• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Oxalis maakt er net eentje meer.

In de 1e wedstrijd van het zaalseizoen 2018-2019 speelde DAW haar 1e uitwedstrijd tegen Oxalis. Tot aan de rust ging het spel min of meer gelijk op en wisten we zelfs vlak voor rust een kleine voorsprong te nemen. (6-7)

In de rust gesproken over het extreme achter-verdedigen en het blok zetten van Oxalis in de aanval. Oxalis kwam vrij snel gelijk, maar Femke die er vandaag 4 scoorde, zorgde voor weer voor een voorspong.

029IMG 3408

Na de gelijkmaker, de 9-9 van Oxalis, hebben we niet meer het initiatief naar ons toe kunnen trekken. Steeds was het Oxalis die met fysiek spelen, waar de scheidsrechter wat minder tegen optrad, het initiatief nam. We hadden met name moeite om de overneem situaties in het korfgebied goed op te lossen. Wij creƫerde minder kansen en de kansen die we met name in de laatste fase kregen, werden net niet verzilverd.

Al met al een stevige wedstrijd waar Pleun een prima debuut maakte.

De eindstand was uiteindelijk 13-12. Oxalis heeft verdiend gewonnen en wij hebben veel geleerd.