• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW doet elke week meer ervaringen op.

Tot nu toe wil het winnen van wedstrijden nog niet erg lukken. Samen blijven we hard trainen en elke ervaring die we nu wekelijks opdoen, draagt weer bij aan het herwinnen van ons zelfvertrouwen.

We komen met name in het begin van de wedstrijd nog tekort, laten ons te snel overrompelen en durven dan geen meer druk te geven. M.b.t. het creëren van doelkansen mogen we zeker niet klagen, het scoren ervan echter wel. Dan is de (fysieke) druk van de tegenstander erg hoog en gaan we het e.e.a. forceren. Ook individueel zijn we hier en daar wat minder. Zoals de coach van de tegenpartij al aangaf, een jaartje leren in de hoofdklasse is een traject van vallen en weer opstaan.

Deze week zagen we de junioren 88 doelkansen creëren maar niet winnen, had het 2e een hele kluif aan Rosolo en verloor het 1e fors. Maar de toekomst komt eraan. 32

De foto van onze kleinste DAW’ertjes zegt al genoeg, netjes op een rijtje de strafworpen nemen.

3133

Het 1e ging op deze zonnige zondag op weg naar Leunen. Oranje-wit was een bekende voor de meiden. Al snel in de wedstrijd stonden we met 4-0 achter. Door het niet verdedigen zoals was afgesproken en onoplettendheid, was deze achterstand even een klap in het gezicht. Vanaf dit moment ging het beter. DAW wist wat terug te doen en kon zich meer vinden in het aanvallende spel van oranje-wit. Oranje-wit was fel en speelde erg fysiek. Hier wisten wij steeds beter op te reageren. Maud en Anke konden allebei een mooi afstandsschot scoren. We gingen de rust in met een achterstand van 7-3.

In de rust besproken wat wij anders konden doen en dat we deze wedstrijd nog niet zomaar verloren hadden. Helaas, viel het er bij oranje-wit goed in de korf en vonden wij het gat niet meer. Birte maakte haar debuut, mede door de blessure van Dide, in het eerste en kon 10 minuten mee ballen. Het scoringspercentage mag bij ons zeker beter gezien de uitslag van 15-5. Een wedstrijd waar we veel van hebben geleerd.

Komende week (donderdagavond 20.00 uur) spelen we thuis al de return tegen Heumen en zondag spelen het 1e en 2e weer samen tegelijkertijd uit.