Presentatie2DAW pakt punten in spannende wedstrijd op een spectaculaire manier!

Bij DAW Schaijk was het op zondag 26 mei slotdag en daarbij waren alle sponsoren uitgenodigd. Eerst ging DAW met z’n alle gezamenlijk aan het ontbijt en daarna rustig voorbereiden op de wedstrijd. Er was afgelopen week, in het vervolg op de goede wedstrijd tegen Klimop, hard en goed getraind. We hadden de analyses van de tegenstander goed in het koppie en de voorbereiding was, ondanks wat kleine blessures, oké. Natuurlijk waren de dames van DAW Schaijk zenuwachtig. Van promotie uit de eerste klasse, nu spelen om de 1e plaats in de poule in de overgangsklasse. Laatst nog besproken: wat hebben dit jaar goed opgepakt, wat gaat er beter? Het antwoord daarop is dat we meer ervaring hebben!

De wedstrijd ging goed van start, in hoog tempo wisselde het spel zich af en DAW wist gelijk op een voorspong van 2 doelpunten te komen. I.p.v. de rust te nemen lieten wij ons opjagen en wist SVOC, door fysiek goed te staan, ons in gedrang te brengen. Mede door balverlies bij het opbrengen en wat domme foutjes, wisten we de 1e helft niet goed in ons spel te komen. SVOC liep met mooie acties uit naar een 4-9 voorspong en de dames van DAW lieten het koppie hangen. Het zelfvertrouwen was weg.

In de rust eigenlijk maar één ding besproken: “het zelfvertrouwen”. Verder wat afspraken gemaakt m.b.t. het gebruiken van het lichaam en meer druk op het goede spel van SVOC zetten. Na 3 minuten scoorde DAW 5-9 en even later werd het 6-9. Het spel werd beter en beter en SVOC kwam er niet meer uit. Mede door onze verdedigende druk en meer rust in de aanval, wisten we SVOC van het scoren af te houden en komen we met nog 19 minuten te spelen gelijk 9-9.

Daarna treedt er een lastige fase in de wedstrijd aan. Verder gaan voor de winst of gokken op een gelijk spel, voor ons genoeg in de onderlinge strijd met SVOC. De uitstekend fluitende, maar ook begeleidende pratende scheidsrechter, hield het goed in de gaten en moest ons zelfs bestraffen wegens tijdrekken. Mede door het geduld van onze aanval en het uitstekend verdedigen, leek 9-9 de einduitslag. Maar Liza, die ook op de trainingen al lekker scoort, pakt het laatste doelpunt en we winnen met 10-9.

Saillant detail: in de 1e helft scoort SVOC 9 doelpunten en in de 2e helft door het uitstekend druk zetten van DAW, scoorden zij er 0. Voor DAW scoorde, evenals voorgaande weken, bijna iedereen. Femke die de wedstrijd speelde met een ontstoken teen, die het tot een paar minuten volhield, scoorde zelfs 3x.230IMG 4161

Voor de sponsors een goede dag: DAW- Korfbal en Voetbal pakken de winst en wij gaan op naar de volgende finalewedstrijd. Nog twee te gaan!

Volgende week spelen we thuis om 11.00 tegen Flamingo’s. Ons trouwe en in grote aantallen opgekomen publiek van vandaag zien we graag volgende week weer terug voor hopelijk weer een spannende pot.