Korfbalnieuws

Het plaatje spreekt voor zich “Rustig”

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 129

Het plaatje spreekt voor zich “Rustig”Greenshot 2018 11 18 21.48.01

Senioren 2
Na twee oefenwedstrijden van afgelopen week, waarbij vooral het onrustige spel de boventoon voerde, mocht vandaag het 1e nog een oefenwedstrijd spelen en speelde het 2e team haar 1e wedstrijd in de competitie, met schotklok, tegen Stormvolgels. Helaas was de coach Linda ziek, maar was de trainer na de wedstrijd van het 1e beschikbaar om te coachen.

De 1e wedstrijd met schotklok, een vers opgeleide Jury en de druk van de 25 seconden, het was even wennen. Complimenten voor de wedstrijdleiding is op z’n plaats. Na veel oefenen in de afgelopen weken kregen zij vandaag van de scheidsrechter, die ook een lekker potje floot, de complimenten.

Ook vandaag was het spel in het 1e deel van de 1e helft erg onrustig, niet goed geconcentreerd en werden er veel gooi- en verdedigingsfouten gemaakt. Na een time- out en veel vermaningen tot rust, komt DAW eindelijk in haar spel en werd er beter gespeeld en gescoord. Na een ruststand van 9-9 trekt, in de 2e helft, DAW het spel naar zich toe en geeft nog maar 3 kansen weg. Deze individuele foutjes zijn herkenbaar maar worden steeds minder, zeker als er wat rustiger wordt gespeeld. De scheidsrechter die een goede partij floot, beloonde het goede spel en het goed inkomen voor de scores terecht met strafworpen, zodat we de wedstrijd konden afsluiten met 17-12.
Aan het begin van de competitie met een positief doelsaldo van 5+, mooi de 1e plek. De moeite waard om daarvoor te blijven knokken en hard te trainen.

Senioren 1

Het 1e team speelde haar oefenpartij tegen Altior, een ervaren ploeg die vorig jaar nog Topklasse speelde.

Het 1e deel van de wedstrijd ging gelijk op en tactische aanpassingen aan de zijde van Altior werden goed onderkend en opgevangen. Met name het meer kijken naar de tegenstander, op de goede momenten, de juiste keuzes maken leverde extra kansen op. Ook de betere timing voor het schot leverde mooie afstand doelpunten op. Al met al winnen met 15-12 geeft de “burger moed” voor de competitie. De 1e ervaring met het spelen op hoger niveau is ook Pleun goed bekomen, zelf scoren en goed meekomen, complimenten. Helaas is Eeke donderdagavond geblesseerd geraakt en moest aan de kant toekijken. Beterschap.

Junioren 1

Zaterdagmiddag speelde de A1 tegen Fortuna een leuke wedstrijd. Aanvankelijk leek DAW uit te lopen, maar Fortuna kwam knap terug. Gedurende een langere periode werd aan beide zijde niet gescoord en leek de wedstrijd te eindigen in een gelijk spel. Tegen het einde van de wedstrijd, kwam DAW toch nog op voorsprong met een paar mooie afstandsschoten.

De ploeg, nu zonder Pleun en Eeke, wist een goede wedstrijd neer te zetten. Daar kunnen ze trots op zijn.

Het wordt even rustig op het sportpark van DAW-Schaijk

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 127

Het wordt even rustig op het sportpark van DAW-Schaijk025IMG 3342

De afdeling dameskorfbal van DAW-Schaijk is begonnen aan het zaalseizoen.

De 1e trainingen zitten er alweer op en de 1e oefenwedstrijd voor het 2e staat a.s. zondag, aanvang 10.00 uur bij Altior al op het programma. Afgelopen dinsdag heeft ook de jury die speciaal hiervoor is opgeleid al geoefend met de schotklok en dat viel nog niet mee.

027IMG 3354Afgelopen vrijdag hebben de speelster, hoofdzakelijk van de C-groep een extra schottraining gehad welke geleid werd door 2 enthousiaste junioren. Leuk om te zien dat er in een uur al direct resultaten worden geboekt.
Daarna hebben de senioren en junioren lekker getraind en tegen elkaar gespeeld. Ook daar zie je groei bij de junioren.

026IMG 3352

Schotklok. Het 2e wat in het zaalseizoen ook res Topklasse speelt wordt geconfronteerd met de schotklok. Spelen met de schotklok betekent in grote lijnen dat je een aanval binnen 25 seconden moet hebben afgerond en/of je moet met de bal, bij een scorepoging, de korf hebben geraakt.  Dan een nieuwe periode van 25 seconden. Daarnaast spelen zij 25 minuten zuivere speeltijd, wat betekent dat bij iedere onderbreking van het spel de klok wordt stilgezet. Daarnaast eindigt de wedstrijd op het moment dat de speeltijd is verstreken en de klok een signaal geeft. Het fluitsignaal van de scheidsrechter is daarbij niet meer nodig. Al met al interessant genoeg om de wedstrijd van DAW 2 te bezoeken.

Senioren 1. Het 1e van DAW, wat in de veldcompetitie zeer verdienstelijk is geëindigd op een 2e plaats, heeft ambitie genoeg maar in de zaal treffen zij sterke tegenstanders, een mooie uitdaging.

Komende week oefent het 1e en 2e bij Pr. Irene. Het 2e op dinsdag- en het 1e op donderdagavond.

Het 1e sluit de oefensessie af op zondag 18-11 met een oefenwedstrijd tegen Altior. Bij deze wedstrijd kan de jury voor een laatste keer oefenen met de schotklok, want even daarna begint het 2e al aan de competitie.

DAW-Korfbal A1 laten zich niet intimideren en winnen overtuigend.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 134

DAW-Korfbal A1 laten zich niet intimideren en winnen overtuigend.

Voor vandaag de laatste veldwedstrijd voor de A1 van DAW. Nadat het 1e en het 2e seniorenteam afgelopen weken de 1e helft al afsloten met goede resultaten, volgt nu ook de A1.

Het goede trainen van de afgelopen week wierp zijn vruchten af. Er werd in de aanval afwisselend gespeeld en na een time out, om het open verdedigen van DSV op te lossen, werd een ruststand van 1-7 bereikt.

Na rust was met name DSV nog veel agressiever en lieten de dames zich intimideren door de vele lichamelijke overtredingen en kon DSV iets terugkomen.

Wederom werd na een time out de goede inzet van de 1e helft weer opgepakt en alhoewel het scoren minder vlot verliep is DAW geen moment meer in gevaar geweest. Einduitslag 4-8.

Daarmee werd in het veld een gedeelde 3e plaats bereikt.

IMG 3323 2

Tegen het einde van de wedstrijd waren er 2 publiekswissels: Eeke en Pleun, gaan naar het 1e, wegens gezinsuitbreiding en een wijziging in de samenstelling, met ingang van de zaal. De junioren zijn blij met hun promotie en wij zijn blij dat deze 2 talenten het aandurven.

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week, na eerst de 2e KT2 cursus avond, gaan de trainingen in zaal weer van start en gaan we ons goed voorbereiden op de zaalcompetitie.

Simpel winnen was de opdracht, het is gelukt, maar het was niet simpel.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 83

Simpel winnen was de opdracht, het is gelukt, maar het was niet simpel.

Evenals de eerste wedstrijd tegen Tovido begonnen we voortvarend en scoorde we snel 2-0. In de 1e helft van de wedstrijd lopen we gemakkelijk uit, met mooie combinaties en mooie doelpunten, naar 6-1. Toen stokte het. We kregen wat overtredingen tegen en daardoor kon Tovido 2x scoren. De ruststand 6-3.

De boodschap was meer te gaan reageren op de tegenstander en niet op ons zelf. De negatieve spiraal moest worden omgekeerd en de wedstrijd moesten we weer in onze hand nemen.

Greenshot 2018 10 28 18.53.22Na de rust scoorde Tovido op afstand de 6-4. Voor ons het signaal om de wedstrijd af te maken. Renske die er net een tegen kreeg, nam sportieve wraak en scoorde 7-4. Het bleef weliswaar spannend, maar DAW is niet meer in gevaar geweest. Na een time-out werd de tactiek nog wat aangepast en ja hoor, de score kwam weer los. Carlijn scoorde met een doorloopbal. Wat eigenlijk een strafworp was, maar werd door gefloten en goedgekeurd. Bij 8-4 was het gespeeld. Tovido scoorde weliswaar nog 2x, maar wij scoorden ons 9e doelpunt en daarmee was de eindstand van 9-6 bereikt.

Ook vandaag zien we weer dat bijna alle speelsters scoorden, dat is een goed zaak.

Een koude en winderige laatste veldwedstrijd. Na de wedstrijd de overwinnings Jagermeister, dat warmde wel op.

We gaan nu de zaal in en proberen ook in de zaal bovenaan mee te doen, na promotie naar de overgangsklasse.

Scores: Demy, Dezie, Anke en Femke 1x, Carlijn 2x en Renske 3x.