• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW-korfbal begint competitie.

Afgelopen zaterdag 7 september begon de A1 aan hun eerste wedstrijd in de competitie.

Greenshot 2019 09 08 21.25.10Een vreemde wedstrijd qua uitslag, met 11-1 verliezen, maar wel de meeste doelkansen.

De opdrachten werden best goed uitgevoerd. We konden naar hartenlust leren van onze wijze van verdedigen en het niet voldoende scoren op afstand. De wedstrijd werd afgesloten met een stevige onweersbui. Al met al een zeer leerzame wedstrijd en de uitslag doet geen recht aan het vertoonde spel.

DAW-korfbal senioren 1 begon deze competitie als nieuwkomer in de hoofdklasse competitie en speelde tegen de ervaren ploeg Heumen die vorig seizoen degradeerde uit de Topklasse.21

Ondanks de goede analyse en afspraken die we hadden gemaakt, was er te veel respect en was Heumen in de 1e helft echt een maatJE te groot voor DAW. Met een ruststand van 10-2, een gemiste strafworp en te weinig raakschieten aan onze kant, moest er na de rust uit een ander vaatje getapt worden.

De afspraken werden nog eens goed doorgenomen en we gingen met goede moed aan de 2e helft beginnen.

Het verdedigen ging stukken beter en wij maakten de geboden kansen ook beter af. We wisten langzamerhand terug te komen en gaven Heumen veel minder ruimte om tempo te maken. De 2e helft werd in ieder geval winnend afgesloten, alhoewel we de 1e helft niet meer geheel konden goed maken. Als we naar de doelkansen kijken, speelden we zo goed als gelijk. In het aanvalsvak gelijk en in het verdedigingsvak 8 meer voor Heumen. Met een eindstand van 16-10 moesten we helaas tevreden zijn. Het scoren zal echt beter moeten.

22

Het was wel even wennen om weer eens te verliezen, hier en daar ontbrak het nog aan lef en ook de coaching ging niet helemaal zoals het zou moeten.

Maar het tweede doel, ervaring opdoen en ervan leren is zeker gehaald.

Volgende week om 13.00 uur spelen we thuis tegen Stormvogels, ook een geduchte tegenstander. Daarvoor speelt het 2e haar eerste wedstrijd in de reserve Topcompetitie om 11.00 uur tegen Swift 2.