• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW trap het jaar af met de 1e trainingen.

KT2 korfbaltrainerscursus.


142IMG 3573

Op donderdag trainde de B1 gevolgd door het 3e waar Laura bezig was met haar praktijkopdracht voor de KT2-trainerscursus.

In deze cursus wordt met name het nieuwe trainen gedoceerd en dienen de cursisten meer dan ooit bezig te zijn met motiveren, stimuleren en begeleiden.

141IMG 3574

Voor DAW zijn momenteel 8 cursisten actief in de cursus. Uitgaande van de 4 hoofdacties leren de cursisten in 4 avonden de nieuwe leertechnieken.

We onderscheiden dan vier hoofdacties binnen het korfbal:

  • scoren en het voorkomen daarvan;
  • vrijspelen tot scoren en het voorkomen daarvan;
  • vrij-passen tot scoren en het voorkomen daarvan;
  • in balbezit blijven (na schot) en het voorkomen daarvan.

De rol van de trainer is daarbij wat anders geworden en met name dient de trainer de kennis en vaardigheid van de groep te gebruiken. Waar het kan vraagt men de speelsters om hun inzicht en vult men waar nodig.

In de praktijk houdt dat in: meer vragenderwijs trainen/coachen. Het aanleren en onderhouden van techniek is weliswaar niet weggevallen, maar het geven van inzicht en begeleiden van het leren staat voorop.

 

140IMG 0022
Vios B1-DAW B1

Op zaterdag 5 januari mocht ik mee als gastcoach bij de B1.

De thuiswedstrijd was nipt met 1 doelpunt verloren dus de meiden waren erop gebrand vandaag te winnen. Helaas was dat niet het geval en lijkt de eindstand van 7-3 op een flinke nederlaag.

In de beginfase kregen we het 1e doelpunt ongelukkig tegen en wist DAW in het daaropvolgende kwartier vele doelkansen te creƫren, maar ze gingen er niet in. DAW speelde iets te ver van de korf en VIPOS was fysieker en alerter in het verdedigen. Op dat moment waren de doelkansen ver in het voordeel van DAW maar het was Vios die wel scoorde. In de aanval was Vios attenter en wist de kansen feilloos te benutten. Pas in de 2e helft na het missen van een strafworp en 1 vrije worp die ook niets opleverde, werd weliswaar weer een strafworp gemist maar werd wel gescoord uit de rebound. Uiteindelijk een geflatteerde 7-3. Er is door de meiden goed gewerkt en het was leuk, ook met een fanatieke moeder op de bank, dit team te coachen.139IMG 3583