Korfbalnieuws

DAW SCHAIJK Korfbal -senioren uit winterslaap.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 67

DAW SCHAIJK Korfbal -senioren uit winterslaap.

Nadat enige weken geleden de jeugd alweer van start was gegaan met trainen, was het 28 februari de beurt aan de senioren.

Helaas nog steeds trainen op individuele basis met tweetallen, maar de bijna de gehele selectie was aanwezig.

Onder toezicht van beide trainers werd na de algemene warming up, een loop-kracht spelletje gedaan. Zeer enthousiast werd begonnen, maar dat het zwaar was merkte dames al snel.

Na deze oefeningen werd een algemeen circuit voor 2-tallen gevolgd.

Het circuit bestond afwisselend uit bal technische korfbal vaardigheden en kracht-behendigheid.

Over 8 oefeningen werd in totaal 1116 x gescoord.

Evenals een vorige versie in 2020 was het stel Laura en Eefke, -zelf maar de optelling gedaan-, de winnaars met 152 punten, nipt gevolgd door Tessa en Dide.

28 2 128 2 228 2 328 2 4

Bootcamp voor alle korfbal jeugdteams

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 102

Na een aantal weken stil gelegen te hebben zijn de trainingen voor de jeugdteams weer gestart. Ook voor de zaterdagen is er een programma gemaakt. Om het enthousiasme en de motivatie er in te houden is er gezorgd voor variatie in de trainingen. Zo heeft Birte vd Venne alle jeugdteams de afgelopen weken (30 jan - 6 feb - 20 feb) de bossen mee in genomen voor een sportieve bootcamp!

De meiden zijn gestart met een warming-up. Daarna volgde verschillende cirquitjes voor de arm- en beenspieren. Ook is er flink gewerkt aan de buikspieren. En tot slot een afsluitende tabata waarbij iedereen nog alles kon geven.

Zoals op de foto’s te zien is heeft iedereen veel plezier gehad en zo blijven we met z’n allen in deze tijd toch lekker fit!!!!

 

BIRTE, SUPER BEDANKT VOOR HET GEVEN VAN DE BOOTCAMP!

kb bootcamp01

kb bootcamp02

kb bootcamp03

kb bootcamp04

kb bootcamp05

kb bootcamp06

kb bootcamp07

kb bootcamp08

kb bootcamp09

kb bootcamp10

kb bootcamp11

kb bootcamp12

kb bootcamp13

Communiceren was het motto van de training

 • Geschreven door BW
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 237

De wedstrijd van afgelopen zaterdag van de DAW-Schaijk korfbal A1 tegen een combi A1-A2 was goed verlopen.

Demy de coach van die middag was tevreden, maar vond dat de communicatie beter kon.

Op het trainen in de voorbespreking kwam dat er ook uit, dus de voorbereiding voor een training over communcatie was goed uitgevallen.

We wilde gaan werken met blinddoekjes.
Gelukkig heeft DAW een groot magazijn met kampspullen, dus blinddoekjes werden door Mieke perfect geregeld.

Alle speelsters moesten elkaar coachen in een soort van hindernisbaan, eerst wandelend en daarna in een iets hoger tempo. Men kon merken dat het vertrouwen in elkaar groeide en de dames, ondanks een in de weg lopende trainer, kregen steeds meer lef.

Vervolgens hebben we geschoten met een blinddoek, waarbij de aanwijzingen qua richting en diepte, goede resultaten opleverde.

Men was soms stomverbaasd dat je met een blindoek feilloos raak kon schieten.

Na afloop van de training hebben de dames van de A1 de meiden van het G-korfbal opgezocht om samen nog een wedstrijdje te spelen.

DAW staat voor plezier en prestatie, maar men ziet dat het plezier er van af straalt.

IMG 8255IMG 8258IMG 8261IMG 8262IMG 8263

De DAW-korfbaljeugd hervat de trainingen.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 213

De DAW-korfbaljeugd hervat de trainingen.

Vorige week, het was nog best koud, zijn we weer begonnen met trainen en hebben zelfs alweer een oefenwedstrijdje gespeeld. Vanavond zijn de medicineballen maar eens uit het “vet” gehaald. Alle hulpmiddelen waren weer netjes terug uit de zaal, waar we helaas maar 2x hebben getraind en niet hebben kunnen spelen in de hoofdklasse A. Deze ervaring hebben we helaas moeten missen en voor de dames die volgend jaar te oud zijn voor de A echt heel jammer.

Vanavond dus de 1e oefeningen, na een warming up, met de zware ballen. Voor sommigen ging dat gepaard met kreunen en zuchten.

IMG 8222Vervolgens een serie schietoefeningen, waar per groepje van 2 speelsters een serie van 3 gescoord moest worden, gevolgd door een wedstrijdje doorloopballen.

Vervolgens het open verdedigen, bal gericht kijken en je tegenstander uitschakelen of wegdrijven uit het korfgebied.

Na het trainen de B1 uitgedaagd om het laatste ½ uur tegen ons te spelen. We vergaten de tijd en hebben ruim 40 minuten tegen elkaar gespeeld. De B1 was veel feller dan de A1 en scoorde vrij snel de 1e goal. De A1 wist geen vuist te maken in de aanval, dus het duurde lang voordat er werd gescoord. Na een 1-1 werd het 2-2 en leek het gelijk te eindigen.

Maar de B1 had Guusje, na een aantal schoten die veel te kort waren wist ze haar tegenstander weer goed weg te zetten en scoorde met een mooi afstandsschot de 3-2 overwinning voor de B1.

Dat belooft wat voor de oefenwedstrijd over een paar weken. De A1 zal zich dan zeker willen revancheren.

Naast voetbal, BSO en korfbal op het complex van DAW, was er ruimte vrijgemaakt voor de dansclub op het terras, een mooi plekje om te dansen, wat normaal binnen is. Zo was er dus ondanks de Corona voor veel jeugd genoeg ruimte om even lekker buiten bezig te zijn.

IMG 8223