DAW SCHAIJK Korfbal A1 legt fundament voor kampioenschap.

Vandaag 7 maart 2020 speelde DAW A1 Korfbal tegen de directe concurrent Altior.6

Na een paar weken van onregelmatig trainen (carnaval en after carnavals dipjes) is er gisterenavond hard getraind en hebben we tactisch Altior goed geanalyseerd. (zie foto :) )

Helaas moeten we het nog zonder Demi doen, die bijna terug is van een zware knieblessure. Ook deze keer was Britt van de B1 erbij om ons te helpen.

De 1e wedstrijd tegen Altior ging gelijk op en kon DAW pas in de laatste fase de winnende goal maken.

Vandaag onder leiding van Demy die samen met Bert de coaching verzorgde, begonnen we niet scherp. Altior was feller, de goed fluitende scheidsrechter liet fysiek veel toe, wij waren te lief. Na zes minuten keken we aan tegen een 1-3 achterstand, het ging niet goed. Na een Time Out werd er uit een ander vaatje getapt “tijgers” en gingen we niet meer opzij en wonnen we veel meer bal-duels. Het spelen via de vloer leverde ook meer winst op en Altior kreeg het moeilijker.

Na 11 minuten spelen maakte Lynn uit een afstandsschot en een vrije worp 3-3. De zenuwen waren er een beetje af en het zelfvertrouwen was er weer. In het verloop van de wedstrijd werd om en om gescoord, dan was het Altior die voorkwam en even later weer DAW.

Als we kijken naar het aantal doelkansen (96 voor en 50 tegen) mag duidelijk zijn dat DAW A1 beter was, zeker in het verdedigen, maar het scoren wilde maar niet lukken.

Na een onterechte strafworp tegen en een opstelfout bij de vrije worp weet Altior 2x te scoren en komt weer voor 4-5.

Lynn en Sara trekken de boel recht en DAW komt weer voor met 6-5.

Altior die weinig kansen creëerde was wel effectiever, even later werd een van de weinige afstandsschoten raak gescoord 6-6.

Met nog een paar minuten te spelen best spannend. Maar dan ………. wij hebben Sjuul!

Sjuul schiet vlak voor einde wedstrijd van grote afstand keihard raak de overwinning 7-6 is een feit.

Een spannende en best fysieke wedstrijd die we met name in de verdediging hebben gewonnen.

Voor DAW scoorden: Lynn 3x, Sara 2x en Britt (Mona toetje) en Sjuul elk 1x.

Het fundament is gelegd, met nog 3 wedstrijden te spelen kan alleen Altior ons nog inhalen. Halen wij 2 punten dan zijn we kampioen. Altior heeft een beter doelgemiddelde, dus de 2 wedstrijdpunten zijn nodig.

Volgende week spelen we uit bij Oranje Wit.

We rekenen net als vandaag op alle ouders en supporters.