• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW-Clinic voor jeugdleden

186148DSC01246Op woensdag 16 januari heeft de hoofdtrainer van DAW-Korfbal, samen met de jeugdleiding voor een aantal jeugdteams een mini-clinic verzorgd met als thema: balbehandeling en schot.

Als eerste gingen 25 meisjes van de pupillen E van start, daarna was het de beurt aan pupillen D die met een groep van 20 kinderen deelnamen. De avond werd afgesloten met meiden van de aspiranten B1 en de junioren A2. Ook de leiding van de betreffende teams was hierbij aanwezig.

Het is ontzettend leuk om te zien hoe een groep van mini-korfbalsters, al of niet in het bijzijn van de ouders, dolenthousiast bezig is met het korfbalspelletje.

Naast het aanleren, en met name ook afleren van verkeerde baltechniek, ging het om scoren, plezier en het coachen van de jeugdleiding.

Als 1e mochten de meiden ervaren hoe het lichaam kan mee- maar ook tegen werken en hoe je je lichaam, armen en benen kunt gebruiken bij het schieten.

Na wat jolig uitproberen in een cirkel om al zittend te schieten, zijn we bezig geweest met de balbehandeling. Hoe pak je de bal vast, hoe vang je de bal en wat is je stand van de handen. Daarnaast werd voorgedaan wat het effect op de bal betekent. Het vasthouden en sturen (richten) en vooral nawijzen van de bal werd uitgebreid beoefend.

Na de theorie, maar vooral het uitproberen, zijn we alle kinderen individueel gaan corrigeren en merk je dat dit verschrikkelijk snel wordt opgepakt.187152DSC01252

Na het gooien en vangen, welk been staat voor, en strek je bij het vangen en gooien goed je armen, werd een schietwedstrijd ter afsluiting van het 1e deel enthousiast uitgevoerd.

Daarna zijn we het iets moeilijker gaan maken en mochten de kinderen proberen een uitwijkbeweging te maken. Het is ontzettend leuk om te zien dat na een paar keer proberen de uitvoering goed wordt gedaan en dat zelfs de pupillen al een beetje kunnen uitstappen.

Tot slot hebben we het juichen beoefend, als we goed schieten gaan we scoren en kunnen we ook juichen. Hoe ouder de groep hoe beter het uitdraaien van de handen voor het tegeneffect van de bal ging.

194183DSC01311Bij de 3e groep was het enthousiasme niet minder, zijn we samen goed bezig geweest met het gebruik van het lichaam, de goede balbehandeling en scoren.

Over een paar weken zijn de meiden van de C aan de beurt.