Korfbalnieuws

DAW laat ondanks de 9e speler/speelster :) in het veld de punten in Mariahout.

  • Geschreven door Bert Weeren
  • Categorie: Korfbal Dames 1
  • Hits: 175

In een wedstrijd waarbij technisch DAW de meerdere was en vele kansen creëerde, was het de tegenstander die veel effectiever was en vaak op grote afstand raak schoot.

DAW begon goed aan de wedstrijd en stond vrij snel met 0-2 voor. Helaas lieten we ons, juist waarop we moesten letten, strikken met 3 schoten op afstand of een kleine kans. Daarna ging de wedstrijd min of meer gelijk op, waarbij we de kansen niet goed genoeg af maakte. Ruststand 8-7.

Ook in de 2e helft wilde het scoren niet goed lukken en hadden we moeite met de inzakkende verdediging. Toch merkte we in de 2e helft dat de verdediging steeds beter stond. In de aanval gingen we wat meer op zoek naar de tegenstander, wat resulteerde in 11-11.

Helaas kreeg de tegenstander een doelpunt cadeau en wilde het scoren niet meer lukken. Flamingo’s’ wist rustig te blijven en maakte wederom met een paar rake schoten de wedstrijd af. Eindstand 14-11.

016DSC01131Na de wedstrijd tijdens de nabespreking was het Dezie 015DSC01111die het team verraste met spenen i.p.v. de gebruikelijke toffees. Het kwartje viel niet gelijk, maar daarna dolle boel. Dezie is in verwachting. Renske het is echt waar!

 

 

 

 

 

 

 

Het 2e wint met veel inzet de wedstrijd in de reserve Topklasse

In een wedstrijd waar de scores gelijk opliepen, had DAW het moeilijk met het felle spel van Oranje Wit. Het was fysiek een zware wedstrijd. Door ook in de loop van de wedstrijd wat feller te gaan spelen en meer loopacties zonder bal te gaan maken vielen de doelpunten beter. Ondansk de wind wist DAW met 7-9 uit bij Oranje Wit te winnen.

Volgens Coach Linda is het team, t.o.v. vorig jaar meer volwassen gaan spelen en weten een wedstrijd naar zich toe te trekken.

DAW laat SVOC in mineur achter en pakt verdiend de winst!

DAW laat SVOC in mineur achter en pakt verdiend de winst!

Afbeelding1DAW en SVOC, tot vandaag de koploper, waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar, zeker in de 1e helft, aardig in bedwang.

SVOC was net even alerter in de kleine kansen en waren fysiek sterker. Tot de 22e minuut ging het gelijk op en werd er om en om gescoord, waar SVOC steeds een punt voorsprong nam.

DAW raakte steeds beter ingespeeld op het aanvallende spel van SVOC en werd sterker en sterker in de 1-1 duels. Het zelfvertrouwen nam toe en vlak voor rust, na het missen van een strafworp, scoorde Dezie op afstand 7-7. Even later scoorde de goed spelende Carlijn op afstand. De 1e keer in de wedstrijd dat we de voorsprong pakte.

In de rust nog wat afspraken gemaakt; het aanvallende spel iets aan te passen, wat meer rust brengen en wachten op de fout van de tegenstander. Ook op het fysieke spel werd wat beter geanticipeerd, de scheidsrechter floot in deze fase teveel voor de 2e overtreding, maar DAW behield de rust.

Ook in de 2e helft werd om en om gescoord, maar langzamerhand kreeg DAW steeds meer grip op de verdediging en kon rustig vanuit de gelijke stand van 11-11 uitbouwen naar 11-14.

Het laatste doelpunt was een mooie combinatie en werd uitstekend afgerond met de medewerking van “Jansen”.

Het mooie is dat bij DAW in deze wedstrijd door alle speelsters is gescoord. Samen staan we sterk.

Het 2e pakt een belangrijk punt.

Ook het 2e deed vandaag goede zaken. Speelde een goede wedstrijd tegen Swift en haalde mooi een punt binnen. 10-10 een mooie uitslag.

DAW, alert en trefzeker!

  • Geschreven door Bert Weeren
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 149

Vandaag opende Laure, als pupil van de week, de wedstrijd met een mooie rake doorloopbal. Het teken voor de dames dat goede voorbeeld te volgen.

De afspraken; het consequent zijn en elkaar coachen, werden goed nagekomen. Dit resulteerde in een doelpuntloze 1e helft voor de tegenstander Klimop. Met gevarieerde aanvallen wist DAW 6x te scoren. De strafworpen werden goed benut en wegloop acties leverden mooie doelpunten op.

a2b29faa 1aa2 4330 94bf 40e987eaf5d7In en na de rust werden de toffeetjes verdeeld en wist Laure daarmee eindelijk haar losse tand eruit te krijgen.

Het was vandaag zaak om juist in de 2e helft geconsenteerd te blijven en zoveel mogelijk de opdrachten uit te voeren. Juist daar ging het in de afgelopen weken eens minder. Direct na rust werd er gescoord; 7-0. We waren er even wat minder bij en de tegenstander ging op een andere wijze aanvallen.

Het instellen daarop duurde net even te lang en Klimop scoorde 3x achtereen. DAW pakte de draad weer op en scoorde 8-, 9-, en 10-3, daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd wist Klimop nog 1x te scoren en zette daarmee de eindstand op 10-4.

Laure heeft vandaag gescoord en een tand verloren, maar “Juf” Dezie had het helemaal in de hand.

Het tweede speelde vandaag tegen de ervaren Korfrakkers. In de 1e helft wist DAW 2 goed bij te blijven en werd er om en om gescoord. Vlak voor rust liepen de Korfrakkers wat uit naar 3-6.

Na rust werd de aansluitingstreffer gescoord, maar even daarna scoorde Korfrakkers 2x op afstand. Het was in ieder geval een gelijkwaardige wedstrijd, die uiteindelijk met 7-11 in het voordeel van korfrakkers werd beslist.

Volgende week speelt het 2e thuis tegen Swift en gaat het 1e naar SVOC, momenteel de ongeslagen koploper.

Al met al een mooie korfbal zondag op de mooie accommodatie van DAW-Schaijk.

Pupil van de week - Laure Albers

  • Geschreven door Martijn de Graauw
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 87
Naam: Laure Albers
Leeftijd: 9 jaar
Team: D2
 
1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Heel leuk! Ik heb de uitbal gescoord!
 
2. Hoe vond je de wedstrijd? 
Het was een mooie wedstrijd. En het was ook een beetje spannend.
 
3. Wie vind je de beste speelster?
Alle meiden van de D2 vind ik goed!
 
4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Alles vind ik leuk.
 
5. Hoe was de wedstrijd van jouw eigen team gisteren? 
Best wel goed... we hadden wel grote tegenstanders dus dat was een beetje lastig.
 
6. Wil je nog iets extra zeggen over het korfballen of over jouw team?
Ik vind korfbalkamp super leuk!