• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

191458ed 4bbf 4658 bc8a f5fc1769b29fDAW Schaijk B1 speelt haar 1e wedstrijd in de hoofdklasse.

Vandaag is het zover, onze 1e wedstrijd in de hoofdklasse. De meiden hebben er allemaal zin in en vinden het ook wel spannend. Wat kunnen we verwachten, hoe is niveau? We spelen tegen Swift uit Velden in de sporthal in Zeeland. We krijgen voor het eerst een onafhankelijke scheidsrechter van de KNKV.

We beginnen meteen fel aan de wedstrijd, iets te fel want er worden met name onder de korf en in de buurt van de korf wat overtredingen gemaakt/uitgelokt door Swift en na 5 minuten staan we al met 4-1 achter. Het tempo ligt hoog, de scheidsrechter fluit hard en veel, maar we blijven snel en slim spelen en zorgen dat we onze tegenstanders onder de korf niet meer hinderen. Door een strafworp en een paar mooie schoten van afstand komen we terug tot 4-4. Maar terwijl wij nog staan te juichen ligt de bal er aan de andere kant alweer in. Voor we het weten is het alweer 4-7 voor Swift. Er wordt goed gespeeld met veel kansen voor ons, maar we gaan de rust in met een 5-10 achterstand. Tijdens de rust hebben we wat overtredingen besproken en wat tips gegeven m.b.t. het verdedigen.

Na de rust hebben we meer vertrouwen, creƫren we veel kansen en scoren we veel van afstand. We zijn fel op de bal, zitten er vaker tussen en komen zelfs terug tot 10-12. Jammer genoeg zijn we weer niet alert genoeg bij de omschakeling waardoor het 10-13 wordt en we niet dichterbij komen.

De einduitslag wordt uiteindelijk 12-14. Op zich een resultaat om trots op te zijn. De tweede helft hebben we gewonnen en we hebben er veel van geleerd.

Doelpunten DAW: Guusje 4x, Vera 4x, Fem 2x, Britt 1x en Jinte 1x