• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Scoren geeft je vleugels; aldus de slogan van afgelopen zondag

dawschaijk logo vleugels

Het 1e van DAW heeft de eerste helft van de binnen competitie achter de rug en begint nu aan haar tweede helft. De thuiswedstrijd tegen Tovido stond op het programma. We waren na de afgelopen weken gebrand om te winnen.

De wedstrijd begon erg goed aan de kant van DAW. We wisten vrij snel een voorsprong van 5-1 te creëren.  Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar. Er ontstonden hele mooie aanvallen, die goed werden afgerond. De verdediging stond strak en goed te verdedigen, waardoor de goede aanvallen een mooie verdiensten waren. Dit zorgde voor plezier tijdens het korfballen. De rust gingen we in met een fijne voorsprong van 10-2.

In de rust besproken dat het belangrijk is om dit vast te blijven houden en in de concentratie te blijven. Iets wat lastig is, als je op een fijne voorsprong staat. De verdediging moest er een schepje bovenop doen en aanvallend was de opdracht om oefeningen van de training uit te voeren.

Na de rust gingen we ervoor en bleven wij scoren. Er werden zowel afstandsschoten als doorloopballen gescoord, erg wisselende aanvallen dus. Fijn dat ook de strafworpen er deze week wel invielen. Zo ervaarden wij ook dat zodra wij lekker spelen en plezier hebben het vele malen beter gaat. Dit is ook te zien aan de doelpogingen. DAW creëerde 102 kansen, terwijl Tovido er 53 creëerde. Onze voorsprong kwam niet meer in gevaar en de wedstrijd eindigde in een stand van 22-6. Een wedstrijd met veel doelpunten van verschillende meiden.

Scoren gaf ons in deze wedstrijd vleugels en we vlogen door de wedstrijd heen. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen DSV om 12:30 op het programma.

Het 2e speelde de return tegen Be Quick.

De 1e wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen. Deze wedstrijd was fel en daar wist Be Quick van te profiteren. DAW 2 creëerde wel de kansen (72 versus 51 voor Be Quick), maar wist te weinig te scoren. Omdat het blok van Be Quick niet werd afgefloten wisten zij op die manier heel wat kansen te verzilveren. De komende weken zijn we weer compleet en moeten we zien met het trainen het scoren beter af te ronden.