Korfbalnieuws

DAW Schaijk Korfbal B1 wint toernooi

 • Geschreven door B
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 162

CF967574 C9CB 45B2 8034 C425C29F3853DAW Schaijk Korfbal B1 wint toernooi

In de voorbereiding op de zaalcompetitie waar de B1 hoofdklasse gaat spelen speelde het team vandaag een toernooi bij de Korfrakkers.

Het waren weliswaar korte wedstrijdjes, maar best intensief.

Vooraf afspraken gemaakt over verdedigen, fysiek goed staan en met name vandaag proberen in de aanval wat rustiger op te bouwen en kans op kans te creëren.

De 1e wedstrijd tegen Oranje Wit verliep goed en de meeste kansen waren voor DAW. De 1e wedstrijd was binnen. In de nabespreking alle items m.b.v. tekeningen op de spiegel besproken en de volgende wedstrijd tegen de Korfrakkers B2, de organiserende vereniging, verliep wederom goed, maar wisten de korfrakkers op afstand goed te scoren en werd de wedstrijd nipt verloren. De ruimte die we af en toe weggaven in de verdediging was te groot en de aanvallen nog iets te onrustig.

De 3e wedstrijd voor DAW tegen HBSV, die fysiek wat groter en sterker waren verliep prima en werd ruim gewonnen.

De laatste wedstrijd was tegen een A-team van Korfrakkers en ook deze werd met ruime cijfers gewonnen. Met name in deze wedstrijd kwamen we het dichts bij de vooraf besproken doelstellingen. Hier creëerde we kans op kans.

Er waren vandaag diverse leermomenten en samen met de enthousiaste inzet een prima combinatie om in de competitie voor niemand bang te zijn. We kunnen in de hoofdklasse veel leren en leuke wedstrijden spelen.

Bij de prijsuitreiking van dit toernooi zijn 3 ploegen met evenveel wedstrijdpunten geëindigd. 3 ploegen met oranje shirts, Korfrakkers, Oranje-Wit en DAW. Op doelgemiddelde wint DAW het toernooi. Het is leuk om met zo’n enthousiaste ploeg een toernooi te spelen en te winnen!

DAW Schaijk Korfbal heeft spreekuur!

 • Geschreven door B
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 66

44

 

Op vrijdagavond heeft DAW Korfbal van 19.30-20.00 uur een 1/3 zaal van de sporthal beschikbaar.

Mede naar aanleiding van vragen over korfbalzaken willen we u graag in de gelegenheid stellen op ons "korfbalspreekuur" te komen.

We nodigen (jeugd)speelsters, leiding en ook ouders uit om te komen met gerichte korfbal- technische en/of tactische vragen. Wat wil je weten over het spel, de techniek van bv. een schot, doorloopbal of loop- en ballijnen. Wat is RB, hoe werkt het met de schotklok etc.

De trainer van Senioren is aanwezig om uw vragen te beantwoorden en/of uitleg te geven over korfbaltechnieken etc.

U kunt vooraf even de gewenste onderwerpen en welke vrijdag u wilt komen doorgeven.

Tussen Veld- en zaalkompetitie DAW Schaijk Korfbal leidsters actief!

 • Geschreven door B&A
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 185

Tussen Veld- en zaalkompetitie DAW Schaijk Korfbal leidsters actief!

40Vandaag 2 november werd voor alle jeugdleiding bij DAW Korfbal een bijeenkomst gehouden. Ondanks het vrije weekeinde waren meer dan 35 leidsters aanwezig.

Na de inleiding werd voor de nieuwe leiding de samenstelling van de jeugdcommissie nog even voorgesteld. Bij DAW Korfbal heeft elke groep een doelgroep coördinator, is de wedstrijdsecretaris jeugd actief en sluit ook de hooftrainer aan, onder leiding van de voorzitter.

Naast de mededelingen vanuit de jeugdcommissie en het delen van de ervaringen wordt uitleg gegeven over de komende 2e KT2 cursus, weer bij DAW, het jeugdbeleidsplan en een aanzet m.b.t. structuur van aanvallen en verdedigen.

Na de bijeenkomst krijgen alle aanwezigen een lekker lunch namens DAW aangeboden.

43De belangrijkste punten:

- Er wordt nog maar weer eens nadrukkelijk gewezen op het niet mogen gebruiken van de telefoon (fototoestel) in de kleedkamers m.n. bij het omkleden en het douchen. Eenieder moet zich sociaal veilig kunnen voelen en douchen is voor iedereen verplicht;

- Een steeds terugkerend punt is toch wel het opruimen van de materialen. Met z’n allen even aan denken en samen alles terug op de daarvoor bestemde plek;

- Mede op aandringen van het KNKV wordt aandacht gevraagd m.b.t. het invoeren van alle wissels. Deze moeten allemaal goed worden ingevuld in de App, ook als er geen verbinding is, even later invoeren en met name ook letten op- de gemiddelde leeftijd van het team;

- Vervolgens wordt uitgelegd dat we steeds verder komen met het maken van het jeugdbeleidsplan;

- De KT2 cursus wordt geïntroduceerd en er worden voorbeelden van trainingen en you tube filmpjes gedeeld;

- In werkgroepjes wordt geïnventariseerd en later plenaire besproken waar de leiding zoal tegenaan loopt. Zo worden alle ervaringen besproken en komen er goede ideeën los om de problemen samen op te lossen;

 • 42Na de pauze wordt door de trainer een introductie gehouden over een mogelijke speelwijze die we bij DAW gaan hanteren.
 • Belangrijke punten daaruit zijn balvaardigheid, dynamisch trainen en spelen, samen afspraken maken in de aanval en verdediging en opzetten vanuit een basis waarna we creatief e.e.a. kunnen invullen.

Al met al een zeer nuttige bijeenkomst die werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Komnde week beginnen alweer de binnentrainingen, de (jeugd)leiding is er klaar voor.

Korfbalmeiden D2 kampioen!!

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 124
Dinsdagavond stond de laatste wedstrijd van de D2, tegen Be Quick D2, op de planning. Kampioen waren ze eigenlijk al, maar Be Quick zou dat ook nog kunnen worden bij winst. 
 
De wedstrijd begon en DAW verdedigde scherp waardoor Be Quick veel balverlies opliep. Zelf creeërden we kansen, maar die wilden nog niet zitten. We gingen de rust in met 0-2 voorsprong. 
 
In de tweede helft kwamen we goed los, het baltempo lag hoog en door mooie loopacties en het goed meegeven van de bal kwamen we tot scoren. In de verdediging soms iets te veel risico maar gelukkig heeft dat geen gevolgen gehad voor de eindstand, want dat was een ruime overwinning met 0-10! Waarvan het 10e doelpunt in de laatste minuut nog werd gescoord. 
 
Van harte gefeliciteerd Maike Baggermans, Isis van Bijnen, Mees den Drijver, Isis Kouwenberg, Livia Kouwenberg, Jette Laurenssen, Fiene Manders, Elien Peters, Emma van Schaijk en Meis Vijnmans!

image