• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW laat SVOC in mineur achter en pakt verdiend de winst!

Afbeelding1DAW en SVOC, tot vandaag de koploper, waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar, zeker in de 1e helft, aardig in bedwang.

SVOC was net even alerter in de kleine kansen en waren fysiek sterker. Tot de 22e minuut ging het gelijk op en werd er om en om gescoord, waar SVOC steeds een punt voorsprong nam.

DAW raakte steeds beter ingespeeld op het aanvallende spel van SVOC en werd sterker en sterker in de 1-1 duels. Het zelfvertrouwen nam toe en vlak voor rust, na het missen van een strafworp, scoorde Dezie op afstand 7-7. Even later scoorde de goed spelende Carlijn op afstand. De 1e keer in de wedstrijd dat we de voorsprong pakte.

In de rust nog wat afspraken gemaakt; het aanvallende spel iets aan te passen, wat meer rust brengen en wachten op de fout van de tegenstander. Ook op het fysieke spel werd wat beter geanticipeerd, de scheidsrechter floot in deze fase teveel voor de 2e overtreding, maar DAW behield de rust.

Ook in de 2e helft werd om en om gescoord, maar langzamerhand kreeg DAW steeds meer grip op de verdediging en kon rustig vanuit de gelijke stand van 11-11 uitbouwen naar 11-14.

Het laatste doelpunt was een mooie combinatie en werd uitstekend afgerond met de medewerking van “Jansen”.

Het mooie is dat bij DAW in deze wedstrijd door alle speelsters is gescoord. Samen staan we sterk.

Het 2e pakt een belangrijk punt.

Ook het 2e deed vandaag goede zaken. Speelde een goede wedstrijd tegen Swift en haalde mooi een punt binnen. 10-10 een mooie uitslag.