• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Een lange, maar succesvolle, korfbaldag

Vandaag twee uitwedstrijden voor het 1e en 2e team van DAW. Mede door nog wat blessures en een vakantietripje, waren we niet compleet. Met veel passen en meten konden we de twee wedstrijden met voldoende speelsters spelen.

Bij het 1e komt Dide goed terug van een lange vervelende nekblessure en is Annerieke er nog even uit met een enkelblessure.

Bij het 2e blesseerde Bo haar vinger op de training en was Isa op vriendinnenweekeinde.

Maar samen zijn we één team en hebben we elkaar prima geholpen.

Be Quick 2 – DAW 2 Res. Topklasse.51

In deze klasse is Be Quick een lastige tegenstander, waar pas één keer eerder van was gewonnen. Voorafgaand aan de wedstrijd de afspraak gemaakt kort te verdedigen en wat blijkt ook Be Quick zat er zeer kort op. Na een gelijk opgaand begin van de wedstrijd 1-1 en 2-2, wist DAW met twee doelpunten op afstand uit te lopen. Vlak voor rust scoorde Be Quick nog met een slim wegtrekballetje, maar DAW rook haar kansen.

Na rust wordt er zeer strak aan beide kanten verdedigd en wordt er gedurende 7 minuten niet gescoord. Be Quick maakt gelijk, maar Eefke knalt binnen 1 minuut op afstand. Nog een keer komt Be Quick langszij, maar mede door de hoge baldruk en het kort volgen, speelde Be Quick geforceerd. Het rustige opbrengen van de bal gaat nu goed en Be Quick zakt uiteindelijk in. DAW loopt met een strafworp en mooie wegtrekactie weer uit naar 2 verschil. Be Quick komt met nog 8 minuten te spelen weer op een punt verschil. Daarna scoort DAW tweemaal op rij en de tweede overwinning op rij is binnen. Eindstand 6-9.

Voor DAW 2 scoorde: Eefke 3x, Pleun 2x, Tessa, Nicole, Lisa en Renske elk 1x.

Het was nog lang onrustig bij DAW 2.

Tovido-DAW 1. Overgangsklasse

52Aan Tovido hadden we nog slechte herinneringen van vorig veldseizoen, we waren dus gewaarschuwd. DAW begon niet goed genoeg aan de wedstrijd, het verdedigen ging niet naar wens en moest in de 1e helft met een time-out worden bijgesteld.

Bij een 3-3 halverwege de 1e helft, krijgt DAW meer vat op het spel en weten we de 1e helft met twee doelpunten verschil af te sluiten. Dide, die voor het eerst weer een helft kon spelen, zat goed in de wedstrijd en scoorde alle 3 de strafworpen gedecideerd.

Met nog 10 minuten in de 2e helft heeft zij weer de weg terug succesvol ingeslagen. In de 2e helft nog een raar doelpunt tegen door het partij roepen van de aanval. Scheids greep niet in en even was er weer concentratieverlies. In de loop van de 2e helft scoort Tovido nog eenmaal de aansluitingstreffer, maar daarna liep DAW uit naar 4 doelpunten verschil. Eindstand 7-11

Voor DAW scoorde: Dide 3x, Anke 2x, Demy, Liza, Carlijn, Maud, Renske en Femke elk 1x.

Conclusie, gewonnen, het scoren moet echt beter.