Korfbalnieuws

DAW Schaijk korfbal 2 is op zoek naar een coach!

Korfbalvereniging DAW Schaijk zoekt voor seizoen 2019-2020 een coach voor het 2e team. Zowel op het veld als in de zaal is het dit seizoen gelukt om handhaving in de Reserve Topklasse te behalen. Komend seizoen wordt dus wederom in de Reserve Topklasse gespeeld. DAW Schaijk is een grote korfbalvereniging. Het 2e team bestaat uit gemotiveerde ervaren en jonge speelsters. We willen graag een stabiele Reserve Topklasse ploeg worden.

Ben jij of ken jij de persoon die deze uitdaging samen met ons aan wil gaan? Dan horen we dat graag! Je kunt contact opnemen met Mijke Appelhof via korfbalafdeling@dawschaijk.nl of 06-45602230, ook als je meer informatie wilt!

 

DAW korfbal 2

 

 

 

 

 

006BER01411

Na de promotie naar de overgangsklasse begon DAW, dit seizoen als nieuweling in de poule, met een nieuwe trainer aan de uitdaging om minimaal te handhaven.

De doelstelling werd al snel bijgesteld en na een succesvolle voorbereiding werd gesproken over alle wedstrijden winnen!

De eerste wedstrijd van het seizoen begon met een verlies, het scoren op gras bij TOVIDO wilde m.n. in de tweede helft niet lukken. De wedstrijd tegen SVOC, de beste in deze poule verliep echter succesvol en DAW begon erin te geloven dat er mogelijkheden waren om hoog te eindigen. Wederom op gras werd er onverdiend verloren van Flamingo’s en wisten we dat binnenkort Dezie wegens zwangerschap zou moeten stoppen.

Ondanks het doorschuiven van twee junioren speelsters wist DAW goed bij de les te blijven en heeft sindsdien niet meer verloren. Met nog 3 wedstrijden (finales) te gaan werd duidelijk dat het kampioenschap binnengehaald kon worden. 

De eerste wedstrijd tegen SVOC begon dramatisch en met een 4-9 achterstand in de rust leek het kampioenschap verloren. Echter na rust kwamen de dames van DAW terug en lieten SVOC gedesillusioneerd achter met een 10-9 overwinning. Het onderlinge resultaat met SVOC was nu in ons voordeel, dus gelijk blijven in punten was voldoende. Echter DAW wilde meer.


De wedstrijd tegen flamingo’s, waar we eerder van hadden verloren, werd zoals al vaker in de tweede helft beslist. Het harde trainen lijkt zijn vruchten af te werpen en het kampioenschap was binnen.

001BER01385003BER01404

De wedstrijd vandaag tegen BMC was in principe een formaliteit. DAW Schaijk wilde overtuigend kampioen worden. Niet alleen in onderling resultaat, maar ook in punten. Afgelopen donderdag is daarvoor buiten extra op gras getraind. Voor rust werd een paar keer uitgelopen in doelpunten, maar echt afstand nemen, wilde nog niet lukken. Bij een ruststand van 5-7 werd afgesproken er na rust nog een schepje bovenop te doen en tegenstander vast te zetten. In tegenstelling tot de zaal waar BMC nog wist gelijk te komen, was het deze keer DAW die uitliep en aan BMC weinig of geen kansen meer weggaf. Bij een eindstand van 8-11, was het kampioenschap, ook op punten, binnen. Wederom was de goede conditie en de samenwerking in het team de doorslaggevende factor. Dit seizoen is er 149 gescoord, veelal door alle speelsters en is er relatief veel minder doorgelaten (95). Cijfers waar je in de hoofdklasse niet voor hoeft te schamen.

002BER01400

En volgend jaar met Anita als teambegeleidster

004BER01406Evenals het kampioensfeest twee weken geleden, is er vandaag weer op unieke wijze het kampioenschap gevierd. Samen met de partners, vriendjes maar ook de ouders hebben we tijdens een geweldige BBQ feest gevierd. Naast hard trainen en soms afzien in wedstrijden heeft het plezier zeker niet ontbroken.

De basis van plezier en gaan voor het hoogst haalbare is ook volgend jaar in de hoofdklasse het motto. Voor nu lekker even op vakantie.

Tot slot willen we alle supporters bedanken voor een geweldig seizoen!!!!

012BER01454

De mannen!

011BER01452

De Mammie's

010BER01449

De Pappie's

009BER01448

De Kampioenen!

 

Jeugdindeling korfbaltak seizoen 2019-2020

  • Geschreven door Mieke Geurts
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 571

De jeugdcommissie korfbal heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de jeugdteams voor het seizoen 2019 - 2020 in te delen. In deze bijlage is de indeling te vinden. Per leeftijdscategorie staat het op een apart blad: Junioren A - Aspiranten B - Aspiranten C en G-team - Pupillen D - Pupillen E - Pupillen F /Welpen / Kangoeroes.
De trainingstijden en de leiding zijn nog niet bekend.

Later volgt meer informatie, o.a. in het clubblad de DAW'er en op de website.

Zijn er vragen of opmerkingen n.a.v. de indeling dan kan je een reactie sturen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kan dus uitsluitend via e-mail en niet telefonisch.