• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

In een wedstrijd waarbij technisch DAW de meerdere was en vele kansen creëerde, was het de tegenstander die veel effectiever was en vaak op grote afstand raak schoot.

DAW begon goed aan de wedstrijd en stond vrij snel met 0-2 voor. Helaas lieten we ons, juist waarop we moesten letten, strikken met 3 schoten op afstand of een kleine kans. Daarna ging de wedstrijd min of meer gelijk op, waarbij we de kansen niet goed genoeg af maakte. Ruststand 8-7.

Ook in de 2e helft wilde het scoren niet goed lukken en hadden we moeite met de inzakkende verdediging. Toch merkte we in de 2e helft dat de verdediging steeds beter stond. In de aanval gingen we wat meer op zoek naar de tegenstander, wat resulteerde in 11-11.

Helaas kreeg de tegenstander een doelpunt cadeau en wilde het scoren niet meer lukken. Flamingo’s’ wist rustig te blijven en maakte wederom met een paar rake schoten de wedstrijd af. Eindstand 14-11.

016DSC01131Na de wedstrijd tijdens de nabespreking was het Dezie 015DSC01111die het team verraste met spenen i.p.v. de gebruikelijke toffees. Het kwartje viel niet gelijk, maar daarna dolle boel. Dezie is in verwachting. Renske het is echt waar!

Het 2e wint met veel inzet de wedstrijd in de reserve Topklasse

In een wedstrijd waar de scores gelijk opliepen, had DAW het moeilijk met het felle spel van Oranje Wit. Het was fysiek een zware wedstrijd. Door ook in de loop van de wedstrijd wat feller te gaan spelen en meer loopacties zonder bal te gaan maken vielen de doelpunten beter. Ondansk de wind wist DAW met 7-9 uit bij Oranje Wit te winnen.

Volgens Coach Linda is het team, t.o.v. vorig jaar meer volwassen gaan spelen en weten een wedstrijd naar zich toe te trekken.