Korfbalnieuws

DAW 1 Korfbal hervat competitie, na oud en nieuw, met winst.

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 87

Het is duidelijk, dat als DAW mee wil blijven doen voor de 1plaats elk weekeinde een finale is. Een punt verliezen betekent wellicht einde zicht op promotie.

Vandaag speelde DAW 1 tegen Rietvogels. Een niet te onderschatte ploeg die weliswaar onderaan staat met 1 punt, maar al vaker andere ploegen het flink moeilijk maakte.

DAW liep voor rust uit naar een 4-10 ruststand. Het doel om te scoren was in ieder geval voor de 1e helft gehaald. Hier en daar wat slordigheden, wat situaties waarbij de scheidsrechter niet altijd ingreep, maar verder ging het goed.

De 2e helft werd goed begonnen, de concentratie was er, maar het scoren viel stil. De wedstrijd werd steeds fysieker en dat ging niet ten goede van het spel. We misten een strafworp en vele kansen. Met een eindstand van 8-12 kunnen we min of meer tevreden zijn.

Volgende week staat de wedstrijd DAW-MKV in het programma. Om 12.15 uur zien we u graag voor deze voor DAW en MKV belangrijke wedstrijd. Bij winst doen we mee, bij verlies hebben we het niet meer in eigen hand.

Het 2e speelt dan om 10.30 tegen Swift. Na een goed begin van de competitie en nu wat verlieswedstrijden zijn ze er op gebrand om ook deze pot te winnen.

Pupil van de Week - Saskia Geurts van Kessel

  • Geschreven door Martijn de Graauw
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 131

Naam: Saskia Geurts van Kessel
Leeftijd: 8 jaar
Team: E3

1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het heel leuk! En ook een beetje spannend van te voren.

2. Wat vond je van de wedstrijd?
Leuk, DAW heeft gewonnen!

3. Wie vind je de beste speelster?
Ik vind Fay-Jewel een goede speelster. Ze kan goed schieten.

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het schieten tijdens de trainingen en wedstrijden.

5. Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
Gisteren hebben we niet gespeeld. Afgelopen woensdag wel. We hebben toen met 7-5 gewonnen van SPES.

6. Wil je zelf nog iets zeggen?
Nee.


Saskia, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

Saskia GeurtsvanKessel

DAW-korfbal pakt de 1e plek bij de A1 en senioren 1

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 210

DAW-korfbal pakt de 1e plek bij de A1 en senioren 1

B1 Hoofdklasse

De B1 startte haar wedstrijd zonder Fem, die helaas een blessure heeft, tegen SVOC. De B1 pakte de volle winst. Er werd lekker fanatiek gespeeld en op enkele foutjes na, was onze B1 de overheersende partij en won met 6-9.

A1 junioren

Even later trad de A1 aan tegen Altior, de koploper in deze poule. Ondanks het ontbreken van beide coaches, wisten de dames de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Met de complimenten van de tegenstander wisten onze dames nipt te winnen van Altior met 9-10.

DAW2 Res Topklasse

Het 2e team moest vandaag aantreden tegen de koploper in deze poule. Het sterk en snel spelende Rosolo was net een maatje te groot voor DAW. Onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter wist DAW tot aan de rust goed bij te blijven. Na rust liep Rosolo uit, maar na 12 minuten wisten we weer terug te komen en leek het erop dat we gingen aansluiten. Door het uitvallen van Lisa en het missen van de concentratie sloeg Rosolo toe. We moesten genoegen nemen met een einduitslag van 11-17. Weliswaar vertekend, maar wel verdiend door Rosolo.

Senioren 1 DAW-KorfbalGreenshot 2019 12 15 22.01.27kopie

Na de uitglijder vorige week, moest het 1e vandaag laten zien dat er nog steeds kampioensaspiraties zijn. Weliswaar zitten wij in een sterke poule met meerdere kanshebbers voor de 1e plaats, maar meedoen kunnen we zeker.

DAW 1 begon de wedstrijd goed en wist vrij snel uit te lopen naar een 5-1 voorsprong. Mede door wat nonchalance en concentratieverlies, kregen we 2 strafworpen en een vrije worp tegen vlak voor rust. Annerieke, die na een langdurige blessure terug is, wist in diezelfde minuut nog op afstand te scoren. Ruststand 8-6. 

In de rust hebben we de concentratie weer even op scherp gezet en wordt er direct gescoord. Odisco bleef goed partij geven en komt tot 2 keer toe terug op 1 doelpunt verschil. Na wat tactische omzettingen in de aanval, lukte het ineens wel en speelt DAW 1 de wedstrijd goed uit. DAW wint verdiend met 15-11 en pakt voorlopig de kop van de ranglijst.

De komende week speelt het 2e nog een uitwedstrijd en gaan we verder allemaal genieten van een kort kerst reces.