• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

De DAW-korfbaljeugd hervat de trainingen.

Vorige week, het was nog best koud, zijn we weer begonnen met trainen en hebben zelfs alweer een oefenwedstrijdje gespeeld. Vanavond zijn de medicineballen maar eens uit het “vet” gehaald. Alle hulpmiddelen waren weer netjes terug uit de zaal, waar we helaas maar 2x hebben getraind en niet hebben kunnen spelen in de hoofdklasse A. Deze ervaring hebben we helaas moeten missen en voor de dames die volgend jaar te oud zijn voor de A echt heel jammer.

Vanavond dus de 1e oefeningen, na een warming up, met de zware ballen. Voor sommigen ging dat gepaard met kreunen en zuchten.

IMG 8222Vervolgens een serie schietoefeningen, waar per groepje van 2 speelsters een serie van 3 gescoord moest worden, gevolgd door een wedstrijdje doorloopballen.

Vervolgens het open verdedigen, bal gericht kijken en je tegenstander uitschakelen of wegdrijven uit het korfgebied.

Na het trainen de B1 uitgedaagd om het laatste ½ uur tegen ons te spelen. We vergaten de tijd en hebben ruim 40 minuten tegen elkaar gespeeld. De B1 was veel feller dan de A1 en scoorde vrij snel de 1e goal. De A1 wist geen vuist te maken in de aanval, dus het duurde lang voordat er werd gescoord. Na een 1-1 werd het 2-2 en leek het gelijk te eindigen.

Maar de B1 had Guusje, na een aantal schoten die veel te kort waren wist ze haar tegenstander weer goed weg te zetten en scoorde met een mooi afstandsschot de 3-2 overwinning voor de B1.

Dat belooft wat voor de oefenwedstrijd over een paar weken. De A1 zal zich dan zeker willen revancheren.

Naast voetbal, BSO en korfbal op het complex van DAW, was er ruimte vrijgemaakt voor de dansclub op het terras, een mooi plekje om te dansen, wat normaal binnen is. Zo was er dus ondanks de Corona voor veel jeugd genoeg ruimte om even lekker buiten bezig te zijn.

IMG 8223

Tagged under Jeugd