• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Rietvogels uit Riethoven stond vandaag op het programma. De laatste thuiswedstrijd op ons vertrouwde EMOS-terrein. Al snel namen de Schaijkse dames een voorsprong en stond de stand op 4-0. EMOS begon niet alleen scherp aan de wedstrijd, maar beloonde zichzelf ook. Rietvogels gaf niet op en scoorde twee doelpunten, zo werd de stand 4-2. EMOS bleef knokken om de voorsprong te behouden. Beide ploegen creƫerde veel kansen waardoor de eerste helft spannend verliep. Met een stand van 10-6 werd de rust in gegaan.

In de rust kregen we een goede peptalk van trainer en coach Ronald, want we waren er nog niet.. de tweede helft moest nog gespeeld worden. Dit wist EMOS goed, er werd weer scherp begonnen aan de tweede helft. Toch scoorde Rietvogels het volgende doelpunt en probeerde de voorsprong te verkleinen. EMOS maakte mooie doelpunten en liep vervolgens uit naar een tussenstand van 13-9. Rietvogels ging risico nemen om het balbezit te verhogen, dit werd goed afgestraft door de thuisploeg. De eindstand was 18-12 waardoor EMOS, tijdens hun laatste thuiswedstrijd, twee punten in Schaijk hield.

Volgende week, na het korfbalkamp, speelt EMOS de laatste wedstrijd van deze competitie tegen Dakos in Someren.