Korfbalnieuws

Ook Emos 3 najaarskampioen!!

  • Geschreven door Loes v/d Hoogen
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 90

Na een aantal jeugdteams is nu ook Emos 3 najaarskampioen geworden. Op dinsdag 10 oktober speelde Emos 3 haar aller laatste wedstrijd op het “Emos-veld” of ook wel het natte, blubberige, hobbelige veld. Op naar kunstgras!

Emos 3 speelde die avond tegen Fortuna ’74/ Playing Girls 2, voor deze dames stond niets meer op het spel, maar de dames van Emos stonden nog 2 punten achter op de nummer 1 van de poule; Be Quick 4. Zij hadden al één wedstrijd meer gekorfbald en waren klaar met de competitie. Wel had Emos een hoger doelsaldo voor aanvang van de wedstrijd. Belangrijk was dus om de winnende 2 punten in Schaijk te houden. 

Emos C1 speelde vooraf ook hun kampioenswedstrijd met erg veel publiek, wij hoopte op ook wat publiek. Echter waren het niet de supporters van Emos 3 die het veld op kwamen lopen, maar Be Quick 4 stapte het emos-veld op. Zij wilden natuurlijk kijken of het kampioenschap in hun handen bleef. 

Na het start signaal (met toch nog een aantal emossupporters aan de kant) ging Emos goed van start. Ze creëerde mooie aanvallen en de verdediging stond strak. De ballen vlogen in de korf en een aantal minuten voor rust stond het al 9-0. Net voor de rust scoorde de tegenstander de 9-1. Be Quick droop ondertussen af. 

Na rust voelden de dames van Emos 3 het kampioenschap al, het scoren werd moeilijker. Fortuna ‘ 74/ Playing Girls stonden strakker te verdedigen en met een aantal goede wissels werd het Emos moeilijker gemaakt om tot scoren te komen. Uiteindelijk won Emos 3 met 13-2 en werden zij kampioen van de najaarscompetitie 2017. Natuurlijk klonk het clublied; "Emos wordt kampioen!!!” en de champagne werd ontkurkt. Ook werd er nog snel een foto gemaakt. En of het nou toch een vinger voor de lens was of de rook van al het vuurwerk van onze supporters, wij laten het in het midden.. Nu een weekje rust en daarna gaan wij ons weer voorbereiden op de zaalcompetitie. 

Publiek bedankt! Hopelijk tot in de zaal.

EMOS C1 kampioen na winst tegen Be Quick

  • Geschreven door Joanie Vissers
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 583

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Beide teams hebben alles gewonnen, dus degene die wint is kampioen! Meteen in de eerste minuut komt Emos op voorsprong door een doorloopbal van Fem. Er wordt goed samen gespeeld en Guusje maakt er 2-0 van! Be Quick weet iets terug te doen en scoort 2-1. Er volgen veel mooie kansen voor Emos met veel afstandschoten en uiteindelijk scoort Jinte met een mooi afstandschot de 3-1. Er wordt goed en fel gespeeld en door doelpunten van Be Quick en Guusje is de ruststand 4-2 voor Emos. Na de rust wordt er aan beide kanten goed verdedigd, maar na 10 minuten scoort Be Quick toch via een afstandschot de 4-3. Nu wordt het echt spannend , maar de meiden van Emos verdedigen heel goed en laten het kampioenschap niet meer schieten!

Echt een hele knappe prestatie van dit nieuwe team dat is samengesteld uit speelsters van de C1, C2, C3 en D1 van vorig jaar. Proficiat Floor, Jinte, Fem, Vera, Guusje, Jip, Iris, Nikki, Nienke en Veerle!

Emos C1 kampioen2

EMOS 1 - Nijnsel 1: een wedstrijd met 2 gezichten

  • Geschreven door Ronald van den Brink
  • Categorie: Korfbal Dames 1
  • Hits: 85

Het in een compleet nieuw tenue spelend Emos kende een flitsende start tegen Nijnsel. Binnen 15 minuten keken de dames tegen een 4-0 voorsprong aan die opgebouwd werd door het neerzetten van mooie en gevarieerde aanvallen. Deze flitsende start kon in de 1e helft echter geen vervolg krijgen. De tegenstander veranderde iets in het spel en het spelbeeld werd rommeliger. Hierin gingen we teveel mee. Ook werd er veelal gekeken op het creëren van een kleine kans (doorbraak) en werd het afstandschot wat minder gebruikt. De kansen die we in deze fase kregen werden echter mondjesmaat benut. Uiteindelijk wisten beide ploegen voor rust nog 2x te scoren en werd de rust ingegaan met een 6-2 voorsprong.


In de rust is aangegeven meer gebruik te gaan maken van het schot en zelf het tempo te gaan bepalen in de aanval. Om zo tot meer kansen te komen. Daarnaast moesten de gecreëerde kansen beter benut worden. Na rust was het in de 1e de beste aanval raak voor Emos, 7-2 en alle voorteken waren er om verder weg te lopen van de tegenstander. Na 11 minuten in de 2e helft viel Carlijn vd Hoogen uit met een heel nare blessure. Dit zorgde ervoor dat Emos even van slag was. Hierdoor kon Nijnsel dichterbij komen en zelfs gelijk maken. Uiteindelijk maakte Liza de Groot, na een goede aanval, van afstand de winnende 8-7. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten. Enerzijds de goede fase aan het begin van de wedstrijd en direct na rust, anderzijds lieten de dames teveel mogelijkheden liggen om de wedstrijd in het slot te gooien en eerder te beslissen waardoor het alsnog te spannend werd.

De doelpunten werden gemaakt door:
Femke v/d Wijst (2). Renske van Vugt (2), Liza de Groot (2) Dezie Timmers en Anke v/d Wijst (beide 1)

Volgende week speelt EMOS de laatste buitenwedstrijd in en tegen Merselo (10.45 uur).

20171008 EMOS Nijnsel1

20171008 EMOS Nijnsel220171008 EMOS Nijnsel3

Pupil van de week (week 40)

Op 8 oktober was Elien Peters onze pupil van de week. Elien is 8 jaar en speelt in de E3.

Wat vind je t leukste aan korfbal?
Um dat het een teamsport is en dat alle meisjes van de klas erbij zitten. leuke sport om te doen.
 
Wat vond je van de wedstrijd?
Leuk, want we hebben gewonnen.
 
Wie vind je de beste speelster?
Ik vond alle speelsters heel goed!
 
Vond je het leuk om pupil v/d week te zijn? 
Ik vond alles leuk. Ik vond het leuk om de bal te krijgen!