Logo

205IMG 3733DAW-Schaijk speelt goede korfbalwedstrijd, maar nog niet constant

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een leuke voorstelronde met de F’jes die mee mochten oplopen. Het duurde wat lang, geheel weer afgekoeld en omdat er bij het dameskorfbal nog steeds moeilijk wordt gedaan over warm lopen voor de wedstrijd, een korte warming up.

Vandaag stond de return tegen Odisco op het programma en het doel blijft mee blijven draaien bovenin. Ook al lijkt de Horst met 6 punten verschil niet meer in te halen. Een 2e plaats zou voor ons als debuterend team in de overgangsklasse een mooi resultaat zijn.

De 1e wedstrijd werd door DAW weliswaar gewonnen met 2 doelpunten verschil, maar Odisco zal zich niet zomaar een tweede keer laten verrassen. Door het uitwisselen van de video’s weten we vrij veel van elkaar. Het leek ons verstandig om in ieder geval onze opstelling wat te wijzigen. Ook wilde we vandaag de beide junioren, die nu al een tijdje meelopen, en Eeke na haar blessure, speeltijd geven.

We zien dat het verdedigen voor hen nog steeds moeilijk gaat. De tegenstanders merken dat en gaan er ook op spelen. We zullen nog hard moeten trainen om ook bij de beide jongsten de deur op slot te krijgen.

Na een 1-0 achterstand door een strafworp, bouwde DAW rustig haar aanvallen op. Er werd gezocht naar het goede moment van scoren en liep voor rust uit naar 1-6. Vervolgens door wat onnodige tegendoelpunten werd de ruststand 4-9.

In de rust afgesproken wat trainingsdoelen te beoefenen. Mede door de gladde vloer in ons aanvalsvak en het nog wat onwennig spelen, liep dat nog niet goed. We laten Odisco tot 10-11 terug in de wedstrijd komen. Vervolgens weer even het tempo wat verhoogd en de oude organisaties weer opgepakt. Odisco scoorde nog wel, maar DAW liep vrij gemakkelijk uit naar 13-17.

De komende twee weken zijn we vrij. We kunnen tijdens het trainen nog eens goed kijken naar het verdedigen, dat nog beter kan.