Korfbalnieuws

DAW-KORFBAL SCHAIJK meer dan korfbal alleen.

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 110

DAW-KORFBAL SCHAIJK meer dan korfbal alleen.

Een weekeindje korfbal. Het zijn tegenwoordig zeker niet alleen de speelsters die actief zijn. Bij zo’n grote vereniging draagt iedereen zijn steentje bij. Zo zijn er de leidsters, coaches, scheidsrechter en ouders die actief bezig zijn en is bij DAW ook de ondersteuning vanuit het secretariaat prima voor elkaar. Van diverse wedstrijden wat foto’s gemaakt, van de jongste t/m de oudste senioren.20

2122

23

25

De resultaten waren in punten dit weekeinde niet positief, maar de ontwikkelingen die we doormaken wel. Bij de jeugd zien we meer beweging en meer assertiviteit. Alleen het scoren kan nog veel beter. Bij bijna alle wedstrijden zien we dat er meer scorekansen gecreëerd worden dan de tegenstanders, alleen het scoren blijft nog achter.

DAW A1- DES A124

De junioren speelden al veel beter dan vorige week en wisten goed partij te geven. Jammer dat de vroeg opgelopen achterstand niet meer goed gemaakt kon worden. In de tweede helft wisten we het fysieke spel van de tegenstander beter op te vangen en scoorden we ook meer dan de tegenstander. Echter was het scoren nog niet voldoende en de kleine foutjes in de verdediging moeten er nog uit.

 

DAW 2- Swift 2

28Het tweede speelt ook dit jaar in de reserve Topklasse en is in een zware poule ingedeeld. Helaas werden ook bij dit team de gecreëerde scoringskansen, 82 tegen Swift met 43 niet voldoende verzilverd. Daarnaast waren de beslissingen van de scheidsrechter niet altijd consequent en duidelijk voor alle speelsters, maar dat mag het spel niet beïnvloeden. We moeten het zelf doen!

Het verdedigen kan nog wat beter, zodat we niet in de eerste vijf minuten al tegen een achterstand van 3 doelpunten staan, die op afstand worden gescoord. Zo’n achterstand blijft je de hele wedstrijd achtervolgen, zeker als we zelf niet goed tot scoren kunnen komen.

 

DAW 1- Stormvogels

Voor de wedstrijd begint neemt Fleur als pupil van de week de traditionele doorloopbal. bij het 1e is de naam "fleur" ook een belangrijke aanwijzing onderling.

2627

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben vandaag mogen ervaren dat “stormvogels” ook echt kunnen stormen. 

We begonnen de wedstrijd goed, het vertrouwen was er en al vrij snel scoorde we 2-0. Echter even later, toen de storm even ging liggen, stonden we met 2-3 achter. De hoge snelheid van de doorloopballen en het uitstappen en wegdraaien leverden ons veel problemen op. Na wat omzettingen wisten we de controle over de wedstrijd terug te krijgen en ging het goed gelijk op. Halverwege de tweede helft komen we zelfs gelijk (8-8).

Wederom laten we ons een paar keer individueel foppen en loopt de tegenstander uit naar 8-11. Vanaf dat moment wordt het spel flink fysiek en wisten we daar niet gelijk onderuit te spelen. Het gooien en lopen werd zwaar belemmerd. We scoren nog de 9-11, maar toen was de koek op.

Deze wedstrijd die we weliswaar verloren met 9-13, voelt als een overwinning. We hebben bij deze twee wedstrijden, beiden tegen degradanten uit de Topklasse, veel geleerd en gaan vol goede moed verder in de competitie.29

Volgende week spelen we eerst op donderdag (20.00 uur) een bekerwedstrijd bij Avanti/Celeritas en zondag (13.00 uur) gaan we naar Oranje Wit, ook een lastige tegenstander.

Het 2e speelt tegelijkertijd, wegens de onmogelijke poule-indelingen, om 13.15 uur uit bij Rosolo.

Al met al een zonnig weekeinde, met weinig wedstrijdpunten, maar wel veel ervaring opgedaan!

30

Heumen in de 1e helft echt een maatJE te groot voor DAW.

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 112

DAW-korfbal begint competitie.

Afgelopen zaterdag 7 september begon de A1 aan hun eerste wedstrijd in de competitie.

Greenshot 2019 09 08 21.25.10Een vreemde wedstrijd qua uitslag, met 11-1 verliezen, maar wel de meeste doelkansen.

De opdrachten werden best goed uitgevoerd. We konden naar hartenlust leren van onze wijze van verdedigen en het niet voldoende scoren op afstand. De wedstrijd werd afgesloten met een stevige onweersbui. Al met al een zeer leerzame wedstrijd en de uitslag doet geen recht aan het vertoonde spel.

 

DAW-korfbal senioren 1 begon deze competitie als nieuwkomer in de hoofdklasse competitie en speelde tegen de ervaren ploeg Heumen die vorig seizoen degradeerde uit de Topklasse.21

Ondanks de goede analyse en afspraken die we hadden gemaakt, was er te veel respect en was Heumen in de 1e helft echt een maatJE te groot voor DAW. Met een ruststand van 10-2, een gemiste strafworp en te weinig raakschieten aan onze kant, moest er na de rust uit een ander vaatje getapt worden.

De afspraken werden nog eens goed doorgenomen en we gingen met goede moed aan de 2e helft beginnen.

Het verdedigen ging stukken beter en wij maakten de geboden kansen ook beter af. We wisten langzamerhand terug te komen en gaven Heumen veel minder ruimte om tempo te maken. De 2e helft werd in ieder geval winnend afgesloten, alhoewel we de 1e helft niet meer geheel konden goed maken. Als we naar de doelkansen kijken, speelden we zo goed als gelijk. In het aanvalsvak gelijk en in het verdedigingsvak 8 meer voor Heumen. Met een eindstand van 16-10 moesten we helaas tevreden zijn. Het scoren zal echt beter moeten.

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was wel even wennen om weer eens te verliezen, hier en daar ontbrak het nog aan lef en ook de coaching ging niet helemaal zoals het zou moeten.

Maar het tweede doel, ervaring opdoen en ervan leren is zeker gehaald.

 

Volgende week om 13.00 uur spelen we thuis tegen Stormvogels, ook een geduchte tegenstander. Daarvoor speelt het 2e haar eerste wedstrijd in de reserve Topcompetitie om 11.00 uur tegen Swift 2.

Het was een warme toernooi dag bij Be Quick

  • Geschreven door BW
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 360

Het was een warme toernooi dag bij Be Quick

Vandaag was de oudere jeugd te gast op het inmiddels 41e toernooi bij Be Quick. Als vanouds een goed georganiseerd evenement.

Voor DAW kwamen o.a. alle 3 de A-teams in actie. Voor deze groep moest de selectie nog plaatsvinden, dus spannend was het.

Door deze groep is, ondanks de hoge temperaturen, ontzettend hard gewerkt en hebben de 3 teams elkaar de gehele dag ondersteunt. De resultaten waren zeker niet slecht en zoals dat wordt gezegd “de dames groeide” gedurende de dag steeds verder en kregen duidelijk steeds meer zelfvertrouwen.

Ook voor de B1 de 1e wedstrijd onder de nieuwe coach en verder was er nog de B2 en B3 en C1 en C2.

Laten we vooral de leiding van vandaag niet vergeten, naast het coachen en begeleiden moesten er heel wat wedstrijden worden gefloten. Gelukkig hebben de dames van de A er ook een aantal voor hun rekening genomen. Een dikke pluim voor de leiding en scheidsrechters.

DE A1 en B1 gingen netjes met de beker naar huis. Beide een 1e plaats en de andere teams bezetten netjes 2e en 3e plaatsen.

Aan het einde van de dag met de meesten even op de foto, het was een mooie korfbal dag met DAW-jeugd in Nuland.

 

1

2

 

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

20

Greenshot 2019 08 25 10.06.44

De warming Up voor het seizoen 2019-2020 is begonnen.

1DAW SCHAIJK Korfbal

De warming Up voor het seizoen 2019-2020 is begonnen.

Waar vorige week de selectie al de 1e trainingen waren begonnen, zijn we dinsdag, ondanks de kermis om de hoek, met 24 junioren begonnen aan de selectietrainingen voor de A1-, 2 en 3. Voor de speelsters best spannend, wie komt er in welk team, krijg ik een kans of val ik terug in een lager team.

We zijn begonnen met een algemene (ouderwetse) warming up, gevolgd door een aantal specifieke korfbal vaardigheden. Aan het eind van de training, waar ontzettend goed en hard gewerkt is, sluiten we af met een paar partijtjes. Al met al een goede 1e training ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Komende weken zullen de trainsters en coaches van de A-jeugd zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Naast de selectietraining van het de A-jeugd is ook de B1 vol enthousiasme begonnen aan de 1e training. De B1 die dit jaar op het hoogste niveau gaat spelen gaan samen met trainer- coaches Anita en Carlijn proberen hoge ogen te gooien in de competitie.

2