• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd tegen JES op het programma.

Waar het vorige week na rust niet wilde lukken, was nu het zelfvertrouwen groot genoeg om in de 2e helft de wedstrijd te controleren en te blijven scoren.

Traditioneel werd de 1e uitbal gespeeld door onze pupil van de week “Snoes”
Zij scoorde bijna de 1e doorloopbal en strafworp. Verder in de wedstrijd heeft onze pupil van de week, ons scorebord was kapot, mooi de scores bijgehouden.

DAW begint voortvarend.
Gelijk bij het uitnemen van de 1e bal van de wedstrijd, werd Demy prima aangespeeld en scoorde voor ons de 1e goal.

Het aanvallende spel van JES was in de beginfase wat lastig, mede door het kruisen, te volgden en zij scoorde dan ook snel op afstand de gelijkmaker.

DAW nam daarna het heft in handen en heeft eigenlijk de rest van de wedstrijd gedicteerd. Voor rust liepen we uit naar 4-1 en vlak voor rust naar 6-4.

De tegendoelpunten waren niet echt nodig, even de concentratie vasthouden is genoeg omdat te voorkomen.

In de rust een korte analyse en wat afspraken gemaakt, zodat de 2e helft zeker voor ons was.

Door het afwisselende spel werden veel kansen gecreëerd, jammer dat “jansen” er nog een paar miste, maar uiteindelijk een prima eindstand van 12-6.