Korfbalnieuws

Pupil van de Week - Veerle Peters

  • Geschreven door Liza de Groot
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 16
Naam: Veerle Peters
Leeftijd: 10 jaar
Spelend in de E2

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Leuk en in het begin een beetje spannend!
 
Wat vond je van de wedstrijd?
Op zich leuk, maar ik verveelde me en het was een beetje warm. 
 
Wie vind je de beste speelster?
Heel de E2. 

Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het samenwerken!
 
Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
We hebben gisteren met 13-2 gewonnen.
 
Veerle, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

VeerlePeters

Wedstrijdverslag Vios 1- DAW 1

  • Geschreven door Dide v/d Heijden
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 12
Het harde werken mocht voor DAW 1 niet baten
 
Op zondag 15 mei speelde DAW 1 haar tweede buiten wedstrijd tegen Vios in Ottersum. Ondanks het carnavals weekend in Schaijk, liefen de dames van DAW zich van hun beste kant zien. De hele wedstrijd ging het gelijk op, maar helaas trok Vios aan het langste eind. 
 
Vios opende de wedstrijd met een afstandsschot en breiden dit snel uit naar een score van 4-1. DAW wist zichzelf snel te herpakken en kon de focus terug pakken. DAW kwam terug mede door een strafworp van Demy en mooie afstandsschoten van Auke en Bo. De stand was weer gelijk en DAW creëerde goede kansen. Deze werden voor rust beloond door Tara en Carlijn. We gingen met een voorsprong van 5-6 de kleedkamers in. 
 
In de rust werd besproken dat we goed onze focus moesten houden en geconcentreerd blijven verdedigen. Het was belangrijk dat we onze voorsprong konden uitbreiden en alleen voor de goede kansen gingen. 
 
Na de rust wist Vios al snel de aansluitingstreffer te scoren met een afstandsschot. DAW was aan de winnende hand en had het spel onder controle. Tot een kwartier voor tijd stond het 9-9. Vios wist vrij snel drie keer achter elkaar te scoren en hiermee hadden zij de eindstand van de wedstrijd bepaald. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 13-11 in het voordeel van Vios. We hebben enorm hard gestreden, maar het mocht niet baten. We kijken met een positief gevoel naar ons spel en gaan dinsdagavond alles geven in de inhaalwedstrijd tegen MKV. 

Pupil van de Week - Lise Rutten

  • Geschreven door Liza de Groot
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 150
Naam: Lise Rutten
Leeftijd: 10 jaar
Spelend in de E1

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Super leuk. Ik heb er een hele mooie herinnering aan over gehouden!
 
Wat vond je van de wedstrijd?
Het ging wel goed. Hij was ook wel heel spannend!

Wie vind je de beste speelster?
Femke uit mijn eigen team, want die springt heel veel tussen.

Wat vind je het leukste bij korfbal?
De wedstrijden vind ik het allerleukste!
 
Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
We hebben gisteren met 11-2 gewonnen.
 
Lise, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

LiseRutten

Leidingbijeenkomst korfbal DAW Schaijk

  • Geschreven door Anke v/d Wijst
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 120
De afgelopen weken hebben de leidingbijeenkomsten weer plaatsgevonden. Deze keer hebben we het in twee groepen opgesplitst. Op zaterdag 9 april is de leiding van A t/m D-teams bij elkaar gekomen. Hoofdtrainer Tom Schuitema heeft de groep voorzien van een clinic. Tijdens de bijeenkomst heeft Tom de thema's 'spelplezier' en 'motivatie' met de leiding besproken. Leiding merkt op dat dit door de corona belangrijke thema's zijn om nu extra aandacht aan te besteden. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst heeft de leiding op het veld doorgebracht. Tom heeft de leiding meegenomen in zijn manier van training geven en op deze manier de leiding input gegeven voor hun eigen trainingen.
 
Op woensdag 13 april zijn Dolf Nijbroek en Fedde Boersma vanuit de KNKV naar DAW Schaijk gekomen om de leiding van de E en F-teams een clinic te geven. Bij de clinic voor de leiding van de F stond de overgang van kangoeroes naar F centraal. Hoe kunnen we als leiding de kinderen ondersteunen en begeleiden in deze, voor hen, grote stap richting het korfbalspel? Op een speelse manier worden de kinderen gestimuleerd en gemotiveerd tot korfbalspel. Tijdens de clinic voor de E is er aandacht besteed aan korfbalspel en oefenvormen waarin de korfbalacties (schieten om te scoren, voorkomen van schieten etc.) terugkomen. Dolf en Fedde hebben de leiding meegenomen in het aanbieden van spelvormen waarbij de kinderen zoveel mogelijk in partij vormen leren. 
 
Tot slot hebben we alle leiding in het zonnetje gezet door ze te trakteren op een lekkere DAW-tompouce. De corona periode heeft veel van onze leiding aan flexibiliteit en inzet gevraagd. We willen hiervoor alle leiding bedanken!!! Ze staan toch weer iedere week voor alle jeugdleden klaar.
 
Bedankt Tom, Dolf en Fedde voor jullie tijd en inzet! 
 
Jeugdcommissie korfbal DAW Schaijk

IMG 3674

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680

IMG 3680