Korfbalnieuws

DAW senioren 1 pakt ook deze week knap en strijdend een punt!

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 56

Vandaag werd de eerste thuis wedstrijd tegen MKV gespeeld. De meiden van DAW waren enorm gemotiveerd om er een mooie pot van te maken. MKV is een goede tegenstander die wij zeker niet moesten onderschatten. Dide opende de wedstrijd met een mooi afstandsschot. Vrij snel daarna keken we tegen een achterstand van 1-4 aan. We lieten onze koppies niet hangen en bleven terug knokken. We kwamen terug mede door doelpunten van Bo en Carlijn. We gingen de rust in met een stand van 7-7. 

In de rust werd vooral besproken om deze goede lijn door te zetten. Blijven werken voor elkaar, alert zijn en op zoek gaan naar de goede kansen en deze ook scoren! Ook na de rust was het enorm spannend, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. MKV wist uiteindelijk een gat te slaan van 10-13. Met nog vijf minuten op de klok bleven wij het proberen. Op zoek naar de juiste kans lukte erg goed, want binnen twee minuten wisten Annerieke en Lynn twee mooie afstandsschoten te scoren. Het vertrouwen groeide en uiteindelijk was het Bo die een afstandsschot wist te scoren. 

We hebben een mooi gelijkspel neergezet van 13-13. Misschien had er iets meer in gezeten, maar gezien de achterstand voelt dit als een welverdiend punt. Volgende week spelen wij uit in Heumen om 12:30. 

20210919 DAW MKV 1

20210919 DAW MKV 2

20210919 DAW MKV 3

Leidingbijeenkomst korfbal DAW Schaijk

 • Geschreven door Anke v/d Wijst
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 35

De competitie is weer van start gegaan! Voor iedereen erg fijn na een competitie-loos seizoen. Om dit te “vieren” hebben we met alle leiding geproost tijdens de eerste leidingbijeenkomst van dit korfbalseizoen!

De leidingbijeenkomst zijn we gestart met het voorstellen van de (nieuwe) leden van de jeugdcommissie en een aantal mededelingen. De rest van de avond zijn we bezig geweest met jeugd technisch beleidsplan, welke een van de speerpunten van de jeugdcommissie is voor dit seizoen.

De leiding is in groepjes uit een gegaan om met elkaar te sparren over de opbouw van een training. Daaropvolgend heeft de leiding per leeftijdscategorie gekeken naar de korfbalacties en bijhorende vaardigheden van de speelsters. Wat is belangrijk om wanneer te leren aan de speelsters? Er liggen al verschillende documenten vanuit de KNKV en andere verenigingen. Ook zijn we er afgelopen seizoen met ex-hoofdtrainer Bert Weeren al mee aan de slag gegaan. Samen met de input van onze eigen leiding willen we alles gaan bundelen zodat het een plan van DAW Schaijk-korfbal wordt!

Er is hard gewerkt door de leiding. De input die tijdens de bijeenkomst is gegeven wordt meegenomen en uitgewerkt. Een terugkoppeling volgt snel!

Namens de jeugdcommissie, bedankt voor jullie komst!!! De volgende leidingbijeenkomst is gepland op zaterdag 13 november van 10.00-12.00 uur.

IMG 1403

e0730e7f e8bd 4b1c a909 af054600dc3e

d2cf212d 89e8 450b a508 a4f4d5fd8f66

296ee65d e000 499f 9ea2 7f7b9e56611b

 

 

Pupil van de Week - Charlotte v/d Bogaert

 • Geschreven door Liza de Groot
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 45

Naam: Charlotte v.d. Bogaert
Leeftijd: 9 jaar
Team: E1

1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Heel leuk!

2. Wat vond je van de wedstrijd?
Het eerste heeft heel goed gespeeld en het was heel spannend.

3. Wie vind je de beste speelster?
Mijn nicht Lynn Vos!

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het scoren.

5. Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
Ik hoefde gisteren zelf niet dus ik heb meegedaan met de E2, het was 7-6 geworden en ik heb het winnende doelpunt gemaakt!

 

Charlotte, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

CharlotteVdBogaert

Eerste punt is binnen voor ‘t eerste!

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 167

Na een extra lange voorbereiding, een hoop trainingen en oefenwedstrijden mochten we voor onze eerste competitiewedstrijd naar de grens van België afreizen. In het eerste hebben we Bo Hendriks en Tara Oostendorp verwelkomd en zij mochten meteen in de basis starten. Het zou een pittige wedstrijd gaan worden, maar we waren gefocust en hadden er weer zin in. Stormvogels is een bekende tegenstander en staan er om bekend om veel druk te geven. We begonnen de wedstrijd gelijkwaardig en stonden na een kwartier spelen gelijk door twee afstandsschoten van Femke en Lynn. Stormvogels had moeite met het achterverdedigen, waardoor wij veel ballen konden onderscheppen. Net voor rust wist Annerieke ons naar de voorsprong te schieten, maar helaas moesten we snel weer een tegendoelpunt incasseren. 

Na de rust was het de opdracht aan DAW om door te zetten en vol te houden. Dit lukte ons aardig en we bleven gelijk op gaan. Met nog 10 minuten te gaan, stonden wij één doelpunt achter. We deden er alles aan en werkten met z’n allen met als resultaat een mooi afstandsschot van Bo. De laatste minuten waren ontzettend spannend en kregen wij nog verschillende kansen op de winst. 

De wedstrijd eindigde in een knap gelijkspel van 7-7. We zijn trots op onszelf en elkaar dat wij tegen deze ploeg een punt mee naar schaijk kunnen nemen. Volgende week spelen wij thuis tegen MKV om 13:00u.

11092021 Stormvogels DAW 1

11092021 Stormvogels DAW 2

11092021 Stormvogels DAW 3