Korfbalnieuws

Pupil v/d week: Lola Jolie Eijsten

  • Geschreven door Martijn Graauw
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 85

Naam: Lola Jolie Eijsten

Leeftijd: 8 jaar
Team: E3

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het heel leuk.

Wat vond je het leukst van de wedstrijd?
Alles vond ik leuk!

Wat vind je het leukst aan korfbal?
Alles! Het leukste is het scoren tijdens de trainingen en wedstrijden.

Wie vind je de beste speelster?
Alle speelsters van de E3 zijn goed!

Veel jubilarissen tijdens laatste ALV EMOS

Na het algemeen gedeelte van de ledenvergadering van DAW Schaijk, gingen de korfbalsters apart verder voor dat deel van de vergadering dat betrekking had op vorig seizoen. Nadat alle commissies kort aan het woord waren gekomen, was het tijd voor de jubilarissen. En dat waren er best veel dit keer. 

Anny Geurts-van Boekel was 50 jaar lid van zowel EMOS als de KNKV. Voor deze bijzondere mijlpaal ontving zij uit handen van (oud)voorzitter Marjon Vos een prachtig collier cadeau. Natuurlijk hoorde daar ook een mooie bos bloemen bij. Anny, hartelijk gefeliciteerd met dit jubileum!

Els van de Heuvel was 40 jaar lid. Hiervoor ontving zij een mooi Boeldje en een bos bloemen. Els, van harte gefeliciteerd!

Femke Peters en Eefke v.d. Linden-Rovers waren beide 25 jaar lid en omdat zij ook 25 jaar lid waren van de bond, ontvingen zij ook een mooi bondsspeldje. Femke en Eefke, hartelijk gefeliciteerd!

Daniëlle Pashouwers en Adrienne Beelen waren ook 25 jaar lid van EMOS, maar niet van de bond. Vandaar dat zij een mooie bos bloemen ontvingen voor dit mooie jubileum. Daniëlle en Adrienne, hartelijk gefeliciteerd!

Lieke Bongers, Kim Vogels-Ruijs, Ellen Korsten en Roos Janssen waren 12,5 jaar lid. Alleen Lieke kon aanwezig zijn. Lieke, hartelijk gefeliciteerd!

Dory Geurts was 12,5 (bestuurs)lid en werd hiervoor bedankt door Marjon.

Ten slot werd Jeanne van Breda nog hartelijk bedankt. Zij heeft járen lang verjaardagskaarten rond gebracht naar al onze jeugdleden. Jeanne bedankt hiervoor!

Hierna was het weer tijd voor het gezamenlijke deel van de vergadering en togen de korfbalsters weer terug naar de kantine.

IMG 20171128 WA0006IMG 20171128 WA0015IMG 20171128 WA0007IMG 20171128 WA0000IMG 20171128 WA0013IMG 20171128 WA0001IMG 20171128 WA0009IMG 20171128 WA0011

Vios - EMOS

  • Geschreven door Dory Geurts
  • Categorie: Korfbal Dames 1
  • Hits: 110

Op 26 november speelden de dames van EMOS 1 hun 3e competitiewedstrijd tegen Vios uit Ottersum. Plaats van handelen Sporthal De Meercamp in Oeffelt. De 1e 2 competitiewedstrijden werden gewonnen dus we waren erop gebrand om ook deze 3e wedstrijd winnend af te sluiten. De beginfase van de 1e helft hebben we met name moeten wennen aan het fysieke spel van de tegenstander. Vios kwam 2x op voorsprong maar beide keren werden deze gecounterd. Eerst maakte Dezie Timmers de 1-1 met een strafworp vervolgens trok Renske van Vugt de stand gelijk met een onehander. Vanaf dat moment kregen we verdedigend meer grip op het spel van de tegenstander en waren we aanvallend in staat langer in balbezit te blijven. Via 2 afstandsschoten van Anke vd Wijst, een afstandsschot van Vios en een wegtrekker van Renske van Vugt gingen we met een 3-5 stand rusten.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Vios creëerde weinig kansen meer door het goede verdedigen van Emos. Uiteindelijk wist Vios na rust nog 1 x te scoren. Via een wegtrekker van Femke vd Wijst, een doorloper van Dide vd Heijden en 3 afstandsschoten (Auke de Vent, Demy Geurts en Anke vd Wijst) werd een eindstand van 4-10 bereikt. Op het oog een ruime overwinning maar het was meer een overwinning die met heel veel geduld tot stand gekomen is. Deels omdat onze eigen afronding scherper had gemogen maar ook omdat we heel veel niet kregen in vrije worpen en strafworpen. De moeilijkheid zat hem in het omgaan met het fysieke spel van de tegenstander en de rust te  bewaren om de wedstrijd binnen te trekken. Dat is goed gelukt!

De volgende wedstrijd is zondag 3 december om 15:00 uur tegen Flash en wordt gespeeld in De Eeght in Schaijk.