• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Na een extra lange voorbereiding, een hoop trainingen en oefenwedstrijden mochten we voor onze eerste competitiewedstrijd naar de grens van België afreizen. In het eerste hebben we Bo Hendriks en Tara Oostendorp verwelkomd en zij mochten meteen in de basis starten. Het zou een pittige wedstrijd gaan worden, maar we waren gefocust en hadden er weer zin in. Stormvogels is een bekende tegenstander en staan er om bekend om veel druk te geven. We begonnen de wedstrijd gelijkwaardig en stonden na een kwartier spelen gelijk door twee afstandsschoten van Femke en Lynn. Stormvogels had moeite met het achterverdedigen, waardoor wij veel ballen konden onderscheppen. Net voor rust wist Annerieke ons naar de voorsprong te schieten, maar helaas moesten we snel weer een tegendoelpunt incasseren.

Na de rust was het de opdracht aan DAW om door te zetten en vol te houden. Dit lukte ons aardig en we bleven gelijk op gaan. Met nog 10 minuten te gaan, stonden wij één doelpunt achter. We deden er alles aan en werkten met z’n allen met als resultaat een mooi afstandsschot van Bo. De laatste minuten waren ontzettend spannend en kregen wij nog verschillende kansen op de winst.

De wedstrijd eindigde in een knap gelijkspel van 7-7. We zijn trots op onszelf en elkaar dat wij tegen deze ploeg een punt mee naar schaijk kunnen nemen. Volgende week spelen wij thuis tegen MKV om 13:00u.