waren er vele foto’s verzameld die uiteraard niet allemaal een plek konden krijgen in het boek. Om dat gemis goed te maken namen ruim 600 foto’s de aanwezigen mee door de historie van DAW. Veel elftalfoto’s, kampioensfoto’s, actiefoto’s en foto’s van bijzondere momenten passeerden de revue. Zowat alle aanwezigen zullen zichzelf herkend hebben op een foto. Soms een recente foto, maar vaker op een wat oudere foto en dat leverde veel hilariteit op.

Daarna nam Henrie weer het woord. Hij benoemde de leden van de Commissie Jubileumboek: Erwin Christiaans, Martijn de Graauw, Jan Janssen, Stijn van Lith, Geert Manders, Ton Reijnen en Rens Wijnakker (samen vormende de PR-commissie van DAW), aangevuld met Inge van Dongen en Henrie Lamers. Vervolgens belichtte hij het proces van het schrijven van het boek en riep hij de commissieleden één voor één naar voren. Daarna konden de aanwezigen voor de eerste keer kennismaken met het boek in een behoorlijk bijzondere vorm: alle commissieleden lazen een door hen zelf gekozen stukje voor uit het boek. De veelal vermakelijke anekdotes maakte de lachspieren goed los en namen het publiek mee langs onder meer de bijzondere eerste voorzitter van DAW, de drive van Jan Vos om Achilles Reek te laten degraderen, de naamgeving van het DAW-sportpark en de punter van Toon Romme.

Na deze voordrachten werden de commissieleden in het zonnetje gezet en kon er weer even genoten worden van de fotopresentatie. Iets later op de avond volgde de officiële presentatie van het boek middels het uitreiken van het eerste exemplaar aan de ere-voorzitter van DAW: Ad Brouwers. Ad en zijn vrouw Annette werden door Henrie het podium op geroepen en daar belichtte Henrie het palmares van Ad, waaronder een 25-jarig voorzitterschap. Ad nam met veel plezier het eerste boek in ontvangst en richtte zich nog even kort tot het publiek met lovende woorden richting alle vrijwilligers van DAW.

Daarna nam Henrie weer het woord ter afsluiting van het officiële gedeelte. Hij bedankte iedereen voor de komst en de belangstelling en gaf aan dat het boek vanaf zaterdag 28 februari voor €24,95 te koop is bij DAW en bij Bruna Schaijk. Vervolgens nodigde hij alle aanwezigen uit om hun boek af te halen bij de afhaalpunten in de kantine en om de avond af te sluiten met een drankje. Die laatste uitnodiging was zeker niet tegen dovemansoren gericht, want pas in de late uurtjes vertrokken de laatste bezoekers huiswaarts.

tn 1

tn 2

tn 3

tn 4

tn 5

tn 6

tn 7

tn 8

tn 9

tn 10

Tagged under Jubileum