• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Vandaag opende Laure, als pupil van de week, de wedstrijd met een mooie rake doorloopbal. Het teken voor de dames dat goede voorbeeld te volgen.

De afspraken; het consequent zijn en elkaar coachen, werden goed nagekomen. Dit resulteerde in een doelpuntloze 1e helft voor de tegenstander Klimop. Met gevarieerde aanvallen wist DAW 6x te scoren. De strafworpen werden goed benut en wegloop acties leverden mooie doelpunten op.

a2b29faa 1aa2 4330 94bf 40e987eaf5d7In en na de rust werden de toffeetjes verdeeld en wist Laure daarmee eindelijk haar losse tand eruit te krijgen.

Het was vandaag zaak om juist in de 2e helft geconsenteerd te blijven en zoveel mogelijk de opdrachten uit te voeren. Juist daar ging het in de afgelopen weken eens minder. Direct na rust werd er gescoord; 7-0. We waren er even wat minder bij en de tegenstander ging op een andere wijze aanvallen.

Het instellen daarop duurde net even te lang en Klimop scoorde 3x achtereen. DAW pakte de draad weer op en scoorde 8-, 9-, en 10-3, daarmee was de wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd wist Klimop nog 1x te scoren en zette daarmee de eindstand op 10-4.

Laure heeft vandaag gescoord en een tand verloren, maar “Juf” Dezie had het helemaal in de hand.

Het tweede speelde vandaag tegen de ervaren Korfrakkers. In de 1e helft wist DAW 2 goed bij te blijven en werd er om en om gescoord. Vlak voor rust liepen de Korfrakkers wat uit naar 3-6.

Na rust werd de aansluitingstreffer gescoord, maar even daarna scoorde Korfrakkers 2x op afstand. Het was in ieder geval een gelijkwaardige wedstrijd, die uiteindelijk met 7-11 in het voordeel van korfrakkers werd beslist.

Volgende week speelt het 2e thuis tegen Swift en gaat het 1e naar SVOC, momenteel de ongeslagen koploper.

Al met al een mooie korfbal zondag op de mooie accommodatie van DAW-Schaijk.