• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

coach sen 2

Vanaf seizoen 2020-2021 is Tom Schuitema aangesteld als trainer en coach van senioren 2. Tom werkt hierbij samen met hoofdtrainer Bert Weeren en coach/teambegeleider Daniëlle Pashouwers.
We zijn er van overtuigd dat senioren 2 met de komst van Tom alle mogelijkheden heeft zich verder te ontwikkelen om in de reserve Topklasse te handhaven.

We wensen Tom, Daniëlle en Bert heel veel succes toe voor seizoen 2020-2021!

Even voorstellen:

Graag stel ik mij voor aan jullie. Ik ben Tom Schuitema, 34 jaar en woon in Nistelrode. Mijn korfbalcarrière is begonnen op mijn 19e bij Keizer Karel te Nijmegen. Daar heb ik me kunnen ontwikkelen als speler en trainer. Ik heb een aantal seizoenen in het tweede gespeeld maar mocht ook een groot deel in het eerste spelen.

Als hoofdtrainer heb ik verschillende verenigingen gehad. Bij Klimroos mocht ik mijn meest succesvolle jaren meemaken met tweemaal kampioenschap en dus promotie naar de Hoofdklasse. Na Klimroos had ik een half seizoen even niks totdat ik met K.V. Rooi in contact kwam. Daar heb ik het seizoen als trainer afgemaakt. Mooie ervaring geweest daar K.V. Rooi toen promoveerde naar de Topklasse. Seizoen 2019-2020 ben ik begonnen bij K.V. Nijnsel. De start was wat stroef maar uiteindelijk kregen we het samen goed voor elkaar en wonnen we de laatste wedstrijden voor de competitiestop. Gelukkig heb ik toch veel geleerd in mijn laatste seizoen.

Dit seizoen heb ik besloten om te stoppen als hoofdtrainer. De bedoeling was eigenlijk om volgend seizoen even niks te gaan doen daar ik vader word. Maar zonder korfbal dat gaat gewoon niet. Bij DAW krijg ik dan ook de mogelijkheid om toch bezig te blijven binnen het vak als trainer en zal ik één keer per week training geven aan DAW korfbal 2. Voor het coachen zal ik voornamelijk bij de uitwedstrijden aanwezig zijn.

DAW Schaijk is voor mij om de hoek waardoor ik het trainen en coachen een stuk makkelijker kan combineren. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze mogelijkheid krijg van de club. Het gevoel was meteen goed en daarbij ben ik blij dat er een hoofdtrainer is die mij verder kan helpen om me te ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in en hoop jullie snel te kunnen ontmoeten zodat we eens een praatje kunnen maken. En laten we hopen dat we snel weer onze sporten mogen beoefenen op de normale manier.