Vandaag speelde het 2e en het 1e team thuis tegen respectievelijk Spes 2 en BMC 1, medekoploper in de overgangsklasse.

DAW had nog iets goed te maken na de mindere prestatie van vorige week en het 2e wilde graag mee blijven doen in de poule van de reserve topklasse.

022DSC01136Be Quick A1 – DAW A1.

Ook zaterdag was er korfbal, de junioren A1 mochten spelen tegen Be Quick uit Nuland.

De A1 getraind door speelsters van het 1e (die momenteel met nog 6 anderen ook de trainerscursus volgen) wilde graag presteren. Er was hard en goed getraind en in de warming up ging bijna alles erin.

021DSC01138

DAW begon goed; hield in de aanval vele malen de rebound en stapelde kans op kans. Helaas wilde het scoren niet lukken en dat werd verder op in de wedstrijd fataal. Waar de wedstrijd gelijk opging, ik telde ongeveer gelijke

aantallen in scoringskansen, scoorde Be Quick elke kans raak en bleef DAW A1 steken op één doelpunt. Met een zeer geflatteerde uitslag van 14-1 tot gevolg. We zagen veel punten die we zeker op de training gaan aanpakken, maar slecht gespeeld werd er zeker niet.

DAW 2- SPES 2

Het 2e team speelde tegen Spes, die met 4 speelsters uit het 1aantrad, wilde de punten binnenslepen. Tot aan de rust ging de strijd gelijk op, Spes scoorde en DAW sloot aan. Vlak voor rust komt DAW zelfs op voorsprong, maar scoorde Spes weer op afstand de gelijkmaker. Met 5-5 gingen de meiden de rust in.

In de tweede helft wilde het scoren aan beide kanten niet meer lukken, de verdedigingen zaten goed dicht. Spes wisselde zelf in een keer 3 speelsters en kwam vak voor het einde nog voor. Maar evenals vorige week weet de ploeg de wedstrijd goed uit te spelen en scoorde met een strafworp de verdiende gelijkmaker. Ondanks al het wisselen bij Spes op Eefke, was zij vandaag niet aan banden te leggen. Als aanvoerster van het team scoorde zij maar liefst 5 van de 8 doelpunten.

DAW 1-BMC.

019IMG 3246

De trainingen van afgelopen week waren erop gericht om in acties te reageren op de tegenstander. In de verdediging niet te veel schotruimte geven en in de aanval de tegenstander dwingen om keuzes te maken.

Het eerste schot van Dide op afstand in de 1e minuut was raak. Dit was de aanzet voor een goede wedstrijd, waar het zelfvertrouwen groeide en groeide. Net als tegen SVOC werd er goed geanticipeerd op de tegenstander en werd voorkomen dat we reageerde op het fysieke spel van de tegenstander. Tot aan de rust bouwde we rustig uit en kregen we alleen nog een paar doelpunten tegen op afstand. Ruststand 7-5. In de rust hebben we dat nog even recht gezet en in de tweede helft kwam BMC niet meer in haar spel.

DAW liep uit naar 4 doelpunten verschil en de wedstrijd leek gespeeld. Toch laten we BMC nog even terugkomen, maar door consequent de afspraken uit te voeren lopen we uit naar een eindstand van 16-8.

Waar de afgelopen weken nog wel eens een strafworp werd gemist, scoorde we vandaag in beide vakken 100%. Dide 3x en ook Maud heeft het weer te pakken en scoorde ook 3x.

Vandaag wist Dide 5x te scoren en weer, dat is het sterke punt, scoorde alle dames wel een keer.

020IMG 32441e helft veld zit erop

De eerste helft van de veldcompetitie zit erop. We kunnen met trots en tevredenheid terugkijken op deze 1e helft.

Het 2e team eindigt op een verdienstelijk 3e plaats en laat zien in de reserve topklasse niet onder te doen voor de andere ploegen. Zo meteen in de zaal gaan zij spelen met de schotklok, weer een nieuwe en interessante ervaring.

Het 1net als het 2gepromoveerd naar de overgangsklasse pakt verdienstelijk de 2e plek. De twee verloren wedstrijden waren niet echt nodig, dus nog iets meer stabiliteit en nog wat slimmer spelen, is het motto voor de tweede helft van de veldcompetitie.