Korfbalnieuws

Pupil v/d Week - Wies van Hout

 • Geschreven door Anke v/d Wijst
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 59

Naam: Wies van Hout
Leeftijd: 9 jaar
Team: E2

1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Heel leuk! Ik ben erg blij met de bal die ik heb gekregen.

2. Wat vond je van de wedstrijd?
Ik vond het leuk om te kijken en vooral dat ik aan het begin van de wedstrijd mocht schieten!

3. Wie vind je de beste speelster?
Ik vind iedereen bij DAW Schaijk goed.

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het samen spelen met mij team.

5. Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
Gisteren hebben we niet gespeeld met de E2 omdat we vrij waren. In de competitie staan we een na laatste.

6. Wil je zelf nog iets zeggen?
Nee.

Wies, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

Wies van Hout

In weer en wind, DAW 1 Korfbal wint!

 • Geschreven door B&D
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 238

In weer en wind, DAW 1 Korfbal wint!

Senioren 1
Ondanks alle weersvoorspellingen besluit DAW toch de reis naar Diessen te ondernemen om daar de return tegen DSV te spelen. Vanuit de videoanalyse hadden we gezien dat DSV zich goed aan het ontwikkelen is en zeker niet onderschat mag worden.

2Voorafgaande aan de wedstrijd werd de trainer en zijn echtgenote verrast met een speciale ontvangst in de kleedkamer. Nadat vrijdag met het bestuur de verlenging voor het 3e jaar een feit was, verraste het team Bert en Tineke. Dit deden zij met een leuke toespraak en werd er alvast een voorschot genomen op de komende verhuizing. Een mooi pakket met een hele hoop lekkernijen werd namens het team aangeboden. Samen hebben we het vertrouwen voor het komende seizoen uitgesproken. “Het is een eer om trainer te zijn bij zo’n club”.

Reserve en toch vrolijkOp de foto "3 vrolijke reserves wissels"

De wedstrijd werd voortvarend begonnen en met veel druk op de verdediging, was het al snel 0-3. Voor rust wist DAW met mooie combinaties vele kansen te creëren en ook te verzilveren. Met een ruststand van 3-8 leek er geen vuiltje aan de lucht. 

Na rust trok met name de scheidsrechter alle aandacht, met onverklaarbare beslissingen aan beide kanten leek het meer op een loterij. DSV trok daarbij aan het langste eind en DAW kwam moeilijker tot scoren. 

Met een eindstand van 8-12 kunnen we uiteindelijk tevreden zijn. De wedstrijd die heel sportief was, had zeker in de tweede helft leuker kunnen zijn. 

Voor DAW scoorde: Maud 4x, Renske: met korte sokjes 3x, Liza 2x en Carlijn, Anke en Auke 1x.3

Na afloop van de wedstrijd hebben we met wind mee, richting Schaijk, nog een leuk teamuitje gehad.

Het was een stormachtige dag. 

Senioren 2
Helaas, heeft het 2e bij Spes niet de punten kunnen binnenhalen. Met 15-12 was Spes de sterkste. Bijna de gehele wedstrijd heeft DAW 2 het initiatief gehad en vlak voor het einde stonden zij nog met 9-12 voor. Het missen van een strafworp en wat afgekeurde doelpunten wegens verdedigen. Vervolgens scoorde Spes wel en zorgde voor de eindstand. 

A1 junioren
Op zaterdag speelde de A1 tegen Peelkorf. Waar we de vorige keer de tegenstander verraste met een aantal snelle goals, was het deze keer keihard werken. We wisten we de 1-1 duels niet altijd te winnen. Doordat de A1 ook tactisch gegroeid is, kregen we wel steeds meer vat op het ontregelen van de Peelkorf. Na een gelijk opgaande strijd, trekken we de wedstrijd naar ons toe en lopen uit naar een 9-6 voorspong.

De goed fluitende scheidsrechter was nog wat minder attent op het uit de handen slaan van de bal, waardoor we een paar keer balverlies leiden. Hieruit kon de Peelkorf terugkomen naar 9-8. Tegen het einde van de wedstrijd loopt ook Demi een vervelende knieblessure op, maar gelukkig blijft de ploeg bij de les en winnen we verdiend deze pot. 

We blijven aanvoerder in de onze poule!

Bert Weeren tekent voor nog een seizoen bij DAW Schaijk

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Korfbal Dames 1
 • Hits: 171

Seizoen 2020-2021 is Bert Weeren wederom hoofdtrainer van de afdeling korfbal bij DAW Schaijk. Bert is seizoen 2018-2019 gestart en na een succesvol eerste seizoen, werd een seizoen bijgetekend. Ook het huidige seizoen verloopt naar verwachting. Speelsters, bestuur en Bert waren unaniem en zetten de samenwerking graag voort in het seizoen 2020-2021.

We wensen Bert heel veel succes toe!

Bestuur DAW Schaijk

Scoren geeft je vleugels; aldus de slogan van afgelopen zondag

 • Geschreven door D
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 165

Scoren geeft je vleugels; aldus de slogan van afgelopen zondag

dawschaijk logo vleugels

Het 1e van DAW heeft de eerste helft van de binnen competitie achter de rug en begint nu aan haar tweede helft. De thuiswedstrijd tegen Tovido stond op het programma. We waren na de afgelopen weken gebrand om te winnen.

De wedstrijd begon erg goed aan de kant van DAW. We wisten vrij snel een voorsprong van 5-1 te creëren.  Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. Er ontstonden hele mooie aanvallen, die goed werden afgerond. De verdediging stond strak en goed te verdedigen, waardoor de goede aanvallen een mooie verdiensten waren. Dit zorgde voor plezier tijdens het korfballen. De rust gingen we in met een fijne voorsprong van 10-2.

In de rust besproken dat het belangrijk is om dit vast te blijven houden en in de concentratie te blijven. Iets wat lastig is, als je op een fijne voorsprong staat. De verdediging moest er een schepje bovenop doen en aanvallend was de opdracht om oefeningen van de training uit te voeren.

Na de rust gingen we ervoor en bleven wij scoren. Er werden zowel afstandsschoten als doorloopballen gescoord, erg wisselende aanvallen dus. Fijn dat ook de strafworpen er deze week wel invielen. Zo ervaarden wij ook dat zodra wij lekker spelen en plezier hebben het vele malen beter gaat. Dit is ook te zien aan de doelpogingen. DAW creëerde 102 kansen, terwijl Tovido er 53 creëerde. Onze voorsprong kwam niet meer in gevaar en de wedstrijd eindigde in een stand van 22-6. Een wedstrijd met veel doelpunten van verschillende meiden.

Scoren gaf ons in deze wedstrijd vleugels en we vlogen door de wedstrijd heen. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen DSV om 12:30 op het programma.

Het 2e speelde de return tegen Be Quick.

De 1e wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen. Deze wedstrijd was fel en daar wist Be Quick van te profiteren. DAW 2 creëerde wel de kansen (72 versus 51 voor Be Quick), maar wist te weinig te scoren. Omdat het blok van Be Quick niet werd afgefloten wisten zij op die manier heel wat kansen te verzilveren. De komende weken zijn we weer compleet en moeten we zien met het trainen het scoren beter af te ronden.