• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Afgelopen zondag speelde Emos tegen een onbekende tegenstander HBSV uit Hout-Blerick. In een zonnetje maar met redelijk wat wind was het vanaf het begin EMOS dat het tempo bepaalde. Na 10 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. Vanaf dat moment dicteerde Emos het spel en liep nog voor rust uit naar een 1-6 voorsprong. Ook na de rust eenzelfde spelbeeld, Emos bepaalde en de tegenstander was niet bij machte aan te haken. Emos bouwde de voorsprong halverwege de 2e helft uit naar 1-9. Pas 10 minuten voor het einde wist HBSV weer een doelpunt te maken. In de laatste 2 minuten werd door beide ploegen nog 1 keer gescoord waardoor een 3-10 eindstand op het scorebord kwam. Een prima wedstrijd van Emos. Soms liggen de winstpunten niet in het maken van veel doelpunten (want het waren er slechts 10) maar juist in andere zaken. We zijn op een goede manier omgegaan met het fysiek wat de tegenstander gebruikte net als met hun manier van verdedigen. Qua doelpunten viel het dan misschien tegen, qua uitvoering zeker niet!
Doelpunten: Anke vd Wijst (2), Demy Geurts (4), Liza de Groot (3), Maud Fransen (1)